Вернуться назад Распечатать

Куряче філе, тушковане з овочами

Куряче філе, тушковане з овочами
Серед різноманіття рецептів курячого м'яса найпопулярніше поєднання - філе з овочами. Куряче філе тушковане з овочами - страва, з якими можна експериментувати, додаючи продукти і спеції виходячи з особистих переваг, застосовувати різні техніки обробки, що дозволяють зберегти соковитість і корисні властивості продуктів.

Куряче філе в соєвому соусі з овочами - рецепти


Класичне поєднання м'яса курки з соєвим соусом, дозволить приготувати страву без солі і додаткових приправ, а свіжий перець додасть гостроти. Перед тим, як приготувати куряче філе з овочами, переконайтеся в тому, що очистили м'якоть від плівок і жив, що з ними не довелося боротися у вже готовому блюді.
Інгредієнти:

  • куряче філе - 345 г;

  • цибуля - 55 г;

  • солодкий перець - 75 г;

  • гострий перець чилі - за смаком

  • рослинне масло - 35 мл;

  • соєвий соус - 65 мл


  • Приготування

  • Куряче філе розділити на смужки і припустіть в рослинному маслі по кілька хвилин з кожного боку.

  • Влийте в сковороду соєвий соус, потім м'ясо хвилину, після чого додайте нарізаний півкільцями лук і два види перцю, порізаних соломкою.

  • Тушкуйте м'ясо з овочами протягом чверті години, періодично помішуючи.

  • Готову страву подавайте з гарніром з відвареного рису.


  • Куряче філе з овочами в вершках в горщиках


    Зберегти соковитість курячого філе допоможуть вершки і овочі, запечені в горщиках в духовці. М'ясо пропечеться і не втратить смакових властивостей, а прості інгредієнти перетворять блюдо в повноцінний гарячий обід.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 530 г;

  • курячий бульйон - 440 мл;

  • вершки - 110 мл;

  • рослинне масло - 35 мл;

  • картопля - 155 г;

  • цибуля - 55 г;

  • морква - 90 г;

  • червоний солодкий перець - 65 г;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування

  • Куряче філе наріжте шматочками довільної форми, але однакового розміру.

  • Подрібніть цибулю, моркву, перець і з'єднайте з м'ясом. Пару хвилин потримайте суміш на вогні.

  • Очищений картопля поріжте невеликими кубиками, розкладіть по горщикам.

  • Підготовлену овочеву суміш, викладіть на картопляний шар, залийте бульйоном з вершками. Розподіліть зелень по всіх ємностях.

  • Запікайте блюдо при температурі 180 градусів, протягом півгодини до готовності картоплі.


  • Куряче філе з овочами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 945 р;

  • картопля - 220 г;

  • морква - 85 м;

  • цибуля - 55 г;

  • помідори - 170 г;

  • часник - 3 зубки;

  • рослинна олія - 25 мл;

  • томатна паста - 45 г;

  • болгарський перець - 75 р.


  • Приготування

  • Розділіть куряче філе на кубики однакового розміру і викладіть в чашу мультиварки. Влийте олію і готуйте в режимі «Випічка» протягом чверті години.

  • Наріжте перець, моркву, цибулю. Помідори позбавте від шкірки і наріжте кубиками. Помістіть суміш у чашу при тому ж режимі на десять хвилин.

  • Очищені бульби розділіть на кубики і відправте їх у каструлю разом з пюрированным часником, додавши томатну пасту.

  • Продовжуйте приготування на «Гасіння» протягом години.