Страви, приготовлені з кабачків, люблять практично всі. Адже вони завжди виходять соковитими і досить поживними. В описаних нижче рецептах розповімо, як кабачки з яйцем смажити на сковороді, а також з цих інгредієнтів приготуємо незрівнянну запіканку.
Запіканка з кабачків з яйцями і сиром в духовці
Інгредієнти: кабачки – 900 г; ріпчаста цибуля – 250 г; велике яйце – 4 шт.; плавлений сир – 150 г; твердий сир – 120 г; часник – 2 зубки; кухонна сіль – за смаком; соняшникова олія – 40-50 мл Приготування Кабачки протираємо через крупну тертку. Щедро присипаємо їх кухонною сіллю і даємо овочу постояти близько 20 хвилин. Зливаємо з неї виділилася рідина, а самі викладаємо кабачки на прогріту з маслом тефлонову сковороду і десь пару хвилин обсмажуємо їх. Шумівкою знімаємо овоч зі сковороди і поміщаємо його в чистий друшляк, а на цьому ж маслі обсмажуємо невеликі кубики цибулі разом з дрібно нарубаним часником до появи ароматного запаху. Вміст сковороди відкидаємо на металеве сито, так як через друшляк часник може провалитися.
У глибоку, високу миску викладаємо нарізану довільними кубиками плавлений сир, а потім сюди ж вводимо яйця. Додаємо по своєму смаку дрібну сіль, занурюємо в цю ємність блендера і пробиваємо все. З'єднуємо всі компоненти в одній ємності, гарненько перемішуємо і визначаємо в промаслений форму для подальшого запікання, зверху присипавши тертим сиром. Готуємо запіканку в духовій шафі близько 45 хвилин, при 195 градусній температурі.
Кабачки, смажені в яйці і борошні з часником і помідорами
Інгредієнти: кабачки (середні) – 3 шт.; яйця (великі) – 2 шт.; пшеничне борошно – 120 г; соняшникова олія – 100 мл; жирний майонез – 140 мл; часник – 4 зубки; помідори – 4 шт.; кухонна сіль – за смаком. Приготування Вимиті кабачки подрібнюємо на 10 мм кружечки, присипаємо їх трохи сіллю і гарненько перемішуємо. Беремо дві глибокі піали і в одну з них насипаємо борошно пшеничне, в другу вбиваємо все курячі яйця розмішуємо їх з дрібкою дрібної солі. Кружечок кабачка мачає в борошні, а потім швиденько занурюємо його в яйце і відразу ж визначаємо на розігріту з маслом сковороду. Таким чином, обсмажуємо всі наявні кабачки до апетитної рум'яного кольору з обох боків.
У майонез продавлюємо через спеціальний прес очищені зубки часнику і ретельно перемішуємо. Беремо вже остиглий кабачок і наносимо на його поверхню маленьку ложечку отриманої суміші, а поверх неї викладаємо кружечок помідора. Так оформляємо всі кабачки і перед тим, як спробувати приготовану смакоту даємо їй постояти годинку в холодильнику.