Пропонуємо вам зайнятися консервацією шалено смачну овочевої ікри . Тільки готувати її будемо не з кабачків або баклажанів, як багато хто звик це робити, а з смачного, соковитого болгарського перцю.
Ікра з яблук, моркви, солодкого перцю і помідорів
Інгредієнти: солодкий болгарський перець – 32 кг; яблука – 550 г; морква – 550 г; м'ясисті помідори – 1 кг; кухонна сіль – 2 десертні ложки; соняшникова олія – 180 мл; столовий оцет – 120 мл Приготування Зелені плодоніжки з насінням видаляємо з солодкого перцю. Переміщаємо перці у велику ємність з киплячою водою. Бланшируем овочі буквально 3 хвилини і за допомогою великої шумівки переміщаємо їх в великий і глибокий друшляк. Тепер в цю ж воду занурюємо стиглі помідори і протягом такого ж часу бланшируем їх, а потім відкидаємо в інший друшляк. Як лише перець і помідори охолонуть до такої міри, що за них можна буде взятися, знімаємо з них тонку, але грубу шкірку, а саму м'якоть плодів нарізаємо в одну ємність невеликими кубиками.
Морква подрібнюємо дуже тоненькою і маленькою соломкою, яку обсмажуємо в широкому сотейнику у великій кількості олії, разом з крупно натертими духмяними яблуками. Коли вміст сотейника почне з'являтися золотий відтінок, переміщаємо всі (разом з маслом) в каструлю з помідорами і перцем. Додаємо сюди сіль крупного помелу і ставимо ікру тушкуватися на мінімальному вогні. Через 25 хвилин доливаємо сюди оцет і продовжуємо приготування закуски ще 8-10 хвилин.
Заповнюємо ікрою з перцю ошпарені окропом скляні банки і закочує їх металевими (обробленими) кришками.
Ікра з червоного болгарського перцю на зиму – простий рецепт
Інгредієнти: червоний болгарський перець – 35 кг; ріпчаста цибуля – 800 г; морква – 650 г; томатний морс – 700 мл; часник – 5 зубків; соняшникова олія – 260 мл; цукор, сіль – 15 ст. ложки. Приготування З вимитих плодів червоного болгарського перцю вирізаємо плодоніжки і прибираємо знаходяться всередині овоча насіння. Далі нарізаємо його на довільні шматочки і пропускаємо їх через середнє сито м'ясорубки. Очищений ріпчасту цибулю і свіжу моркву також ділимо на довільні шматочки або часточки, а потім відправляємо їх слідом за перцем в м'ясорубку. Точно таким же способом очищений часник подрібнюємо. Всі ці овочі сполучені у великій, широкій каструлі, перемішуємо і доливаємо до них олія томатний морс. Також вводимо в ікру дрібний цукор і велику кухонну сіль.
Виставляємо цю каструлю на включену газову плиту і варимо нашу чудову ікру десь 40-45 хвилин.
Розкладаємо готову гарячу закуску з ретельно обробленою банкам і закатуємо кожну ємність прокип'яченої кришкою.
Ікра з запеченого зеленого перцю
Інгредієнти: болгарський перець (зелений) – 28 кг; цибуля – 1 кг; морква – 600 г; лимонна кислота – 1 ч. ложка; кухонна сіль – 1 ст. ложка; дрібний цукор – 2 5 ст. ложки; соняшникова олія – 140 мл Приготування Належним чином очищують від нутрощів болгарський зелений перець і не розрізаючи його на часточки обмазуємо поверхню олією. Розподіляємо його листу, застеленному пергаментним папером і виставляємо його по центру духової шафи, температура якого вже досягла 210 градусів. Через 15-17 хвилин дістаємо овоч і відокремлюємо його від потемнілого шару шкірки. Далі переміщуємо м'якоть зелених перців в блендер і перетворюємо її в пюре.
У каструлі раскаливаем всі соняшникову олію і викладаємо в нього дрібно нарізаний ріпчаста цибулю разом з тертою морквою. Обсмажуємо 5 хвилин, а після викладаємо до них перець з блендера. Також вводимо сюди дрібний цукровий пісок і кухонну кухонну сіль. На мінімальному полум'я вогню готуємо ікру мінімум півгодини. Потім додаємо трохи лимонної кислоти і потримавши каструлю на вогні ще 7 хвилин, відставляємо її.
З прожареним в духовій шафі скляних ємностей розподіляємо весь вміст каструлі і укупориваем ікру також підсмаженою кришками.