Якщо потрібно нагодувати кількох людей швидко і досить ситно, один з кращих варіантів – паста з курячим філе, рецепт можна варіювати, використовуючи ті види пасти, які більше подобаються, і додаткові компоненти – в залежності від часу року, настрою і кількості їдців.
Паста з легким кремовим смаком Найпростіше приготувати таку страву як паста з курячим філе у вершковому соусі. Це поєднання смаків не залишить байдужим нікого.
Інгредієнти: філе курчати охолоджене – 07 кг; олія соняшникова нерафінована холодного віджиму – 3 ст. ложки; ріжки або спіральки – 400 г; сіль, спеції – за смаком; вершки 20% жирності – 120 мл Приготування Філе курчати відокремлюємо від шкіри (якщо вона є) і нарізаємо тонкими пластиками поперек волокон, намагаючись, щоб шматочки виходили приблизно однаковими за розміром. У сковорідку наливаємо олію і чекаємо, поки з'явиться легкий димок. Опускаємо м'ясо і швидко підсмажуємо наші шматочки філе, щоб скоринка рівномірно покрила м'ясо, і воно залишилося соковитим. Після цього зменшуємо вогонь, накриваємо курку кришкою і залишаємо нудитися хвилин на 10. Поки курка готується, ми цілком встигаємо відварити пасту. Кип'ятимо воду, солимо, додаємо макарони і засікаємо близько 7 хвилин. Тим часом наша курочка майже готова. Солимо, додаємо трохи спецій і вливаємо вершки. Кип'ятити вершки не можна, тому, як тільки влили їх, відразу відкидаємо макарони на друшляк, добре зціджуємо воду і перекладаємо до курочці. Як тільки всі разом прогріється, вимикаємо і даємо макаронів кілька хвилин, щоб вони просочилися соусом. Подаємо з зеленню або соліннями. Якщо вершків немає Все-таки вершки є під рукою не завжди. Якщо вам дуже подобається паста з курячим філе, а вершків в холодильнику немає, приготуйте подібне блюдо, але із зовсім іншим смаком – насиченим і пряним.
Інгредієнти: куряча грудка без шкірки і кісток – 1 шт.; олія без запаху – 3 ст. ложки; цибулина біла (салатна) – 1 шт.; томатна паста – 2 ст. ложки; часник гострий синій – 3 зубчики; базилік – 3 гілочки; сіль – за смаком; спагетті – 300 р. Приготування Пряна паста з курячим філе в томатному соусі в італійському стилі швидко зігріє в холодний вечір і наситить після трудового дня. Секрет страви – дуже соковитий соус, тому куряче філе ріжемо дуже дрібно, можна навіть пропустити через м'ясорубку з дуже великою насадкою. На розігрітій олії пасеруємо дуже дрібно нашатковану цибулину. Вона не повинна підсмажитися – як тільки шматочки цибулі стануть світлішати, додаємо м'ясо і, помішуючи, обсмажуємо протягом 4-5 хвилин. Додаємо роздавлений часник, сіль, дрібно нарізаний базилік і на самому повільному вогні під кришкою тушкуємо наш соус ще хвилини 3. Воду на спагетті ставимо заздалегідь – до того часу, як приготується соус, макарони вже потрібно злити. За допомогою виделки і ложки формуємо гніздечка з спагетті і в середину кожного накладаємо соус. Про варіанти Ще смачно виходить паста з курячим філе і грибами. Можна приготувати це блюдо зі свіжими грибами, замороженими або сушеними – які є під рукою.
Просто обсмажимо шматочки філе, додамо підварені гриби і будемо гасити приблизно чверть години.
Як бачите, приготувати пасту з курячим філе можна по-різному, але в будь-якому випадку буде смачно.