Вернуться назад Распечатать

Куряче філе з ананасами в духовці

Якщо до вас несподівано завітали друзі, приготуйте куряче філе з ананасами в духовці, рецепт дуже простий і, що важливо, дешевий.
Поєднання смаків
Куряче філе з ананасами в духовці

Щоб з'єднати смаки та отримати по-справжньому вишукане блюдо готуємо філе куряче з ананасом під солоним сиром. Відомо, що солодкий і солоний найкраще доповнюють один одного.
Інгредієнти:

  • філе молодого курчати – 4 шт.;

  • сіль крупного помелу йодована – 1 ч. ложка;

  • мелений перець (суміш) – за смаком;

  • ананаси в сиропі консервовані – 1 банка (300 г);

  • сир солоний пармезан, чеддер або подібні – 100 г;

  • олія соняшникова без запаху – 2 ст. ложки.


  • Приготування

  • Щоб куряче філе з ананасами, запечене в духовці з сиром, вийшло соковитим, купуємо грудку молодих курочок (курчат).

  • Кожне філе акуратно відбиваємо.

  • Коли м'ясо трохи відпочине, беремо форму для запікання. Змащуємо її маслом і викладаємо курку.

  • Відкриваємо ананаси, зливаємо сироп. Якщо ананаси купили кільцями, нарізаємо їх невеликими кубиками, потім відкидаємо шматочки на друшляк.

  • Збираємо блюдо. Куряче філе солимо, перчимо, на нього викладаємо шматочки ананасів, посипаємо тертим сиром.

  • Відправляємо деко в духовку, і при температурі 180 градусів запікаємо відбивні з курячого філе з ананасами і сиром близько півгодини.

  • Перекладаємо ошатні шматочки курки під сирним шубкою на тарілки, сервіруємо з овочевим салатом , зеленню і білим вином.


  • Як бачите, куряче філе з консервованими ананасами готується просто.
    Філе курки зі свіжим ананасом
    Куряче філе з ананасами в духовці

    Якщо вам вдалося купити стиглий і соковитий свіжий ананас, насолоджуйтеся корисним ласощами. Однак при чищенні ананаса залишаються «некондиційні» обрізки, які можна використовувати, щоб приготувати куряче філе, запечене з ананасом та сиром.
    Інгредієнти:

  • обрізки ананаса – 1 жменя;

  • куряча грудка – 1 шт.;

  • масло вершкове – 50 г;

  • сіль і спеції – за смаком;

  • сир «Костромський» або «Естонський» – 100 р.


  • Приготування

  • Почнемо з того, що підготуємо філе: промиємо, обсушим і надрежем «книжкою», щоб збільшити площу.

  • Відіб'ємо наше філе, щоб вийшов рівний пласт приблизно однакової товщини.

  • Посолимо, посиплемо спеціями та залишимо відпочити хвилин 10. Можна використовувати тільки мелений перець, а можна взяти будь-який набір спецій «Для курки», природно, без солі, глутамату та інших некорисних добавок.

  • Ананаси ми використовуємо вже підготовлені (у нас залишилися шматочки після чищення), так що з ними робити нічого не будемо.

  • На куряче філе з одного краю кладемо половину вершкового масла (нарізаємо його невеликими шматочками), ананаси і сир. Можна натерти його на крупній тертці, можна нарізати скибочками.

  • Звертаємо філе в рулет, складаємо його дерев'яними зубочистками або обв'язуємо кулінарною ниткою.

  • Фольгу складаємо в 2 шари, на середину кладемо шматочки залишився масла і наш рулет. З'єднуємо таким чином, щоб фольга не прилягала щільно до рулету.

  • Відправляємо рулет на годину в духовку. Температура повинна бути середньою, якщо хочете отримати корочку, за 15 хвилин до готовності акуратно відігніть верх фольги.

  • Сервируете з листовим салатом і скибочками лимона.


  • Якщо вам сподобався цей рецепт, приготуйте куряче філе, запечене під ананасом, лимоном і апельсином (змішайте шматочки фруктів в рівних пропорціях).