Вернуться назад Распечатать

Тісто на ряжанці для коржів

Тісто на ряжанці для коржів
Улюблений багатьма вершковий смак продукту, забезпечує можливість його використання в якості корисного молочного напою і основного інгредієнта для приготування млинців, пирогів, суфле і вітамінних коктейлів . Прекрасний приклад - тісто на ряжанці для коржів з різними начинками, що дозволяє швидко і просто приготувати невигадливу і смачну їжу популярну у багатьох країнах світу.

Сирні коржики на ряжанці на сковороді


Коржі на ряжанці - рецепт, завдяки якому можна приготувати ситний і живильний сніданок для всієї родини за кілька хвилин. Використання твердого сиру в основі, додасть коржикам соковитості і забезпечить приємну в'язку текстуру.
Інгредієнти:

  • ряжанка - 140 мл;

  • борошно - 250 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • щіпка соди;

  • сир - 110 г;

  • рослинне масло - 65 мл


  • Приготування

  • Влийте в посуд ряжанку, вбийте яйце і ретельно збийте суміш віночком.

  • З'єднайте крупно натертий сир з яєчною масою і перемішайте.

  • Всипте соду і просіяне борошно, перемішайте і вимісіть сирне тісто.

  • Розділіть тісто натроє і розкачайте кожен з шматочків в коржик. Наколіть виделкою підготовлену сирну коржик і підрум'яньте в розігрітому маслі.

  • Сирні коржики на старій ряжанці з шинкою

  • Сирні коржики на ряжанці, що втратила термін придатності - рецепт допустимий, так як цей кисломолочний продукт не має хвороботворних бактерій, а в процесі приготування втратить придбаний кислий смак.


  • Інгредієнти:

  • ряжанка - 250 мл;

  • борошно - 450 г;

  • сир - 200 г;

  • шинка - 180 г;

  • рослинне масло - 90 мл;

  • сода - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування

  • Змішайте ряжанку з содою, подрібненим на тертці сиром і борошном. Замісіть тісто.

  • Розділіть колобок на бажану кількість порцій, округліть їх і розкачайте.

  • Викладіть дрібно порізану шинку на тісто, з'єднайте краї і знову розкачайте, надаючи форму коржі.

  • Обсмажте коржі в маслі на розігрітій сковороді.


  • Коржі на ряжанці


    Хочете знизити жирність коржів, уникаючи їх обсмажування в маслі? Без проблем! Спробуйте запекти розкатане тісто в духовці з мінімумом жиру і максимумом смаку.
    Інгредієнти:

  • борошно - 700 г;

  • крохмаль - 45 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • ряжанка - 480 мл;

  • сода - 1/4 ч. ложки;

  • вершкове масло - 30 р.


  • Приготування

  • Змішайте борошно з крохмалем і содою. Зберіть гіркою, зробіть «криниця» в центрі і з'єднайте в ньому яйця і ряжанку.

  • Замісіть тісто, розділити на кульки і злегка розкачайте.

  • Змастіть деко маслом, викладіть коржі і випікайте при 220 градусах протягом півгодини.