Хрусткі сирні пончики – чудова гаряча закуска до пива, провину і т. д. Також їх можна подати з овочевим салатом як гарнір або як солодкого десерту до чаю. Для додаткового оригінального присмаку можна зробити різні соуси – часниковий, кисло-солодкий, карамельний і т. д.
Рецепт сирних пончиків
Інгредієнти: сир моцарелла - 520 г; сир пармезан - 45 г; яйце – 1 шт.; орегано – щіпка; борошно – 95 г; панірувальні сухарі – за смаком; масло рослинне – 130 мл Приготування Перед тим, як приготувати сирні пончики, готуємо всі інгредієнти. Сир натираємо на тертці: кульки моцарелли – найбільшою, а пармезан - на дрібній. Далі в сирну крихту розбиваємо велике яйце і гарненько перемішуємо. Всипаємо всі сухі інгредієнти – просіяне борошно і спеції. Замішуємо досить щільне тісто. Поділяємо його на шматочки і скачуємо кожен в невелику кульку. Обвалюємо заготовки в панірувальних сухарях. У сковороду наливаємо масло, опускаємо сирні пончики і обсмажуємо до золотистого кольору. Рецепт сирних пончиків з сиру
Інгредієнти: сир сухий – 320 г; яйце велике – 2 шт.; цукор – 65 г; сіль – щіпка; харчова сода – 05 ч. ложки; борошно; олія рослинна; цукрова пудра – 140 р. Приготування У миску кладемо сир і розминаємо його гарненько виделкою. Додаємо яйця, цукор, соду і трохи солі. Перемішуємо до однорідності і поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно. Замішуємо акуратно сирне густувате тісто. У глибоку сковороду наливаємо олію і розігріваємо його до кипіння. Столовою ложкою набираємо трохи сирної маси, викладаємо її в долоню і формуємо кульку. Обвалюємо його в борошні і опускаємо на дно сковороди. Обсмажуємо сирні пончики у фритюрі до золотавої скоринки, періодично перевертаючи. Далі виловлюємо їх шумівкою і розкладаємо на підносі, застеленому паперовими рушниками. Злегка остиглі сирні кульки посипаємо за смаком пудрою і подаємо в якості десерту. Сирні пончики-бомбочки
Інгредієнти: сир – 255 г; сир твердий – 55 г; яйце – 2 шт.; цукор – 55 г; сіль – щіпка; сода – щіпка; борошно – 155 г; цукрова пудра – 105 г; масло рослинне – 155 мл Приготування Сир викладаємо в миску і розминаємо за допомогою виделки. Додаємо яйця, тертий сир, додаємо соду, сіль і цукор за смаком. Далі додаємо борошно і замішуємо плотноватое тісто. Відщипуємо трохи і ліпимо руками невеличкі кульки. Обсипаємо їх борошном і обсмажуємо сирні пончики в розпеченому олії до рум'яності. Перед подачею, посипаємо блюдо цукровою пудрою.