Філе горбуші можна доповнювати широким асортиментом інгредієнтів, готувати відразу разом з гарнірами і соусами. Рецепти з цього матеріалу розповідають про найсмачніших варіантах приготування філе горбуші в духовці.
Філе горбуші у вершках в духовці - рецепт
Якщо ви готуєте горбушу вперше і боїтеся пересушити рибу, то ідеальним способом її приготування стане запікання в вершках. Разом з соковитими шматочками горбуші ви отримаєте ще і насичений соус до неї.
Інгредієнти: філе горбуші - 17 кг; печериці - 270 г; оливкова олія - 35 мл; часник - 3 зубки; вершки - 440 мл; жменю зеленого лука. Приготування Перед тим, як приготувати філе горбуші в духовці соковитим, його слід очистити від шкіри і видалити залишки кісток, якщо такі присутні. Підготовлену рибу викладають у форму для запікання і беруться за ароматний грибний соус. Для соусу шматочки грибів змішують з часником, зеленою цибулею, добре приправляють і заливають вершками. Отриману суміш розміщують на середньому вогні і проварюють пару хвилин. Основою вершкового соусу заливають рибу і залишають її в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Філе горбуші під сиром в духовці
Інгредієнти: філе горбуші - 650 г; крем-сир - 115 г; зернова гірчиця - 10 г; жменю тертого пармезану. Приготування Розділіть рибне філе на чотири порції і викладіть на деко. Приправте. Змішайте крем-сир з тертим сиром і гірчицею. Розподіліть суміш поверх риби і запікайте блюдо при 210 градусах 10-12 хвилин. Філе горбуші з картоплею в духовці
Приготувати рибу і гарнір до неї в одній посуді цілком реально. Подібна запіканка робиться досить просто і швидко, її легко можна заготовити на весь тиждень вперед або навіть заморозити.
Інгредієнти: картопля - 11 кг; червоний цибуля - 75 г; борошно - 15 г; зелень шпинату - 65 г; філе горбуші - 3 шт.; вершки - 230 г; тертий сир - 55 р. Приготування Розділіть картоплю на пластини і відваріть їх у підсоленій воді до напівготовності. Цибуля спасеруйте, а коли той розм'якшиться, додайте шпинат і присипте все борошном. Залийте вміст сковороди вершками і тушкуйте до загусання. Шматочки риби розкладіть на дні форми, залийте соусом і викладіть картоплю поверх. Присипте запіканку сиром і готуйте протягом півгодини при 180 градусах.