Вернуться назад Распечатать

Кукурудза, запечена у фользі

Кукурудза, запечена у фользі
Побалуйте рідних кукурудзою, запеченої в харчовій фользі. Такий спосіб термічної обробки є щадним і дозволяє зберегти в цілості всі вітаміни та мікроелементи. Якщо комусь із членів сім'ї раптом захочеться перекусити, це корисне і оригінальне блюдо обов'язково стане у нагоді досвідченої господині.

Найпростіший рецепт запеченої кукурудзи у фользі


Коли дорогі вам люди ось-ось нагрянуть додому, а основні страви у вас ще не готові, не варто панікувати. Наступний рецепт кукурудзи, запеченої у фользі в духовці, дозволить вам залишатися на висоті і смачно нагодувати гостей і рідних.
Інгредієнти:

  • часник – 2 зубчики;

  • кукурудза – 4 шт.;

  • масло вершкове – 65 г;

  • сіль – 1/3 ч. ложки;

  • зелень кінзи або петрушки – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Дрібно нарубаєте вимиту зелень, часник почистіть і подрібніть за допомогою землянки Заздалегідь дістаньте масло з холодильника і після його розм'якшення змішайте його з зеленню і часником, посоліть. Потім зробіть з маси невелику «ковбаску» оберніть її міцною харчовою плівкою і поставте в морозильну камеру приблизно на годину.
    Фольгу розріжте на шматки, щоб кожен кукурудзяний качан, очищений від шкірки і промитий, можна було загорнути приблизно в 3-4 шари. Простежте, щоб з кінців звисали вільні краї приблизно 5 див. Подмерзшее масло поріжте скибочками середньої товщини. На кожен шматочок фольги помістіть качан, 2-3 скибочки олії з прянощами (повинно вийти близько 1 ст. ложки), щільно загорнути фольгу і добре притисніть хвостики. Недосвідчених господинь часто хвилює, скільки запікати в духовці кукурудзу у фользі. Варто пам'ятати, що це займе близько години, а температура не повинна перевищувати 200 градусів.

    Кукурудза, запечена у фользі на вугіллі


    На природі завжди пробуджується сильний апетит. Кукурудза, запечена у фользі з часником на грилі, відрізняється ніжним і соковитим солодкуватим смаком.
    Інгредієнти:

  • кукурудза – 6 шт.;

  • цедра лайма і перець чилі – за смаком;

  • майонез – 300 г;

  • сир – 80 г;

  • часник – 3 зубчики.


  • Приготування
    Замочуємо качани кукурудзи у воді приблизно на 25 хвилин. Трохи віджимаємо воду, щоб вона перестала стікати з качанів, і загорнути кожен з них у 4-5 шарів фольги, щільно притискуючи її до кукурудзі. Потім викладаємо її на гарячі вугілля і залишаємо на 30-50 хвилин. Скільки вам знадобиться запікати кукурудзу в фользі, залежить від розміру качанів і температури вугілля. В цей час почистіть лайм і зніміть з нього цедру, а потім подрібніть його з перцем чилі і часником в комбайні. Така пряна суміш зробить ваш обід або вечерю незабутнім. Коли кукурудза буде готова, просто натріть її пряною сумішшю.