Вернуться назад Распечатать

Помідори, запечені в духовці

Помідори, запечені в духовці
Нижче ми поділимося найбільш цікавими рецептами запечених помідорів в духовці, серед яких кожен зможе знайти свого фаворита.

Помідори, запечені в духовці з сиром


Помідори і сир – ідеальний союз, міцність якого підтверджує ціла маса класичних італійських страв. Наша варіація страви буде гранично проста і мінімалістична.
Інгредієнти:

  • томати – 4 шт.;

  • тертий пармезан – 65 г;

  • сушений орегано – 1 ч. ложка;

  • оливкова олія – 35 мл


  • Приготування
    Розділіть томати на товсті кружечки (порядку кількох сантиметрів у товщину) і укладіть на деко покритий. Посипте томати сіллю з перцем, тертим пармезаном (або іншим гострим сиром), а також орегано. Збризніть томати оливковою олією і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин.

    Помідори, фаршировані фаршем, запечені в духовці


    За аналогією з перцями, томати можна фарширувати різноманітним фаршем з м'яса яловичини або птиці. В рецепті далі ми зупинимося на останньому варіанті.
    Інгредієнти:

  • помідори – 8 шт.;

  • жменя хлібної крихти;

  • часник – 2 зубки;

  • по жмені зелені петрушки і базиліка;

  • щіпка сушеного чебрецю;

  • курячий фарш – 380 г;

  • тертий пармезан – 35 р.


  • Приготування
    З допомогою невеликого ножа видаліть у томатів місце кріплення плодоніжки і виріжте м'якоть. Пару часникових зубков розітріть в пюре разом з пучкою солі. Подрібніть зелень. Змішайте м'ясо із зеленню, чебрецем, пармезаном і пастою з часнику. Додайте у фарш хлібну крихту і наповніть сумішшю порожнини в томатах. Фаршировані помідори, запечені в духовці, готуються при 190 градусах близько півгодини.

    Як запекти помідори з перцем цілком у духовці?


    Основа з запечених томатів і перцю може стати не тільки смачною базою для соусу, але і відмінним гарніром, як до м'ясних і рибних страв. Якщо ви вирішите спробувати приготувати такий овочевий гарнір, то залишайте томати цілими, щоб ті зберегли максимум солодощі і соковитості.
    Інгредієнти:

  • томати-вершки – 440 г;

  • гілочки розмарину – 2 шт.;

  • солодкий перець – 430 г;

  • оливкова олія – 35 мл


  • Приготування
    Томати викладіть цілими на деко разом з скибочками очищеного перцю. Збризніть овочі маслом, посоліть і додайте до них цілі гілочки розмарину для аромату. Запікайте овочі при 210 градусах півгодини.

    Рецепт запечених помідорів в духовці


    Як вегетаріанської версії страви, які можна приготувати томати з овочевою начинкою і прованськими травами. Склад начинки включає солодкий цибуля, кабачки і баклажани, але ви можете варіювати суміш на свій розсуд, в залежності від уподобань і сезону.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія – 45 мл;

  • ріпчаста цибуля – 115 г;

  • баклажани – 260 г;

  • кабачки – 320 г;

  • часник – 2 зубки;

  • чебрець – 2 гілочки;

  • помідори великі – 4 шт.;

  • тертий твердий сир – 55 г;

  • моцарелла – 95 р.


  • Приготування
    Спасеруйте кубики баклажанів, кабачків і цибулі разом, поки суміш не стане м'якою. З томатів видаліть соковиті серцевинки з насінням, не зачіпаючи стінки плоду. Змішайте овочеву суміш з чебрецем, пюре з часнику і тертим м'яким сиром моцарелла. Наповніть сумішшю порожнини в томатах і присипте все пармезаном. Запікайте томати 20-25 хвилин, а потім сервіруйте відразу ж, поки сир не встиг застигнути і зберіг тягучість. Для текстурного різноманітності, за пару хвилин до закінчення приготування, поверхню томатів можна посипати хлібної крихтою.