Всі адепти здорового харчування знають, що найпростішим і бюджетним блюдом, яке допоможе втамувати голод з користю є куряче філе з овочами.
Нижче ми обговоримо різні способи приготування комбінації курятини і овочів, серед яких кожен зможе знайти щось на свій смак.
Куряче філе з овочами на сковороді
В азіатській кухні комбінація курятини і овочів вважається чи не найпопулярнішою. Основу з птиці і овочевого асорті присмачують різноманітними соусами і подають поверх локшини і рису, або їдять прямо так. Одне з таких блюд ми й розглянемо далі.
Інгредієнти: ананасовий сік – 235 мл; соєвий соус – 25 мл; мед – 10 мл; крохмаль – 2 ч. ложки; куряче філе – 11 кг; головка брокколі; морква – 165 г; ананаси – 420 г; пучок шпинату; жменю зеленого лука. Приготування Перша четвірка інгредієнтів – складові соусу, які слід з'єднати разом і відставити на час приготування інших інгредієнтів. У воке або будь сковороді з не дуже товстими стінками розігрійте трохи масла і обсмажте в ньому нарізану морквою, дрібні суцвіття брокколі і невеликі шматочки курячого філе. Коли курка дійде до повної готовності, а овочі приготуються наполовину – влийте заздалегідь приготований соус на сковороду і доведіть все до кипіння. Додайте шпинат і дайте йому зів'янути. Куряче філе запечене з овочами і сиром в духовці
Це блюдо навряд чи потрапляє до розряду низькокалорійних, але в розряд простих і смачних визначено.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 95 г; часник – 4 зубки; брокколі – 270 г; куряче філе – 740 г; рис – 3/4 ст.; молоко – 210 мл; курячий бульйон – 370 мл; майонез – 230 г; вустерширський соус – 10 мл; часник сушений – 1/2 ч. ложки; тертий сир – 1 1/2 ст.; яйця – 2 шт.; велика хлібна крихта – 65 р. Приготування Збийте молоко з майонезом. Приправте суміш вустерширським соусом і сушеним часником. Розведіть отриманий соус курячим бульйоном. Шматочки овочів і курятини обсмажте пару-трійку хвилин до тих пір, поки інгредієнти не дійдуть до напівготовності. Змішайте овочі та птицю з промитим рисом, а потім розподіліть всі у формі для випікання. Залийте вміст форми соусом з бульйоном, присипте все сиром, хлібної крихтою, і залиште запікати при 180 градусах. Запіканка з курячим філе та овочами буде готова через півгодини. Куряче філе з овочами, запечені в лаваші
Залишки курки з учорашньої вечері можна легко використовувати у стравах зразок цього. Ніжне куряче філе, разом з овочами і томатним соусом, посипається сиром і запікається під грилем до зарум'янювання. На виході отримуємо просте і швидке блюдо, приготоване з підручних інгредієнтів.
Інгредієнти: відварна курятина – 830 г; соус бешамель – 340 р.; томатна паста – 75 г; цибуля ріпчаста – 90 г; гострий кетчуп – 60 г; морква – 115 г; сік лайма – 15 мл; лаваш – 4 шт.; тертий сир – 210 р. Приготування Змішайте соус бешамель з томатною пастою і кетчупом. Приготуйте звичну цибульно-морквяну зажарку, а коли овочі дійдуть до готовності, змішайте їх з розібраної на волокна курятиною. З'єднайте простий соус разом з курятиною та овочами, здобріть все соком лайма, пучкою солі і приступайте до формування страви. З лаваша виріжте диски розміром із середню тарілку, викладіть смужки начинки поверх кожного з лавашів, а потім скрутіть всі трубочкою. Викладіть трубочки з лаваша у форму, присипте сиром і залиште під грилем, поки сир не розплавиться і не підрум'яниться.