Улюблений багатьма вершковий смак продукту, забезпечує можливість його використання в якості корисного молочного напою і основного інгредієнта для приготування млинців, пирогів, суфле і вітамінних коктейлів . Прекрасний приклад - тісто на ряжанці для коржів з різними начинками, що дозволяє швидко і просто приготувати невигадливу і смачну їжу популярну у багатьох країнах світу.
Сирні коржики на ряжанці на сковороді
Коржі на ряжанці - рецепт, завдяки якому можна приготувати ситний і живильний сніданок для всієї родини за кілька хвилин. Використання твердого сиру в основі, додасть коржикам соковитості і забезпечить приємну в'язку текстуру.
Інгредієнти: ряжанка - 140 мл; борошно - 250 г; яйце - 1 шт.; щіпка соди; сир - 110 г; рослинне масло - 65 мл Приготування Влийте в посуд ряжанку, вбийте яйце і ретельно збийте суміш віночком. З'єднайте крупно натертий сир з яєчною масою і перемішайте. Всипте соду і просіяне борошно, перемішайте і вимісіть сирне тісто. Розділіть тісто натроє і розкачайте кожен з шматочків в коржик. Наколіть виделкою підготовлену сирну коржик і підрум'яньте в розігрітому маслі. Сирні коржики на старій ряжанці з шинкою Сирні коржики на ряжанці, що втратила термін придатності - рецепт допустимий, так як цей кисломолочний продукт не має хвороботворних бактерій, а в процесі приготування втратить придбаний кислий смак. Інгредієнти: ряжанка - 250 мл; борошно - 450 г; сир - 200 г; шинка - 180 г; рослинне масло - 90 мл; сода - 1/4 ч. ложки. Приготування Змішайте ряжанку з содою, подрібненим на тертці сиром і борошном. Замісіть тісто. Розділіть колобок на бажану кількість порцій, округліть їх і розкачайте. Викладіть дрібно порізану шинку на тісто, з'єднайте краї і знову розкачайте, надаючи форму коржі. Обсмажте коржі в маслі на розігрітій сковороді. Коржі на ряжанці
Хочете знизити жирність коржів, уникаючи їх обсмажування в маслі? Без проблем! Спробуйте запекти розкатане тісто в духовці з мінімумом жиру і максимумом смаку.
Інгредієнти: борошно - 700 г; крохмаль - 45 г; яйце - 3 шт.; ряжанка - 480 мл; сода - 1/4 ч. ложки; вершкове масло - 30 р. Приготування Змішайте борошно з крохмалем і содою. Зберіть гіркою, зробіть «криниця» в центрі і з'єднайте в ньому яйця і ряжанку. Замісіть тісто, розділити на кульки і злегка розкачайте. Змастіть деко маслом, викладіть коржі і випікайте при 220 градусах протягом півгодини.