Найчастіше тісто для млинчиків готують на молоці або воді. Але існує маса рецептів, припускають використання для цієї мети кисломолочних продуктів, наприклад, кефіру. Ті, хто пробував такі вироби, встигли відзначити їх гармонійний смак і неймовірно ніжну і м'яку текстуру.
Пропонуємо спекти млинці не на молоці, не на воді і навіть не на кефірі. Візьмемо в даному випадку за основу ряжанку. Тісто виходить не менш ніжний, тане в роті, з дірочками і разом з тим має приголомшливий смак з нотками топленого молока.
Для вас кілька варіацій таких рецептів, кожен з яких дозволить отримати гідний результат.
Як зробити тонкі ажурні млинці з дірочками на ряжанці – рецепт
Інгредієнти: ряжанка – 385 мл; відбірні яйця курячі – 2 шт.; вищого сорту борошно пшеничне – 260 г; цукор-пісок – 60 г; сода харчова – 5 г; сіль кухонна кам'яна – щіпка; олія соняшникова без аромату або оливкова – 70 мл Приготування Для приготування ажурних млинчиків спочатку змішуємо в мисці цукор-пісок з яйцями добірними курячими і збиваємо масу небагато. Потім вливаємо кімнатної температури ряжанку, всипаємо погашену оцтом соду, щіпку солі і ще раз суміш злегка збиваємо. Тепер просіваємо невеликими порціями борошно, вмішуємо її в тісто, добре збиваючи його при цьому віночком або міксером. На останньому етапі замісу вливаємо олію рослинну олію і ще раз перемішуємо. Для випікання млинців наливаємо трохи підготовленого тіста в центр прогрітій, трохи промасленим сковороди, нахилами посудини розподіляємо його по всьому дну і смажимо вироби до рум'яності з двох сторін. Подаємо млинці з медом, сметаною, варенням, топпінгом або згущеним молоком на вибір). Як спекти тонкі млинці в дірочку на ряжанці з окропом?
Інгредієнти: ряжанка – 485 мл; відбірні яйця курячі – 2 шт.; вищого сорту борошно пшеничне – 320 г; цукор-пісок – 60 г; окріп – 225 мл; сода харчова – 5 г; сіль кухонна кам'яна – щіпка; олія соняшникова без аромату або оливкова – 55 мл Приготування Як і в попередньому випадку починаємо з яєць. Збиваємо їх з цукром-піском, додавши відразу ж і щіпку солі. Тепер вливаємо склянку ряжанки, всипаємо всю порцію просіяного борошна і перемішуємо. Вливаємо другу склянку ряжанки і знову перемішуємо масу за допомогою міксера або віночка. Тепер у склянку окропу додаємо соду, перемішуємо і вливаємо суміш в тісто. Ще раз трохи збиваємо тісто віночком або міксером, вводимо в нього також масло рослинне і відразу ж приступаємо до смаження виробів. Тут все точно також. Наливаємо невелику порцію тіста в центр розпеченої сковороди, спішно розподіляємо його по всій поверхні дна і даємо блинчику підрум'янитися з однієї, а потім і з іншого боку. Тонкі млинці на ряжанці – рецепт з молоком
Інгредієнти: ряжанка – 485 мл; відбірні яйця курячі – 2 шт.; вищого сорту борошно пшеничне – 320 г; цукор-пісок – 60 г; молоко – 225 мл; сода харчова – 10 г; сіль кухонна кам'яна – щіпка; олія соняшникова без аромату або оливкова – 55 мл Приготування Для реалізації даного рецепту підігріваємо спочатку на водяній бані ряжанку до теплого стану, після чого додаємо в неї соду, цукор, сіль, вбиваємо яйця і перемішуємо вінчиком або міксером. Просіваємо борошно пшеничне і вводимо її невеликими порціями в тісто, щоразу збиваючи небагато. Тепер кип'ятимо молоко, тоненькою цівкою вливаємо його в тісто на ряжанці і інтенсивно збиваємо його при цьому. На завершення вмішуємо в тісто олію соняшникова або оливкова без аромату і можемо приступати до смаження млинців. Частину пшеничного борошна вищого сорту можна в цьому випадку замінити цільнозерновий, що робить вироби більш корисними та урізноманітнює їх смак.