Куряче філе обсмажують на сковороді, готують на грилі, варять, тушкують і запікають у духовці. Єдина проблема при приготуванні - сухість м'яса, яка виникає при неправильній обробці продукту. Зберегти соковитість і надати страві апетитний вигляд допоможе рецепт курячого філе з сиром в духовці.
Куряче філе під сиром в духовці
Використання двох інгредієнтів - сиру і курячого філе, допоможуть приготувати просте і швидке блюдо, яке збагатить не тільки щоденний раціон, але і святкове застілля. Куряче філе, запечене у духовці з сиром - базове страва, часто застосовується в поєднанні з різними овочами і соусами, досить популярне в ресторанній та домашньої кухні.
Інгредієнти: куряче філе - 470 г; твердий сир - 110 г; майонез - 55 г; рослинна олія - 25 мл Приготування Розділіть філе на порційні шматки округлої форми і злегка відбийте. Приправте шматочки перцем, обмажте майонезом і промаринуйте протягом чверті години. Обробіть дно форми маслом, викладіть шматки філе, накрийте подрібненим на тертці сиром і поставте в розігріту духовку. Випікайте страву при 180 градусах протягом півгодини. Куряче філе, фаршироване сирним сиром в духовці
Інгредієнти: куряче філе - 280 м; сирний сир - 85 м; щіпка прованських трав. Приготування Розріжте філе куряче не до кінця, на кшталт книжки, і розгорніть. Відбийте м'ясо з двох сторін, намагаючись не пошкодити волокна. Викладіть сирний сир, змішаний з сіллю і прованськими травами, сформуйте з філе рулет, загорніть у фольгу. Рулет викладіть на деко і запікайте при температурі 200 градусів протягом півгодини. Готові рулети охолоджуються перед нарізкою, щоб уникнути витікання всіх м'ясних соків. Куряче філе з плавленим сиром в духовці
Цей цікавий рецепт з використанням бюджетного інгредієнта - плавленого сирка - як доповнення, відмінно підійде для тих, хто хоче отримати швидке, ситне і максимально бюджетне блюдо, яким можна нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти: куряче філе - 670 г; плавлений сир - 165 г; яйце - 1 шт.; майонез - 55 г; помідор - 85 м; цибуля - 45 р. Приготування Розділіть куряче філе на пластини, відбийте, надаючи шматочках овальну форму, і добре приправити. Натріть на тертці плавлений сир, з'єднайте з майонезом і жовтком, перемішайте. Наріжте цибулю і помідори тонкими півкільцями і викладіть шарами на філе. Закрийте шари сирною масою. Викладіть куряче філе на деко і запечіть при температурі 185 градусів протягом півгодини. Куряче філе з сиром, помідорами, картоплею в духовці
Овочеве асорті з курячим філе, заправлене подрібненим сиром, - корисне і зручне блюдо, що дозволяє готувати м'ясо і гарнір до нього одночасно.
Інгредієнти: куряче філе - 970 г; картопля - 530 г; сир - 185 г; цибуля - 65 г; помідори - 470 г; майонез - 55 г; рослинне масло - 45 мл Приготування Великі скибочки картопляних бульб зажарте в рослинному маслі також як робите це зазвичай. Філе наріжте порційними шматочками і з'єднайте з подрібненою цибулею і майонезом. Залиште промаринуватися протягом чверті години. Очистіть помідори від шкірки, крупно поріжте. Укладіть на деко шар картоплі, шар філе і томатів. Накрийте запіканку тертим сиром і випікайте протягом півгодини при 180.