Кекси не завжди бувають солодкими. І даний матеріал прекрасне тому підтвердження. Пропонуємо приготувати вироби зі свіжих кабачків з додаванням ковбаси. Незвичайне, але гармонійне поєднання компонентів поряд з простою технологією створення страви, дозволяє віднести його до розряду швидко готуються.
Кабачкові кекси з ковбасою в духовці - рецепт
Приголомшливо легка закуска з кабачкової м'якоті з ковбасою, оформлена у вигляді кексів і запечена до готовності і рум'яної скоринки – прекрасне страву для перекусу або оформлення святкового столу .
Інгредієнти: кабачки – 310 г; ковбаса копчена – 80 г; яйця добірні курячі – 2 шт.; борошно пшеничне – 75 г; розпушувач для тіста – 10 г; кам'яна велика сіль – щіпка. Приготування Молоденькі кабачки з тонкою ніжною шкіркою споліскують проточною водою, промаківающімі від вологи і перетираємо через крупну тертку. Приправляємо стружку дрібкою солі, перемішуємо і даємо постояти хвилин десять. Тим часом шаткуємо кубиками невеликими ковбасу, попередньо почистивши її. Кабачкову м'якоть віджимаємо від що виділилися соків, вбиваємо до неї яйця, закладаємо ковбасу і додаємо розпушувач і просіяне борошно. Розмішуємо основу для кексів і розкладаємо по заздалегідь промасленим формочках. Залишилося дочекатися приготування виробів в прогрітій до 205 градусів духовці. Для цього знадобиться двадцять хвилин вашого часу. По готовності кекси остуджуємо, витягаємо з формочок і можемо знімати пробу. Кекси з кабачків з ковбасою і сиром
Кабачкові кекси на швидку руку можна приготувати і з додаванням сиру. Цей продукт зробить закуску більш пікантною і цікавою на смак.
Інгредієнти: кабачки – 310 г; ковбаса копчена – 70 г; твердий сир або бринза – 35 г; яйця добірні курячі – 2 шт.; борошно пшеничне – 75 г; розпушувач для тіста – 10 г; кам'яна велика сіль – щіпка. Приготування Принципово технологія реалізації даного рецепту не відрізняється від попереднього. Точно також вибираємо для приготування закуски молоденькі кабачки, готуємо їх належним чином і перетираємо на тертці. Якщо молодих плодів у вас не виявилося, а в наявності тільки зрілі, їх також можна використовувати. Але в даному випадку необхідно буде зрізати зовнішню шкірку і повністю вискоблити середину з насінням. Овочеву стружку підсолюємо і залишаємо на десять хвилин, після чого ретельно віджимаємо. Додаємо до віджатою кабачкової маси нарізану ковбаску, перетертий сир, вбиваємо яйця добірні курячі і всипаємо борошно з розпушувачем. Перемішуємо основу закуски ретельно і розфасовуємо з промасленим форм для кексів. Через двадцять-двадцять п'ять хвилин запікання при температурі 205 градусів вироби підрум'яняться і будуть готові. Залишилося тільки дочекатися їх охолодження.