Вернуться назад Распечатать

Куряче філе з овочами

Всі адепти здорового харчування знають, що найпростішим і бюджетним блюдом, яке допоможе втамувати голод з користю є куряче філе з овочами.
Нижче ми обговоримо різні способи приготування комбінації курятини і овочів, серед яких кожен зможе знайти щось на свій смак.

Куряче філе з овочами на сковороді

Куряче філе з овочами

В азіатській кухні комбінація курятини і овочів вважається чи не найпопулярнішою. Основу з птиці і овочевого асорті присмачують різноманітними соусами і подають поверх локшини і рису, або їдять прямо так. Одне з таких блюд ми й розглянемо далі.
Інгредієнти:

  • ананасовий сік – 235 мл;

  • соєвий соус – 25 мл;

  • мед – 10 мл;

  • крохмаль – 2 ч. ложки;

  • куряче філе – 11 кг;

  • головка брокколі;

  • морква – 165 г;

  • ананаси – 420 г;

  • пучок шпинату;

  • жменю зеленого лука.


  • Приготування

  • Перша четвірка інгредієнтів – складові соусу, які слід з'єднати разом і відставити на час приготування інших інгредієнтів.

  • У воке або будь сковороді з не дуже товстими стінками розігрійте трохи масла і обсмажте в ньому нарізану морквою, дрібні суцвіття брокколі і невеликі шматочки курячого філе.

  • Коли курка дійде до повної готовності, а овочі приготуються наполовину – влийте заздалегідь приготований соус на сковороду і доведіть все до кипіння.

  • Додайте шпинат і дайте йому зів'янути.


  • Куряче філе запечене з овочами і сиром в духовці

    Куряче філе з овочами

    Це блюдо навряд чи потрапляє до розряду низькокалорійних, але в розряд простих і смачних визначено.
    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 95 г;

  • часник – 4 зубки;

  • брокколі – 270 г;

  • куряче філе – 740 г;

  • рис – 3/4 ст.;

  • молоко – 210 мл;

  • курячий бульйон – 370 мл;

  • майонез – 230 г;

  • вустерширський соус – 10 мл;

  • часник сушений – 1/2 ч. ложки;

  • тертий сир – 1 1/2 ст.;

  • яйця – 2 шт.;

  • велика хлібна крихта – 65 р.


  • Приготування

  • Збийте молоко з майонезом. Приправте суміш вустерширським соусом і сушеним часником. Розведіть отриманий соус курячим бульйоном.

  • Шматочки овочів і курятини обсмажте пару-трійку хвилин до тих пір, поки інгредієнти не дійдуть до напівготовності. Змішайте овочі та птицю з промитим рисом, а потім розподіліть всі у формі для випікання.

  • Залийте вміст форми соусом з бульйоном, присипте все сиром, хлібної крихтою, і залиште запікати при 180 градусах. Запіканка з курячим філе та овочами буде готова через півгодини.


  • Куряче філе з овочами, запечені в лаваші

    Куряче філе з овочами

    Залишки курки з учорашньої вечері можна легко використовувати у стравах зразок цього. Ніжне куряче філе, разом з овочами і томатним соусом, посипається сиром і запікається під грилем до зарум'янювання. На виході отримуємо просте і швидке блюдо, приготоване з підручних інгредієнтів.
    Інгредієнти:

  • відварна курятина – 830 г;

  • соус бешамель – 340 р.;

  • томатна паста – 75 г;

  • цибуля ріпчаста – 90 г;

  • гострий кетчуп – 60 г;

  • морква – 115 г;

  • сік лайма – 15 мл;

  • лаваш – 4 шт.;

  • тертий сир – 210 р.


  • Приготування

  • Змішайте соус бешамель з томатною пастою і кетчупом.

  • Приготуйте звичну цибульно-морквяну зажарку, а коли овочі дійдуть до готовності, змішайте їх з розібраної на волокна курятиною.

  • З'єднайте простий соус разом з курятиною та овочами, здобріть все соком лайма, пучкою солі і приступайте до формування страви.

  • З лаваша виріжте диски розміром із середню тарілку, викладіть смужки начинки поверх кожного з лавашів, а потім скрутіть всі трубочкою.

  • Викладіть трубочки з лаваша у форму, присипте сиром і залиште під грилем, поки сир не розплавиться і не підрум'яниться.