Вернуться назад Распечатать

Локшин ник з макаронів

Локшин ник з макаронів
Локшин ник з макаронів – прекрасний спосіб утилізації після трапези макаронних виробів, які в поєднанні з іншими компонентами перетворюються в абсолютно нове оригінальне, апетитне і смачне блюдо.

Локшин ник з макаронів з яйцем в духовці


Інгредієнти:

  • відварені макарони – 280 м;

  • вершки жирні – 220 мл;

  • курячі свіжі яйця середнього розміру – 10 шт.;

  • масло вершкове – 55 г;

  • цукор-пісок – 40 г;

  • сіль йодована кам'яна – за смаком.


  • Приготування

  • Найпростіший варіант лапшевника приготувати дуже просто. Достатньо лише з'єднати в мисці яйця з сіллю, цукровим піском, розтопленим маслом і вершки і збити до однорідності, після чого залити отриманою сумішшю викладені у форму макарони.

  • Потримавши компоненти в прогрітій до 215 градусів духовці протягом півгодини отримуємо приголомшливо смачне нове страву, від якого не зможуть відмовитися ні дорослі, ні діти.


  • Локшин ник з макаронів з м'ясом


    Інгредієнти:

  • відварені макарони – 320 г;

  • м'ясо (м'якоть) – 495 г;

  • ріпчасті цибулини – 230 г;

  • солодкий болгарський перець – 140 г;

  • курячі свіжі яйця середнього розміру – 5 шт.;

  • вершки жирні – 110 мл;

  • орегано і базилік сушений – по щедрою щіпці;

  • сіль кам'яна і суміш перців – за смаком;

  • олія рафінована соняшникова або оливкова – 40 мл;

  • твердий сир пікантних сортів – 110 р.


  • Приготування

  • М'ясо для приготування лапшевника потрібно попередньо сполоснути, нарізати невеликими шматочками і пропустити через м'ясорубку з дрібною решіткою.

  • Готуємо також належним чином і овочі. Цибулини очищаємо і шаткуємо як можна дрібніше, а також позбавляє від насіннєвих коробок болгарські перці і нарізаємо їх невеликою соломкою.

  • Якщо макаронів готових немає, відварюємо вироби в підсоленій воді, зливаємо на друшляк і даємо добре стекти.

  • Тепер з'єднуємо в мисці макарони з болгарським перцем, присмачую дрібкою перець, орегано і базиліка, перемішуємо і вкладаємо суцільним рівномірним шаром у ємність для запікання.

  • Тепер черга м'яса. Змішуємо його з цибулею, підсолюємо масу за смаком, перчимо і додаємо сушені трави за смаком.

  • Ретельно перемішавши м'ясної наповнювач, викладаємо його зверху на макарони з перцем і рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

  • Покриваємо компоненти лапшевника шаром перетертого сиру і заливаємо сумішшю збитих яєць і вершків, попередньо посоливши її за смаком і приправивши бажаними спеціями.

  • Локшин ник з макарони з фаршем і солодким перцем запікаємо при температурі 195 градусів протягом півгодини або сорока хвилин, в залежності від бажаного ступеня рум'яності верхньої скоринки.

  • Перед подачею гарячіше апетитне, ароматне блюдо можна при бажанні посипати дрібно нарубаною зеленню.


  • Локшин ник з макаронів з сиром


    Інгредієнти:

  • відварені макарони – 320 г;

  • сир – 320 г;

  • сухарі білі для панірування – 60 г;

  • цукор-пісок – 80 г;

  • курячі свіжі яйця середнього розміру – 2 шт.;

  • масло вершкове – 60 г;

  • сіль кам'яна – за смаком.


  • Приготування

  • При необхідності (якщо немає готових) відварюємо макарони для лапшевника, зливаємо їх на сито і даємо стекти.

  • Сир перетираємо через дрібне сито або ж розбиваємо до позбавлення від зернистості блендером.

  • Яйця збиваємо трохи до пишноти з цукровим пеком, додаємо сіль і перемішуємо.

  • Змішуємо в мисці відварені макарони, сир, яєчну суміш і перемішуємо.

  • Викладаємо основу лапшевника в промаслений ємність для запікання, промазавши її стінки щедро маслом.

  • Розрівнюємо компоненти, посипаємо зверху панірувальними сухарями і поливаємо розтопленим вершковим маслом.

  • Залишилося лише довести локшин ник до готовності в прогрітій до 195 градусів духовці протягом двадцяти хвилин і можна подавати солодке страву зі сметаною, медом або варенням.