Вернуться назад Распечатать

Філе горбуші в духовці

Філе горбуші можна доповнювати широким асортиментом інгредієнтів, готувати відразу разом з гарнірами і соусами. Рецепти з цього матеріалу розповідають про найсмачніших варіантах приготування філе горбуші в духовці.

Філе горбуші у вершках в духовці - рецепт

Філе горбуші в духовці

Якщо ви готуєте горбушу вперше і боїтеся пересушити рибу, то ідеальним способом її приготування стане запікання в вершках. Разом з соковитими шматочками горбуші ви отримаєте ще і насичений соус до неї.
Інгредієнти:

  • філе горбуші - 17 кг;

  • печериці - 270 г;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • часник - 3 зубки;

  • вершки - 440 мл;

  • жменю зеленого лука.


  • Приготування

  • Перед тим, як приготувати філе горбуші в духовці соковитим, його слід очистити від шкіри і видалити залишки кісток, якщо такі присутні.

  • Підготовлену рибу викладають у форму для запікання і беруться за ароматний грибний соус.

  • Для соусу шматочки грибів змішують з часником, зеленою цибулею, добре приправляють і заливають вершками. Отриману суміш розміщують на середньому вогні і проварюють пару хвилин.

  • Основою вершкового соусу заливають рибу і залишають її в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.


  • Філе горбуші під сиром в духовці

    Філе горбуші в духовці

    Інгредієнти:

  • філе горбуші - 650 г;

  • крем-сир - 115 г;

  • зернова гірчиця - 10 г;

  • жменю тертого пармезану.


  • Приготування

  • Розділіть рибне філе на чотири порції і викладіть на деко. Приправте.

  • Змішайте крем-сир з тертим сиром і гірчицею. Розподіліть суміш поверх риби і запікайте блюдо при 210 градусах 10-12 хвилин.


  • Філе горбуші з картоплею в духовці

    Філе горбуші в духовці

    Приготувати рибу і гарнір до неї в одній посуді цілком реально. Подібна запіканка робиться досить просто і швидко, її легко можна заготовити на весь тиждень вперед або навіть заморозити.
    Інгредієнти:

  • картопля - 11 кг;

  • червоний цибуля - 75 г;

  • борошно - 15 г;

  • зелень шпинату - 65 г;

  • філе горбуші - 3 шт.;

  • вершки - 230 г;

  • тертий сир - 55 р.


  • Приготування

  • Розділіть картоплю на пластини і відваріть їх у підсоленій воді до напівготовності.

  • Цибуля спасеруйте, а коли той розм'якшиться, додайте шпинат і присипте все борошном. Залийте вміст сковороди вершками і тушкуйте до загусання.

  • Шматочки риби розкладіть на дні форми, залийте соусом і викладіть картоплю поверх. Присипте запіканку сиром і готуйте протягом півгодини при 180 градусах.