Рецептів грибної ікри існує маса. Ми сьогодні запропонуємо варіанти заготовки з варених грибочків .
Смачна грибна ікра з варених грибів на зиму
Інгредієнти: гриби – 19 кг; морква – 240 г; цибуля – 240 г; оцет – 20 мл; листи лавра середнього розміру – 3 шт.; поварена не йодована сіль – за смаком; оливкова без аромату або соняшникова олія – 390 мл; чорний перець (свежеперемолотый) – 2-3 щіпки. Приготування Для приготування грибної ікри можна пустити в хід як один вид грибів, так і використовувати грибне асорті. Спочатку ретельно промиваємо грибну масу, позбавляючи її від забруднень, і укладаємо у відповідну посудину. Якщо використовуються різні гриби по сорту, то краще розсортувати їх спочатку по різних ємностях, так як час варіння представників певного роду може різнитися. Заливаємо грибочки невеликою кількістю підсоленої води і розташовуємо на плиті для варіння. Витримуємо продукт при помірному кипінні до готовності і м'якості. В залежності від сорту для цього може знадобитися від двадцяти до сорока хвилин.
Тепер зливаємо гриби на друшляк і залишаємо на деякий час стікати від зайвої вологи. Тим часом очищаємо цибулини і шаткуємо їх як можна дрібніше кубиками, а моркву перетираємо через середню терку. Наливаємо в сотейник або глибоку сковороду масло рослинне, прогріваємо його і викладаємо в посудину спочатку цибулю. Через п'ять хвилин додаємо моркву і смажимо овочі ще протягом п'яти хвилин. За час пасерування овочів перекручуємо грибну масу через м'ясорубку або обробляємо її блендером і викладаємо в ємність до обсмаженої овочевої маси. Доливаємо олія рослинна, кидаємо лаврові листи і перець, підсолюємо заготовку за смаком і припускаємо під кришкою при помішуванні протягом півтора годин. В кінці приготування вливаємо оцет, перемішуємо ікру, розфасовуємо по стерильним баночках, прикривають кришками, нещільно і після охолодження ставимо на полицю холодильника для зберігання.
Грибна ікра з варених грибів з помідорами і часником
Інгредієнти: гриби – 19 кг; помідори свіжі – 550 г; морква – 240 г; цибуля – 380 г; часникові зубки – 2-3 шт.; перець болгарський солодкий – 280 м; лимонний сік – 15-20 мл; поварена не йодована сіль – за смаком; цукор-пісок – за смаком; оливкова без аромату або соняшникова олія – 90 мл; чорний перець (свежеперемолотый) – 2-3 щіпки. Приготування Ікру за цим рецептом можна приготувати як з варених білих грибів, так і з опеньків або навіть печериць. Смак буде різним, але в будь-якому випадку цікавим і гідним.
Грибочки спочатку перебираємо, ретельно промиваємо і відварюємо до готовності в підсоленій за смаком водичці. Одночасно ставимо варитися і вимиту моркву, яку готовності очищаємо і разом з грибною відвареної масою перемелюємо на м'ясорубці або в блендері. Ріпчасті цибулини необхідно почистити, дрібно нарізати кубиками і обсмажити на олії без запаху маслечко до рум'яності.
Перекручену грибну масу, моркву і обсмажену цибулю викладаємо в сковороду, ставимо на вогонь і тушкуємо при періодичному перемішуванні протягом двадцяти п'яти хвилин. За цей час підготуємо належним чином томати. Занурюємо їх на пару хвилин в окріп, після чого окатываем крижаною водою і знімаємо шкірку. Далі шаткуємо помідори як можна дрібніше або просто перемелюємо в блендері і викладаємо до грибів з овочами. Тим же манером подрібнюємо і солодкий болгарський перець. Підсолюємо ікру, перчимо, додаємо цукор і лимонний сік і припускаємо на помірному вогні хвилин двадцять або до випаровування зайвої вологи. За пару хвилин до кінця приготування закладаємо в ікру перетерті попередньо очищені часникові зубки. Залишилося тільки розфасувати ікру по стерильним баночках, прикрити їх нещільно і прибрати в холодильник на зберігання.