Вернуться назад Распечатать

Кекси з кабачків з ковбасою

Кекси з кабачків з ковбасою
Кекси не завжди бувають солодкими. І даний матеріал прекрасне тому підтвердження. Пропонуємо приготувати вироби зі свіжих кабачків з додаванням ковбаси. Незвичайне, але гармонійне поєднання компонентів поряд з простою технологією створення страви, дозволяє віднести його до розряду швидко готуються.

Кабачкові кекси з ковбасою в духовці - рецепт


Приголомшливо легка закуска з кабачкової м'якоті з ковбасою, оформлена у вигляді кексів і запечена до готовності і рум'яної скоринки – прекрасне страву для перекусу або оформлення святкового столу .
Інгредієнти:

  • кабачки – 310 г;

  • ковбаса копчена – 80 г;

  • яйця добірні курячі – 2 шт.;

  • борошно пшеничне – 75 г;

  • розпушувач для тіста – 10 г;

  • кам'яна велика сіль – щіпка.


  • Приготування

  • Молоденькі кабачки з тонкою ніжною шкіркою споліскують проточною водою, промаківающімі від вологи і перетираємо через крупну тертку.

  • Приправляємо стружку дрібкою солі, перемішуємо і даємо постояти хвилин десять.

  • Тим часом шаткуємо кубиками невеликими ковбасу, попередньо почистивши її.

  • Кабачкову м'якоть віджимаємо від що виділилися соків, вбиваємо до неї яйця, закладаємо ковбасу і додаємо розпушувач і просіяне борошно.

  • Розмішуємо основу для кексів і розкладаємо по заздалегідь промасленим формочках.

  • Залишилося дочекатися приготування виробів в прогрітій до 205 градусів духовці. Для цього знадобиться двадцять хвилин вашого часу.

  • По готовності кекси остуджуємо, витягаємо з формочок і можемо знімати пробу.


  • Кекси з кабачків з ковбасою і сиром


    Кабачкові кекси на швидку руку можна приготувати і з додаванням сиру. Цей продукт зробить закуску більш пікантною і цікавою на смак.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 310 г;

  • ковбаса копчена – 70 г;

  • твердий сир або бринза – 35 г;

  • яйця добірні курячі – 2 шт.;

  • борошно пшеничне – 75 г;

  • розпушувач для тіста – 10 г;

  • кам'яна велика сіль – щіпка.


  • Приготування

  • Принципово технологія реалізації даного рецепту не відрізняється від попереднього. Точно також вибираємо для приготування закуски молоденькі кабачки, готуємо їх належним чином і перетираємо на тертці.

  • Якщо молодих плодів у вас не виявилося, а в наявності тільки зрілі, їх також можна використовувати. Але в даному випадку необхідно буде зрізати зовнішню шкірку і повністю вискоблити середину з насінням.

  • Овочеву стружку підсолюємо і залишаємо на десять хвилин, після чого ретельно віджимаємо.

  • Додаємо до віджатою кабачкової маси нарізану ковбаску, перетертий сир, вбиваємо яйця добірні курячі і всипаємо борошно з розпушувачем.

  • Перемішуємо основу закуски ретельно і розфасовуємо з промасленим форм для кексів.

  • Через двадцять-двадцять п'ять хвилин запікання при температурі 205 градусів вироби підрум'яняться і будуть готові. Залишилося тільки дочекатися їх охолодження.