Щоб урізноманітнити свій раціон і насолодитися останніми днями, коли кабачки доступні за прийнятною ціною, ми пропонуємо використовувати їх в незвичайних і дивно смачних стравах. Докладно про те, що приготувати з кабачків на вечерю в нижченаведених рецептах.
Вечеря з кабачків швидко і смачно
Найпростішим варіантом кабачкового вечері стане звичайна овочева запіканка. В рамках нашої версії на перший план виходить всіма улюблений дует кабачків і сиру, вигідно доповнюється спеціями і травами.
Інгредієнти: кабачки – 540 г; жменя листя базиліка; жменя зелені цибулі; по дрібці сушеного чебрецю і часнику; м'який сир – 360 г; твердий сир – 45 р. Приготування Кабачки розділіть на кружечки і наріжте їх навпіл. Змішайте зелень базиліка і цибулі разом з сушеною зеленню чебрецю і часником. Додайте до овочів тертий м'який сир і дрібку солі. Розподіліть все у форму для випікання і присипте твердим сиром. Надішліть кабачкову запіканку в духовку на півгодини при 180 градусах.
Салат з кабачків на вечерю
Якщо ви дотримуєтеся дієти і з разу в раз ставите питанням, що можна зробити з кабачків на вечерю, то спробуйте приготувати корисний і незвичайний салат із сирих кабачків. Це легке і дуже різноманітне за текстурою страва добре підходить до гарячого з м'яса і риби.
Інгредієнти: оливкова олія – 55 мл; лимонний сік – 30 мл; щіпка пластівців чилі; кабачки – 490 г; жменя зелені базиліка; жменя кедрових горішків ; тертий пармезан – 30 р. Приготування Почніть з простої заправки, поєднує в собі лимонний сік, оливкову олію, сіль і пластівці чилі. З допомогою слайсера наріжте кабачки тонкими стрічками, змішайте з базиликовой зеленню і горіхами. Доповніть салат заправкою і посипте пармезаном перед подачею.
Смакота з кабачка - пишні котлети до вечері
Кабачки в котлетної суміші допоможуть не тільки збільшити вихід страви, але і зробити сухуваті котлетки з курячого філе набагато більш соковитими і ніжними.
Інгредієнти: куряче філе – 530 г; кабачок – 130 г; часниковий зубок – 1 шт.; зелень цибулі – 2 пера; щіпка паприки; жменя зелені петрушки. Приготування Приготуйте фарш з курячого філе і змішайте його з натертою і добре віджатим від надлишків рідини кабачком. Додайте пюрированный зубок часнику, зелень і паприку, не забудьте про сіль. Сформуйте котлетки бажаного розміру і обсмажте до повної готовності.
Рагу з кабачків на вечерю
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 140 г; часник – 3 зубки; кабачок – 440 г; томати – 290 г; гриби – 320 г; щіпка сушеного прованських трав. Приготування Приготуйте засмажку з цибулевих півкілець, додайте шматочки грибів і часник. Коли зайва грибна волога випарується, покладіть кабачки і дочекайтеся, поки шматочки злегка підрум'яняться. Приправити страву травами і сіллю, а потім додайте кубики свіжих томатів. Як тільки томати розійдуться соус – готове рагу.
Кабачкові оладки на вечерю
Кабачкові оладки можуть здатися відмінним варіантом для сніданку, але вони добре підійдуть і для вечірньої трапези, складаючи відмінну компанію м'ясних страв і салатів.
Інгредієнти: кабачки – 480 м; борошно – 95 г; яйця – 2 шт.; жменя зелені цибулі; рослинна олія для смаження. Приготування Натерти кабачки, посоліть їх і залиште на пару хвилин, після чого гарненько відіжміть зайву вологу. Змішати кабачки з яйцями і борошном, додайте зелені і відразу приступайте до обжарке оладок. Розігрів пару столових ложок рослинного масла, подрумянивайте порції кабачкової суміші до утворення рум'яної скоринки, а потім викладіть на серветки, щоб прибрати зайвий жир.