Вернуться назад Распечатать

Тонкі млинці на воді

Тонкі млинці на воді
Млинці - традиційне російське борошняне блюдо, давно радують шанувальників класичної слов'янської кухні різноманітністю приготування. У складі настільки популярного продукту - рідке тісто, яке шляхом обжарювання на сковороді при різній температурі і використанні різноманітних рецептів, набуває різну текстуру і смакові відтінки. Рецепти млинців відрізняються рідкою основою, використовуваної для тіста: кефір, молоко, сироватка або вода. В залежності від базових складових змінюється текстуру і смак страви. Найдоступніший спосіб поласувати старорусским стравою - приготувати тонкі млинці на воді.

Рецепт тонких млинців на воді


Дотримання правильних пропорцій продуктів, що входять до складу млинцевого тесту і технології обсмажування, дозволить зробити рецепт млинців на воді досконалим, завдяки чому тонкі, солодкі вироби стануть улюбленими ласощами на вашому столі.
Інгредієнти:

  • вода - 490 мл;

  • яйце - 3 шт.;

  • цукор - 55 г;

  • розпушувач - 5 г;

  • борошно - 370 г;

  • рослинне масло - 65 мл


  • Приготування

  • Суміш яєць і цукру необхідно опрацювати віночком до пишної, густої піни.

  • Помішуючи масу, поступово додавайте воду, борошно і розпушувач.

  • Влийте в млинцеву суміш більшу частину рослинного масла.

  • Прогрійте сковороду і для першого млинця змастіть її залишилися олією з допомогою серветки, після приступайте до випікання.


  • Тонкі млинці на молоці та воді


    Поєднання двох інгредієнтів, молока і води, в блинном тесті, дозволить приготувати м'які, ніжні і повітряні млинці, які добре подавати з будь-якими класичними топінгами від варення до меду. Даний рецепт - староруський спосіб приготування тонких млинців без використання дріжджів.
    Інгредієнти:

  • молоко - 230 мл;

  • вода - 230 мл;

  • борошно 130 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • рослинна олія - 25 мл;

  • цукор - 25 р.


  • Приготування

  • Суміш яйця і цукор збийте до кремообразности.

  • Суміш молока з водою влийте яєчну масу.

  • Поступово збиваючи інгредієнти, введіть борошно.

  • Розжаримо сковороду, налийте олію і вилийте трохи тіста в центр посуду, нахиляючи і розподіляючи масу по всій поверхні.

  • Обсмажте блін до зарум'янювання з обох сторін.


  • Тонкі млинці на мінеральній воді з дірочками - рецепт


    Перед тим, як приготувати тонкі млинці на воді, використовуйте технологію замішування тіста в блендері до густої піни, а після додавання мінеральної води - вимішуйте тісто вручну. Таку масу необхідно періодично помішувати і під час смаження, щоб уникнути осідання тіста.
    Інгредієнти:

  • мінеральна газована вода - 500 мл

  • яйце - 5 шт.;

  • борошно - 230 г;

  • рослинна олія - 25 мл;

  • вершкове масло - 65 р.


  • Приготування

  • Збийте яйця і залийте їх 100 мл газованої води.

  • Помішуючи масу, додайте борошно і збийте, позбавляючись від грудок.

  • Додайте вершкове масло, попередньо розтопивши його, перемішайте і вилийте газовану воду, постійно збиваючи.

  • Перед приготуванням влийте олію в млинцеве тісто.

  • Розігрійте сковороду і обсмажте млинці.


  • Тонкі млинці на воді без яєць - рецепт


    Млинцеве тісто без яєць або пісне, як часто його називають, незважаючи на поширену думку, не втрачає своїх характеристик. Пористість в даному випадку досягнута завдяки суміші лимонного соку і соди.
    Пісні млинці - прекрасне блюдо для тих, хто виключає з раціону тваринні продукти, але хоче і далі балувати себе подібної випічкою.
    Інгредієнти:

  • борошно - 375 г;

  • вода - 480 мл;

  • сік лимона - 30 мл;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • рослинне масло - 75 мл.


  • Приготування

  • Змішайте воду з борошном до однорідної маси.

  • Погасіть соду лимонним соком і додайте в млинцеву суміш.

  • Добре збийте млинцеве тісто до утворення бульбашок, влийте олію і знову перемішайте.

  • Обсмажте млинці з двох сторін до рум'яної скоринки.