Вернуться назад Распечатать

Плов з курячим філе

Плов з курячим філе
Пропонуємо кілька рецептів спрощеної варіації плову з ніжним і м'яким курячим філе, а як смачно приготувати, ми розповімо нижче.

Рецепт плову з курячим філе на сковороді


Інгредієнти:

  • рис (круглий) – 400 г;

  • морква (велика) – 1 шт.;

  • часник – 1 головка;

  • куряче філе – 400 г;

  • куркума – 1 ч. ложка;

  • соняшникова олія – 40 мл;

  • сіль – за смаком;

  • чиста вода – 3 ст.


  • Приготування

  • Круглий рис три рази промиваємо в дуже холодній воді, а затока крупу в четвертий раз даємо їй постояти в такому вигляді близько 35 годин.

  • У розігріте на глибокій сковороді масло викладаємо моркву, нарізану соломкою і обсмажуємо, поки овоч не стане м'яким.

  • Далі поміщаємо в цю ємність подрібнене 2-3 сантиметровими кубиками куряче філе, присипаємо дрібкою дрібної солі і обсмажуємо до придбання ним рівномірного білого кольору.

  • Зливаємо з рису всю воду і розсипаємо крупу по всій поверхні м'яса з морквою, яку в свою чергу присипаємо куркумою і сіллю.

  • У центр блюда вставляємо невелику головку часнику, заливаємо все чистою водою і готуємо плов на малому вогні під щільно накритою кришкою до повного випаровування рідини.


  • Плов з курячим філе в духовці


    Інгредієнти:

  • довгозерний рис – 15 склянки;

  • куряче філе – 450 г;

  • курячий бульйон – 3 ст.;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • соняшникова олія – 30-40 мл;

  • перець, сіль – за смаком.


  • Приготування

  • У невеликому сотейнику розігріваємо до ароматного серпанок масло й обсмажуємо на ньому кубики цибулі і натерту на середній тертці моркву.

  • Через 3 максимум 4 хвилини додаємо сюди нарізане невеликими шматочками куряче м'ясо і продовжуємо смажити ще близько 5 хвилин.

  • Переміщаємо вміст сотейника у форму поверх піджарки викладаємо промитий тричі рис, присипаємо все чорним перцем і заливаємо вже підсоленим курячим бульйоном.

  • Виставляємо ємність з пловом по центру духової шафи і готуємо його 1 годину 10 хвилин при 195 градусах.


  • Плов з курячим філе в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 550 г;

  • рис – 550 г;

  • цибулю, моркву – по 1 шт.;

  • приправа для плову – 1 ч. ложка;

  • хмелі-сунелі – 05 ч. ложки;

  • сіль – за смаком;

  • питна вода – 45 ст.;

  • соняшникова олія – 50 мл


  • Приготування

  • На мультиварці активуємо режим «Випічка» і відразу ж вливаємо в її чашу масло.

  • При початковій стадії його закипання викладаємо дрібно нашатковану цибулька з дрібно тертої морквою.

  • Буквально через 4-5 хвилин додаємо до вже підсмажених овочів, нарізане довгастими шматочками м'ясо і відразу ж присипаємо його хмелі-сунелі та спеціальної приправою для плову.

  • Продовжуємо смажити все близько 10 хвилин, після чого засипаємо замоченим і ретельно промитим рисом.

  • У воді розмішуємо трохи солі (за смаком) і вливаємо її в мультикастрюлю.

  • Закриваємо кришкою і готуємо незрівнянний плов з курячим філе 40 хвилин.