Пропонуємо кілька рецептів спрощеної варіації плову з ніжним і м'яким курячим філе, а як смачно приготувати, ми розповімо нижче.
Рецепт плову з курячим філе на сковороді
Інгредієнти: рис (круглий) – 400 г; морква (велика) – 1 шт.; часник – 1 головка; куряче філе – 400 г; куркума – 1 ч. ложка; соняшникова олія – 40 мл; сіль – за смаком; чиста вода – 3 ст. Приготування Круглий рис три рази промиваємо в дуже холодній воді, а затока крупу в четвертий раз даємо їй постояти в такому вигляді близько 35 годин. У розігріте на глибокій сковороді масло викладаємо моркву, нарізану соломкою і обсмажуємо, поки овоч не стане м'яким. Далі поміщаємо в цю ємність подрібнене 2-3 сантиметровими кубиками куряче філе, присипаємо дрібкою дрібної солі і обсмажуємо до придбання ним рівномірного білого кольору. Зливаємо з рису всю воду і розсипаємо крупу по всій поверхні м'яса з морквою, яку в свою чергу присипаємо куркумою і сіллю. У центр блюда вставляємо невелику головку часнику, заливаємо все чистою водою і готуємо плов на малому вогні під щільно накритою кришкою до повного випаровування рідини. Плов з курячим філе в духовці
Інгредієнти: довгозерний рис – 15 склянки; куряче філе – 450 г; курячий бульйон – 3 ст.; ріпчаста цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; соняшникова олія – 30-40 мл; перець, сіль – за смаком. Приготування У невеликому сотейнику розігріваємо до ароматного серпанок масло й обсмажуємо на ньому кубики цибулі і натерту на середній тертці моркву. Через 3 максимум 4 хвилини додаємо сюди нарізане невеликими шматочками куряче м'ясо і продовжуємо смажити ще близько 5 хвилин. Переміщаємо вміст сотейника у форму поверх піджарки викладаємо промитий тричі рис, присипаємо все чорним перцем і заливаємо вже підсоленим курячим бульйоном. Виставляємо ємність з пловом по центру духової шафи і готуємо його 1 годину 10 хвилин при 195 градусах. Плов з курячим філе в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе – 550 г; рис – 550 г; цибулю, моркву – по 1 шт.; приправа для плову – 1 ч. ложка; хмелі-сунелі – 05 ч. ложки; сіль – за смаком; питна вода – 45 ст.; соняшникова олія – 50 мл Приготування На мультиварці активуємо режим «Випічка» і відразу ж вливаємо в її чашу масло. При початковій стадії його закипання викладаємо дрібно нашатковану цибулька з дрібно тертої морквою. Буквально через 4-5 хвилин додаємо до вже підсмажених овочів, нарізане довгастими шматочками м'ясо і відразу ж присипаємо його хмелі-сунелі та спеціальної приправою для плову. Продовжуємо смажити все близько 10 хвилин, після чого засипаємо замоченим і ретельно промитим рисом. У воді розмішуємо трохи солі (за смаком) і вливаємо її в мультикастрюлю. Закриваємо кришкою і готуємо незрівнянний плов з курячим філе 40 хвилин.