Вернуться назад Распечатать

Паста з курячим філе

Якщо потрібно нагодувати кількох людей швидко і досить ситно, один з кращих варіантів – паста з курячим філе, рецепт можна варіювати, використовуючи ті види пасти, які більше подобаються, і додаткові компоненти – в залежності від часу року, настрою і кількості їдців.
Паста з легким кремовим смаком
Паста з курячим філе

Найпростіше приготувати таку страву як паста з курячим філе у вершковому соусі. Це поєднання смаків не залишить байдужим нікого.
Інгредієнти:

  • філе курчати охолоджене – 07 кг;

  • олія соняшникова нерафінована холодного віджиму – 3 ст. ложки;

  • ріжки або спіральки – 400 г;

  • сіль, спеції – за смаком;

  • вершки 20% жирності – 120 мл


  • Приготування

  • Філе курчати відокремлюємо від шкіри (якщо вона є) і нарізаємо тонкими пластиками поперек волокон, намагаючись, щоб шматочки виходили приблизно однаковими за розміром.

  • У сковорідку наливаємо олію і чекаємо, поки з'явиться легкий димок. Опускаємо м'ясо і швидко підсмажуємо наші шматочки філе, щоб скоринка рівномірно покрила м'ясо, і воно залишилося соковитим. Після цього зменшуємо вогонь, накриваємо курку кришкою і залишаємо нудитися хвилин на 10.

  • Поки курка готується, ми цілком встигаємо відварити пасту. Кип'ятимо воду, солимо, додаємо макарони і засікаємо близько 7 хвилин.

  • Тим часом наша курочка майже готова. Солимо, додаємо трохи спецій і вливаємо вершки. Кип'ятити вершки не можна, тому, як тільки влили їх, відразу відкидаємо макарони на друшляк, добре зціджуємо воду і перекладаємо до курочці.

  • Як тільки всі разом прогріється, вимикаємо і даємо макаронів кілька хвилин, щоб вони просочилися соусом.

  • Подаємо з зеленню або соліннями.


  • Якщо вершків немає
    Паста з курячим філе

    Все-таки вершки є під рукою не завжди. Якщо вам дуже подобається паста з курячим філе, а вершків в холодильнику немає, приготуйте подібне блюдо, але із зовсім іншим смаком – насиченим і пряним.
    Інгредієнти:

  • куряча грудка без шкірки і кісток – 1 шт.;

  • олія без запаху – 3 ст. ложки;

  • цибулина біла (салатна) – 1 шт.;

  • томатна паста – 2 ст. ложки;

  • часник гострий синій – 3 зубчики;

  • базилік – 3 гілочки;

  • сіль – за смаком;

  • спагетті – 300 р.


  • Приготування

  • Пряна паста з курячим філе в томатному соусі в італійському стилі швидко зігріє в холодний вечір і наситить після трудового дня. Секрет страви – дуже соковитий соус, тому куряче філе ріжемо дуже дрібно, можна навіть пропустити через м'ясорубку з дуже великою насадкою.

  • На розігрітій олії пасеруємо дуже дрібно нашатковану цибулину. Вона не повинна підсмажитися – як тільки шматочки цибулі стануть світлішати, додаємо м'ясо і, помішуючи, обсмажуємо протягом 4-5 хвилин. Додаємо роздавлений часник, сіль, дрібно нарізаний базилік і на самому повільному вогні під кришкою тушкуємо наш соус ще хвилини 3.

  • Воду на спагетті ставимо заздалегідь – до того часу, як приготується соус, макарони вже потрібно злити.

  • За допомогою виделки і ложки формуємо гніздечка з спагетті і в середину кожного накладаємо соус.


  • Про варіанти
    Ще смачно виходить паста з курячим філе і грибами. Можна приготувати це блюдо зі свіжими грибами, замороженими або сушеними – які є під рукою.
    Просто обсмажимо шматочки філе, додамо підварені гриби і будемо гасити приблизно чверть години.
    Як бачите, приготувати пасту з курячим філе можна по-різному, але в будь-якому випадку буде смачно.