Вернуться назад Распечатать

Куряче філе з сиром в духовці

Куряче філе обсмажують на сковороді, готують на грилі, варять, тушкують і запікають у духовці. Єдина проблема при приготуванні - сухість м'яса, яка виникає при неправильній обробці продукту. Зберегти соковитість і надати страві апетитний вигляд допоможе рецепт курячого філе з сиром в духовці.

Куряче філе під сиром в духовці

Куряче філе з сиром в духовці

Використання двох інгредієнтів - сиру і курячого філе, допоможуть приготувати просте і швидке блюдо, яке збагатить не тільки щоденний раціон, але і святкове застілля. Куряче філе, запечене у духовці з сиром - базове страва, часто застосовується в поєднанні з різними овочами і соусами, досить популярне в ресторанній та домашньої кухні.
Інгредієнти:

  • куряче філе - 470 г;

  • твердий сир - 110 г;

  • майонез - 55 г;

  • рослинна олія - 25 мл


  • Приготування

  • Розділіть філе на порційні шматки округлої форми і злегка відбийте.

  • Приправте шматочки перцем, обмажте майонезом і промаринуйте протягом чверті години.

  • Обробіть дно форми маслом, викладіть шматки філе, накрийте подрібненим на тертці сиром і поставте в розігріту духовку.

  • Випікайте страву при 180 градусах протягом півгодини.


  • Куряче філе, фаршироване сирним сиром в духовці

    Куряче філе з сиром в духовці

    Інгредієнти:

  • куряче філе - 280 м;

  • сирний сир - 85 м;

  • щіпка прованських трав.


  • Приготування

  • Розріжте філе куряче не до кінця, на кшталт книжки, і розгорніть. Відбийте м'ясо з двох сторін, намагаючись не пошкодити волокна.

  • Викладіть сирний сир, змішаний з сіллю і прованськими травами, сформуйте з філе рулет, загорніть у фольгу.

  • Рулет викладіть на деко і запікайте при температурі 200 градусів протягом півгодини. Готові рулети охолоджуються перед нарізкою, щоб уникнути витікання всіх м'ясних соків.


  • Куряче філе з плавленим сиром в духовці

    Куряче філе з сиром в духовці

    Цей цікавий рецепт з використанням бюджетного інгредієнта - плавленого сирка - як доповнення, відмінно підійде для тих, хто хоче отримати швидке, ситне і максимально бюджетне блюдо, яким можна нагодувати всю сім'ю.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 670 г;

  • плавлений сир - 165 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • майонез - 55 г;

  • помідор - 85 м;

  • цибуля - 45 р.


  • Приготування

  • Розділіть куряче філе на пластини, відбийте, надаючи шматочках овальну форму, і добре приправити.

  • Натріть на тертці плавлений сир, з'єднайте з майонезом і жовтком, перемішайте.

  • Наріжте цибулю і помідори тонкими півкільцями і викладіть шарами на філе. Закрийте шари сирною масою.

  • Викладіть куряче філе на деко і запечіть при температурі 185 градусів протягом півгодини.


  • Куряче філе з сиром, помідорами, картоплею в духовці

    Куряче філе з сиром в духовці

    Овочеве асорті з курячим філе, заправлене подрібненим сиром, - корисне і зручне блюдо, що дозволяє готувати м'ясо і гарнір до нього одночасно.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 970 г;

  • картопля - 530 г;

  • сир - 185 г;

  • цибуля - 65 г;

  • помідори - 470 г;

  • майонез - 55 г;

  • рослинне масло - 45 мл


  • Приготування

  • Великі скибочки картопляних бульб зажарте в рослинному маслі також як робите це зазвичай.

  • Філе наріжте порційними шматочками і з'єднайте з подрібненою цибулею і майонезом. Залиште промаринуватися протягом чверті години.

  • Очистіть помідори від шкірки, крупно поріжте.

  • Укладіть на деко шар картоплі, шар філе і томатів. Накрийте запіканку тертим сиром і випікайте протягом півгодини при 180.