Млинці - традиційне російське борошняне блюдо, давно радують шанувальників класичної слов'янської кухні різноманітністю приготування. У складі настільки популярного продукту - рідке тісто, яке шляхом обжарювання на сковороді при різній температурі і використанні різноманітних рецептів, набуває різну текстуру і смакові відтінки. Рецепти млинців відрізняються рідкою основою, використовуваної для тіста: кефір, молоко, сироватка або вода. В залежності від базових складових змінюється текстуру і смак страви. Найдоступніший спосіб поласувати старорусским стравою - приготувати тонкі млинці на воді.
Рецепт тонких млинців на воді
Дотримання правильних пропорцій продуктів, що входять до складу млинцевого тесту і технології обсмажування, дозволить зробити рецепт млинців на воді досконалим, завдяки чому тонкі, солодкі вироби стануть улюбленими ласощами на вашому столі.
Інгредієнти: вода - 490 мл; яйце - 3 шт.; цукор - 55 г; розпушувач - 5 г; борошно - 370 г; рослинне масло - 65 мл Приготування Суміш яєць і цукру необхідно опрацювати віночком до пишної, густої піни. Помішуючи масу, поступово додавайте воду, борошно і розпушувач. Влийте в млинцеву суміш більшу частину рослинного масла. Прогрійте сковороду і для першого млинця змастіть її залишилися олією з допомогою серветки, після приступайте до випікання. Тонкі млинці на молоці та воді
Поєднання двох інгредієнтів, молока і води, в блинном тесті, дозволить приготувати м'які, ніжні і повітряні млинці, які добре подавати з будь-якими класичними топінгами від варення до меду. Даний рецепт - староруський спосіб приготування тонких млинців без використання дріжджів.
Інгредієнти: молоко - 230 мл; вода - 230 мл; борошно 130 г; яйце - 1 шт.; рослинна олія - 25 мл; цукор - 25 р. Приготування Суміш яйця і цукор збийте до кремообразности. Суміш молока з водою влийте яєчну масу. Поступово збиваючи інгредієнти, введіть борошно. Розжаримо сковороду, налийте олію і вилийте трохи тіста в центр посуду, нахиляючи і розподіляючи масу по всій поверхні. Обсмажте блін до зарум'янювання з обох сторін. Тонкі млинці на мінеральній воді з дірочками - рецепт
Перед тим, як приготувати тонкі млинці на воді, використовуйте технологію замішування тіста в блендері до густої піни, а після додавання мінеральної води - вимішуйте тісто вручну. Таку масу необхідно періодично помішувати і під час смаження, щоб уникнути осідання тіста.
Інгредієнти: мінеральна газована вода - 500 мл яйце - 5 шт.; борошно - 230 г; рослинна олія - 25 мл; вершкове масло - 65 р. Приготування Збийте яйця і залийте їх 100 мл газованої води. Помішуючи масу, додайте борошно і збийте, позбавляючись від грудок. Додайте вершкове масло, попередньо розтопивши його, перемішайте і вилийте газовану воду, постійно збиваючи. Перед приготуванням влийте олію в млинцеве тісто. Розігрійте сковороду і обсмажте млинці. Тонкі млинці на воді без яєць - рецепт
Млинцеве тісто без яєць або пісне, як часто його називають, незважаючи на поширену думку, не втрачає своїх характеристик. Пористість в даному випадку досягнута завдяки суміші лимонного соку і соди.
Пісні млинці - прекрасне блюдо для тих, хто виключає з раціону тваринні продукти, але хоче і далі балувати себе подібної випічкою.
Інгредієнти: борошно - 375 г; вода - 480 мл; сік лимона - 30 мл; сода - 1/2 ч. ложки; рослинне масло - 75 мл. Приготування Змішайте воду з борошном до однорідної маси. Погасіть соду лимонним соком і додайте в млинцеву суміш. Добре збийте млинцеве тісто до утворення бульбашок, влийте олію і знову перемішайте. Обсмажте млинці з двох сторін до рум'яної скоринки.