Вернуться назад Распечатать

Саламур з товстолобика - рецепт

Саламур з товстолобика - рецепт
Нехай малознайоме слово «саламур» не бентежить вас - це звичайний розсіл, який допомагає зберегти свіжість м'яса, овочів і риби. В даному випадку ми зупинимося на останньому варіанті, а точніше - рецепті саламура з товстолобика. Таке нехитре блюдо користується величезною популярністю не тільки у завзятих рибалок, часто не знають як вчинити зі свіжим уловом, але і у всіх любителів рибних страв .

Як приготувати саламур з товстолобика?


Запам'ятати цей конкретний рецепт саламура з риби дуже просто: достатньо змішати цукор, сіль і оцет в рівних пропорціях, а потім розбавити отриману суміш водою.
Інгредієнти:

  • вода - 880 мл;

  • сіль - 115 г;

  • цукор - 115 г;

  • оцет - 115 мл;

  • товстолобик (м'якоть без кісток) - 11 кг;

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • масло рослинне - 85 мл


  • Приготування

  • Перед тим, як зробити саламур з товстолобика, потрібно неодмінно зайнятися самим розсолом. Для нього змішані разом сіль і цукор заливають оцтом і додають теплу воду. Коли кристали розчиняться - готово.

  • М'якоть товстолобика розділіть на шматки середньої товщини і занурте в суміш для маринування. В залежності від товщини шматків і бажаного ступеня просаленности, рибну м'якоть можна витримувати в маринаді від половини до цілих діб. Про готовність будуть свідчити не тільки смак, але і текстура рибної м'якоті, яка стане набагато більш ніжною.

  • По закінченні часу маринад зливають, шматочки риби змішують з цибульними кільцями і заливають все рослинним маслом. Нехай саламур з товстолобика проведе в прохолоді ще пару годин і можна буде пробувати.


  • Як зробити саламур з риби?


    Незважаючи на те, що в цьому рецепті зазначено використання рибного філе, на ділі таким чином можна маринувати і цілі поперечні шматочки тушки, просто необхідно буде збільшити час перебування риби в маринаді.
    Інгредієнти:

  • рибне філе - 13 кг;

  • сіль - 45 г;

  • оцет - 55 мл;

  • коріандр - 5 г;

  • чорний перець (горошок) - 5 г;

  • вода - 950 мл;

  • рослинне масло - 145 мл;

  • ріпчаста цибуля - 155 р.


  • Приготування

  • Розділіть рибне філе на кубики.

  • У воду додайте коріандр, перець і сіль. Дайте рідини закипіти, охолодіть до теплого і влийте оцет.

  • Залийте рибу отриманим маринадом, а зверху викладіть товсті кільця цибулі. Залиште товстолобика в холоді на три доби.

  • Мариновану рибу саламур відкиньте на друшляк, щоб позбутися залишків маринаду, а потім здобріть рослинним маслом.