Вернуться назад Распечатать

Макарони по-флотськи з курячим фаршем

Макарони по-флотськи з курячим фаршем
Макарони по-флотськи – практичне і смачне блюдо, яке так добре усім нам знайоме. Іноді їх готують з подрібненим вареним м'ясом, іноді з тушонкою. А ми вам зараз розповімо, як зробити макарони по-флотськи з курячим фаршем.

Макарони по-флотськи з курячим фаршем – рецепт


Інгредієнти:

  • часник – 2 зубчики;

  • фарш з курки – 400 г;

  • цибуля – 130 г;

  • томат – 40 г;

  • макаронні вироби – 380 г;

  • соняшникова рафінована олія – 30 мл


  • Приготування

  • Варимо майже до готовності макарони.

  • Дрібненько шаткуємо цибулю.

  • Подрібнюємо будь-яким зручним способом часник.

  • У сковороді прогріваємо масло. Пасеруємо в ньому овочі близько 5 хвилин.

  • Викладаємо фарш і готуємо 12 хвилин.

  • Додаємо томат. Розмішуємо і хвилину-дві прогріваємо.

  • Вливаємо близько 100 мл води, підсолюємо і притрушиваем перчиком.

  • Зливаємо воду з макаронів і поміщаємо їх у сковороду.

  • Розмішуємо з фаршем і 5 хвилин ще готуємо.

  • Безпосередньо перед подачею макарони з фаршем можна притрусити подрібненим сиром.


  • Макарони по-флотськи з курячим фаршем і грибами – рецепт


    Інгредієнти:

  • макарони – 270 г;

  • сирий фарш з курки – 280 м;

  • сметана 20% – 120 г;

  • пір'я зеленої цибулі;

  • зубчики часнику – 2 шт.;

  • цибуля – 130 г;

  • сир тертий – 90 г;

  • гриби печериці свіжі – 180 г;

  • сіль.


  • Приготування

  • Відварюємо макарони майже до готовності.

  • В олії пасеруємо подрібнений часник і цибулю.

  • Гриби шаткуємо невеликими скибочками, додаємо їх у фарш.

  • Коли фарш посвітлішає підсолюємо його, перчимо. Хвилин через 5 кладемо сметану, дрібненько нашатковану зелену цибулю та добре розмішуємо.

  • Додаємо готові макарони, перемішуємо, витримуємо пару хвилин на вогні, а потім притрушиваем макарони по-флотськи з фаршем і грибами тертим пармезаном.


  • Макарони по-флотськи з фаршем і помідорами


    Інгредієнти:

  • помідори щільні – 3 шт.;

  • цибуля – 130 г;

  • фарш з курячого м'яса – 350 г;

  • спеції ;

  • зелень;

  • вироби макаронні – 400 г;

  • рослинна рафінована олія;

  • сіль.


  • Приготування

  • Цибулю шаткуємо кубиками, помідори ріжемо часточками. Подрібнюємо зелень.

  • Пасеруємо до прозорості цибулька.

  • Додаємо курячий фарш, розмішуємо його, щоб уникнути грудочок.

  • Підсолюємо, кладемо улюблені спеції.

  • Тушкуємо фарш 10 хвилин, а потім викладаємо помідори. Готуємо 5 хвилин.

  • Викладаємо в сковороду готові макарони і гарненько розмішуємо.

  • При подачі притрушиваем смачні макарони по-флотськи з фаршем подрібненою зеленню.


  • Приємного всім апетиту!