Вернуться назад Распечатать

Сирні пончики

Сирні пончики
Хрусткі сирні пончики – чудова гаряча закуска до пива, провину і т. д. Також їх можна подати з овочевим салатом як гарнір або як солодкого десерту до чаю. Для додаткового оригінального присмаку можна зробити різні соуси – часниковий, кисло-солодкий, карамельний і т. д.

Рецепт сирних пончиків


Інгредієнти:

  • сир моцарелла - 520 г;

  • сир пармезан - 45 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • орегано – щіпка;

  • борошно – 95 г;

  • панірувальні сухарі – за смаком;

  • масло рослинне – 130 мл


  • Приготування

  • Перед тим, як приготувати сирні пончики, готуємо всі інгредієнти.

  • Сир натираємо на тертці: кульки моцарелли – найбільшою, а пармезан - на дрібній.

  • Далі в сирну крихту розбиваємо велике яйце і гарненько перемішуємо.

  • Всипаємо всі сухі інгредієнти – просіяне борошно і спеції.

  • Замішуємо досить щільне тісто. Поділяємо його на шматочки і скачуємо кожен в невелику кульку.

  • Обвалюємо заготовки в панірувальних сухарях.

  • У сковороду наливаємо масло, опускаємо сирні пончики і обсмажуємо до золотистого кольору.


  • Рецепт сирних пончиків з сиру


    Інгредієнти:

  • сир сухий – 320 г;

  • яйце велике – 2 шт.;

  • цукор – 65 г;

  • сіль – щіпка;

  • харчова сода – 05 ч. ложки;

  • борошно;

  • олія рослинна;

  • цукрова пудра – 140 р.


  • Приготування

  • У миску кладемо сир і розминаємо його гарненько виделкою.

  • Додаємо яйця, цукор, соду і трохи солі.

  • Перемішуємо до однорідності і поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно.

  • Замішуємо акуратно сирне густувате тісто.

  • У глибоку сковороду наливаємо олію і розігріваємо його до кипіння.

  • Столовою ложкою набираємо трохи сирної маси, викладаємо її в долоню і формуємо кульку.

  • Обвалюємо його в борошні і опускаємо на дно сковороди.

  • Обсмажуємо сирні пончики у фритюрі до золотавої скоринки, періодично перевертаючи.

  • Далі виловлюємо їх шумівкою і розкладаємо на підносі, застеленому паперовими рушниками.

  • Злегка остиглі сирні кульки посипаємо за смаком пудрою і подаємо в якості десерту.


  • Сирні пончики-бомбочки


    Інгредієнти:

  • сир – 255 г;

  • сир твердий – 55 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор – 55 г;

  • сіль – щіпка;

  • сода – щіпка;

  • борошно – 155 г;

  • цукрова пудра – 105 г;

  • масло рослинне – 155 мл


  • Приготування

  • Сир викладаємо в миску і розминаємо за допомогою виделки.

  • Додаємо яйця, тертий сир, додаємо соду, сіль і цукор за смаком.

  • Далі додаємо борошно і замішуємо плотноватое тісто.

  • Відщипуємо трохи і ліпимо руками невеличкі кульки.

  • Обсипаємо їх борошном і обсмажуємо сирні пончики в розпеченому олії до рум'яності.

  • Перед подачею, посипаємо блюдо цукровою пудрою.