Нижче ми поділимося найбільш цікавими рецептами запечених помідорів в духовці, серед яких кожен зможе знайти свого фаворита.
Помідори, запечені в духовці з сиром
Помідори і сир – ідеальний союз, міцність якого підтверджує ціла маса класичних італійських страв. Наша варіація страви буде гранично проста і мінімалістична.
Інгредієнти: томати – 4 шт.; тертий пармезан – 65 г; сушений орегано – 1 ч. ложка; оливкова олія – 35 мл Приготування Розділіть томати на товсті кружечки (порядку кількох сантиметрів у товщину) і укладіть на деко покритий. Посипте томати сіллю з перцем, тертим пармезаном (або іншим гострим сиром), а також орегано. Збризніть томати оливковою олією і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин.
Помідори, фаршировані фаршем, запечені в духовці
За аналогією з перцями, томати можна фарширувати різноманітним фаршем з м'яса яловичини або птиці. В рецепті далі ми зупинимося на останньому варіанті.
Інгредієнти: помідори – 8 шт.; жменя хлібної крихти; часник – 2 зубки; по жмені зелені петрушки і базиліка; щіпка сушеного чебрецю; курячий фарш – 380 г; тертий пармезан – 35 р. Приготування З допомогою невеликого ножа видаліть у томатів місце кріплення плодоніжки і виріжте м'якоть. Пару часникових зубков розітріть в пюре разом з пучкою солі. Подрібніть зелень. Змішайте м'ясо із зеленню, чебрецем, пармезаном і пастою з часнику. Додайте у фарш хлібну крихту і наповніть сумішшю порожнини в томатах. Фаршировані помідори, запечені в духовці, готуються при 190 градусах близько півгодини.
Як запекти помідори з перцем цілком у духовці?
Основа з запечених томатів і перцю може стати не тільки смачною базою для соусу, але і відмінним гарніром, як до м'ясних і рибних страв. Якщо ви вирішите спробувати приготувати такий овочевий гарнір, то залишайте томати цілими, щоб ті зберегли максимум солодощі і соковитості.
Інгредієнти: томати-вершки – 440 г; гілочки розмарину – 2 шт.; солодкий перець – 430 г; оливкова олія – 35 мл Приготування Томати викладіть цілими на деко разом з скибочками очищеного перцю. Збризніть овочі маслом, посоліть і додайте до них цілі гілочки розмарину для аромату. Запікайте овочі при 210 градусах півгодини.
Рецепт запечених помідорів в духовці
Як вегетаріанської версії страви, які можна приготувати томати з овочевою начинкою і прованськими травами. Склад начинки включає солодкий цибуля, кабачки і баклажани, але ви можете варіювати суміш на свій розсуд, в залежності від уподобань і сезону.
Інгредієнти: оливкова олія – 45 мл; ріпчаста цибуля – 115 г; баклажани – 260 г; кабачки – 320 г; часник – 2 зубки; чебрець – 2 гілочки; помідори великі – 4 шт.; тертий твердий сир – 55 г; моцарелла – 95 р. Приготування Спасеруйте кубики баклажанів, кабачків і цибулі разом, поки суміш не стане м'якою. З томатів видаліть соковиті серцевинки з насінням, не зачіпаючи стінки плоду. Змішайте овочеву суміш з чебрецем, пюре з часнику і тертим м'яким сиром моцарелла. Наповніть сумішшю порожнини в томатах і присипте все пармезаном. Запікайте томати 20-25 хвилин, а потім сервіруйте відразу ж, поки сир не встиг застигнути і зберіг тягучість. Для текстурного різноманітності, за пару хвилин до закінчення приготування, поверхню томатів можна посипати хлібної крихтою.