Запечена рибка – прекрасне блюдо, яке смачне і корисне. Як смачно приготувати філе судака в духовці, читайте нижче.
Філе судака в духовці – рецепт
Інгредієнти: філе судака – 600 г; олія оливкова – 9 ст. ложок; помідори черрі – 15 шт.; часник – 1 зубчик; листочки базиліка – 6 шт.; сік лимона – 20 мл; вершкове натуральне масло – 50 г; гірчиця – 1 ст. ложка; цукор – 50 г; суміш перців; сіль. Приготування Гарбуз чистимо і нарізаємо кубиками середнього розміру. Розтоплюємо вершкове масло і з'єднуємо його з 3 ложками оливкової. Отриманою сумішшю поливаємо гарбуз. Додаємо цукор, підсолюємо і розмішуємо. Духовку розігріваємо до 180 градусів, поміщаємо на деко гарбуз, на неї кладемо шматочки філе, притрушенные сіллю і перцем, і 25 хвилин запікаємо. Вимиті помідори черрі ріжемо навпіл. Подрібнюємо часник і листочки базиліка. Нагріваємо на сковороді 3 столові ложки оливкової олії і пасеруємо в ньому помідори з базиліком і часником близько 3 хвилин. Для заправки змішуємо гірчицю з рештою олією і лимонним соком. Філе судака на подушці з гарбуза поливаємо отриманої заправкою, зверху поміщаємо помідорчики і подаємо до столу. Як приготувати філе судака в духовці?
Інгредієнти: філе судака – 800 г; сир – 150 г; масло натуральне вершкове – 40 г; свіжа петрушка – 50 г; перець мелений чорний; сіль. Приготування Вимиту і обсушену зелень дрібненько шаткуємо. Подрібнюємо на тертці сир. Змішуємо сир з зеленню і масло до однорідності. Вимите і обсушенное філе судака нарізаємо порційними шматочками. Форму застеляємо пергаментом і поміщаємо в неї рибу. Посипаємо перцем, трохи присаливаем, а зверху рівномірно розподіляємо масляну суміш. Запікаємо При 180 градусах 20 хвилин. Філе судака в духовці з картоплею
Інгредієнти: філе судака без шкіри – 500 г; картопля – 700 г; пармезан – 150 г; білий салатний цибуля – 1 шт.; соус соєвий – 20 мл; щільні помідори – 3 шт.; сметана – 400 г; сіль; перець. Приготування Філе судака миємо й нарізаємо порційними шматочками. Поміщаємо його в миску і заливаємо соєвим соусом. Добре розмішуємо. Очищаємо картоплю і шаткуємо його тоненькими кружальцями. Цибулю і помідор шаткуємо півкільцями. Подрібнюємо теркою сир. Інгредієнти викладаємо шарами в форму, злегка змащену маслом: картопля, який трохи підсолюємо і перчимо. Наносимо шар сметани. Потім кладемо цибулю і помідори, також трохи підсолюємо. Викладаємо рибку, змащуємо її сметаною і притрушиваем сиром. При 180 градусах філе судака з овочами запікаємо в духовці 1 годину 20 хвилин. Приємного всім апетиту!