Здавна російська кухня славилася рецептами приготування грибних страв. Гриби солили, сушили, маринували.
Ікра з рижиков не вимагає особливих доповнень у вигляді спецій і приправ, так як ці гриби відрізняються неповторними смаковими властивостями. Ця особливість дозволяє швидко і просто, використовуючи звичайні інгредієнти, приготувати грибну ікру, яка не тільки урізноманітнює щоденне меню, але і послужить прекрасною зимової заготівлею. Рецепти ікри з рижиков на зиму, які ми обговоримо далі, розкривають різні способи приготування цього сучасного страви.
Як зробити ікру з рижиков на зиму
Для даної заготовки зовнішній вид грибів не настільки важливий, так як грибна маса подрібнюється. Однак, при приготуванні ікри з рижиков на зиму, краще використовувати великі гриби з товстою ніжкою для більшої соковитості закуски. Для збільшення терміну зберігання ікри необхідно використовувати рослинне масло і оцет, а вистеливши дно посуду листям хрону і зубчиками часнику можна отримати гостре і ароматне блюдо.
Інгредієнти: рижики - 980 р; вода - 890 мл; цибуля - 95 г; сіль - 25 г; оцет - 10 мл; олія соняшникова - 35 мл; часник - 10 г; листя хрону - 2 шт. Приготування Очистіть і промийте гриби в холодній проточній воді. Підготовлені гриби опустіть в киплячу підсолену воду, зменшіть вогонь і варіть півгодини до готовності. На розігрітій сковороді обсмажте нарізану цибулю протягом пари хвилин, і додайте зварені гриби. Готову суміш обсмажуйте близько чверті години, після чого перейдіть в м'ясорубці і заправте оцтом. На дно стерильної тари викладіть листя хрону і часник, заповніть ємність грибною ікрою і залийте залишилися рослинним маслом. Загорніть заготівлю стерильною кришкою і зберігаєте в холоді до зимового сезону.
Ікра з рижиков на зиму - простий рецепт
Інгредієнти:
рижики - 890 м; цибуля - 55 г; оцет - 10 мл Приготування Очищені і ретельно промиті гриби, залийте підсоленою водою і проваріть кілька хвилин після закипання. Поміняйте воду і варіть чистою, солоній воді чверть години. Наріжте цибулю великими кільцями і обсмажте в олії до прозорості, після чого додайте гриби. Варіть суміш на вогні деякий час, подрібніть її в м'ясорубці і поверніть на сковороду ще на кілька хвилин. У готову ікру влийте оцет і розкладіть по стерильному посуді.
Рецепт грибної ікри з солоних рижиків на зиму
Використовуючи кілька простих інгредієнтів - засолені традиційним способом гриби і ріпчасту цибулю - можна приготувати смачну ікру з рижиков на зиму. Дана заготівля порадує не тільки за святковим столом, але і в щоденному використанні в якості суповий заправки.
Інгредієнти: солоні рижики - 450 г; цибуля - 45 г; рослинне масло - 45 мл Приготування Промиваємо в холодній воді солоні гриби, позбавляючи їх від зайвої солі і залишаємо просушитись. Обсмажуємо порізану кубиками цибулю, з'єднуємо інгредієнти в блендері і подрібнюємо їх. Готова ікра не потребує термообробці і відразу подається на стіл або розкладається по стерильним банкам для зберігання.
Ікра з рижиков з морквою на зиму
Інгредієнти: рижики - 28 кг; цибуля - 750 г; морква - 450 г; лимонна кислота - 5 г; сіль - 30 г; рослинна олія - 350 мл; червоний мелений перець - 5 р; вода - 3 л. Приготування Очищені і промиті гриби відваріть в розсолі складається з підсоленої води і лимонної кислоти протягом півгодини, знімаючи піну. Подрібнену моркву і цибулю обсмажте до напівготовності і викладіть в глибокий сотейник. Готові гриби подрібніть в м'ясорубці і додати до овочів. Приправте ікру перцем і відправте запікатися на дві години при температурі 200 градусів. Готову ікру розкладіть по стерильним банкам і залийте рослинним маслом. Зберігайте заготовку в прохолодному приміщенні.