Просте, доступне і неймовірно апетитне блюдо з часів радянської епохи з макаронів і перемеленого м'яса з позначкою «по-флотськи» популярний і в наші дні. Готують його як за класичною рецептурою, так і в більш складних варіантах з додаванням грибів, сиру або просто використовуючи сучасну кухонну техніку, таку, наприклад, як мультиварка.
Як готувати макарони по-флотськи з яловичим фаршем - рецепт
Безперечною класикою жанру будуть макаронні вироби, приготовані за цим рецептом. Саме в такому виконанні блюдо подавалося до столу у всі часи.
Інгредієнти: макарони – 480 м; яловичий фарш – 480 м; цибулина ріпчаста – 90 г; поварена сіль крупна і свіжозмелену перець чорний – за смаком; масло селянське вершкове – 55 г; олія соняшникова без запаху або оливкова – 45 мл Приготування Приготування макаронів по-флотськи з фаршем за класичним рецептом починаємо з підготовки необхідних складових. Спочатку ставимо нагріватися на плиту воду для макаронів, посоливши її за смаком. Тим часом готуємо фарш. Можна купити готовий продукт в магазині, але в ідеалі краще підготувати його самостійно, подрібнивши потрібну кількість яловичини на м'ясорубці або в блендері. Далі про те, як посмажити фарш для макаронів по-флотськи. Очищаємо цибулю, шаткуємо її дрібно і викладаємо в сковороду з розпеченим соняшниковою без аромату або оливковою олією. Після того, як цибульна маса стане золотистою, викладаємо до неї подрібнену яловичину і смажимо м'ясо при постійному помішуванні, розтираючи грудочки протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин. Вся волога, яка присутня на сковороді повинна за цей час випаруватися. В киплячу воду, присмачену за смаком сіллю, засипаємо вироби макаронні і варимо їх згідно з приписами від виробника на упаковці. По готовності зливаємо макарони на друшляк, даємо стекти, викладаємо в сковороду до м'яса і додаємо шматочок вершкового масла. Перемішуємо компоненти між собою, прогріваємо в сковороді разом ще хвилинку і можемо подавати. Макарони по-флотськи з курячим фаршем і грибами
Останнім часом яловичий і свинячий фарш все частіше замінюють курячим, тим самим полегшуючи калорійність страви, а для поліпшення смаку додають до м'ясної піджарки гриби. Саме про це наступний рецепт.
Інгредієнти: макарони – 480 м; печериці – 320 г; курячий фарш – 380 г; цибулина ріпчаста – 90 г; поварена сіль крупна і свіжозмелену перець чорний – за смаком; масло селянське вершкове – 55 г; ароматні прованські трави – за смаком; олія без запаху соняшникова або оливкова – 45 мл Приготування В даному випадку починаємо приготування страви з підготовки грибів. Їх потрібно ретельно помити, дати стекти і нарізати пластинами або соломкою. Викладаємо грибну масу в сковороду, в якій попередньо прогреем соняшникову олію і розпустити вершкове. Смажимо печериці до виварювання всієї рідини, після чого додаємо очищену і нашатковану цибулину і пасеруємо компоненти ще п'ять хвилин. На завершення додаємо в сковороду перемелене куряче м'ясо і обсмажуємо його разом з грибами та цибулею, весь час розмішуючи і розминаючи грудки. Не забуваємо піджарку посолити і поперчити за смаком. Одночасно з приготуванням піджарки з курячого м'яса з грибами відварюємо в підсоленій воді макаронні вироби. Час варіння визначаємо, орієнтуючись на рекомендації, прочитані на упаковці виробів. Макарони по-флотськи з фаршем в мультиварці з часником
Мультиварка значно спрощує приготування звичних страв. Не є винятком і макарони по-флотськи. Приготуємо їх за допомогою кухонного гаджета з часником.
Інгредієнти: макаронні вироби з пшениці твердих сортів– 280 м; м'ясний фарш – 280 м; вода очищена; цибулина ріпчаста – 40 г; поварена сіль крупна і свіжозмелену перець чорний – за смаком; часниковий зубець – 1 шт.; олія без запаху соняшникова або оливкова – 45 мл Приготування Щоб приготувати страву в мультиварці, очищений цибулю викладаємо в мультикастрюлю з олією соняшниковою і включаємо режим «Смаження» на п'ятнадцять хвилин. Через п'ять хвилин додаємо перемелене м'ясо і смажимо компоненти, помішуючи, до сигналу. Тепер закладаємо макаронні вироби з пшениці твердих сортів і доливаємо воду, щоб вона на півсантиметра не покривала вміст. Підсолюємо страву за смаком, додаємо подрібнений часниковий зубець, прикриваємо кришку приладу і продовжуємо приготування страви в режимі «Гречка» протягом п'ятнадцяти хвилин.