Гриби завжди були і залишаються сьогодні чудовим підмогою в господарстві. Ні посадки, ні поливу, ні догляду не вимагається. Фактично, люди безкоштовно отримують чудовий харчовий продукт, джерело білка, який цілком замінює м'ясо.
Заготовляємо гриби Щоб збагатити білкову їжу вітамінами, антиоксидантами і ликопенами, готуємо страву, не схоже на соління і маринади. Грибна ікра на зиму з помідорами – це чудова закуска, заправка для пасти чи каші, відмінно поєднується з картоплею у всіх видах, можна швидко перекусити, і добряче поїсти.
Готується грибна ікра з варених грибів з помідорами, цибулею, морквою, часником та іншими інгредієнтами, наприклад, з кабачками.
Просто гриби і томати Найпростіший рецепт грибної ікри містить мінімум компонентів, завдяки чому страва виходить зовсім дешевим.
Інгредієнти: грибне асорті – 3-4 кг; цибуля коричневий ріпчаста – 2 шт.; стиглі томати червоні щільні – 4 кг; сіль – 2 ст. ложки; олія холодного віджиму – 1/2 склянки. Приготування З цих інгредієнтів готується смачна грибна ікра з помідорами на зиму, рецепт можна змінювати.
Варіант перший. Гриби перебираємо, чистимо, заливаємо водою і з очищеними цибулинами відварюємо близько півгодини, пропускаємо через м'ясорубку. Томати обдаємо окропом, знімаємо шкірку і теж прокручуємо на м'ясорубці або за допомогою блендера. Змішуємо, додаємо масло, сіль і тушкуємо, помішуючи, близько чверті години від початку кипіння, потім розкладаємо у стерильні баночки і закриваємо. Така грибна ікра з помідорами та цибулею дуже корисна і ніжна на смак.
Варіант другий. Гриби відварюємо протягом 10 хвилин. Цибулю дрібно шаткуємо і пасеруємо в киплячому маслі, додаємо гриби і протерті томати. Тушкуємо, перемішуючи, чверть години, поміщаємо в блендер всю масу і перетворюємо її в пюре, яке повертаємо на плиту і довариваем до тих пір, поки консистенція не стане нас влаштовувати. Дуже смачно виходить грибна ікра з помідорами і часником. Перед тим, як почати розкладати ікру в баночки, додаємо чавлений пресом часник.
Додамо смаку і користі Ніхто не посперечається, що ікра грибна з помідорами, морквою і цибулею містить більше корисних речовин, так і зі смаками можна експериментувати, додаючи або зменшуючи кількість моркви, цибулі та помідорів по відношенню до кількості грибів.
Інгредієнти: опеньки – близько 2 кг; рожеві помідори – 1 кг; цибулю білий або ріпчаста – 05 кг; сіль і спеції – за смаком; морква невелика, солодка – 500 г; нерафінована олія без запаху – 100 мл Приготування В принципі, підійдуть і інші гриби, припустимо, лисички або підосичники, але грибна ікра з опеньків з помідорами, морквою і цибулею особливо смачна. Отже, гриби чистимо і відварюємо з невеликою цибулиною протягом 15 хвилин. Відкидаємо на друшляк, коли вода стече, гриби наріжемо невеликими шматочками. Залишився цибулю дрібно шаткуємо, чистимо і тремо на крупній тертці моркву, мелемо на м'ясорубці помідори. Казан добре змащуємо олією, укладаємо шарами цибулю, моркву, гриби, томатну пульпу. Солимо і поливаємо рештою олією. Накриваємо і тушкуємо в духовій шафі близько години на повільному вогні. Можна покласти спеції і ароматні трави, але вони переб'ють грибний смак і аромат, так що вирішуйте самі, чи вони потрібні. Далі використовуючи занурювальний блендер, перетворюємо нашу суміш в ікру і, розкладаємо в банки. Стерилізуємо і закатуємо.
Якщо червоних помідорів немає Іноді грибний сезон настає період, коли помідори вже зібрані і давно перероблені або з'їдені. Проте в підвалі або на балконі часто залишаються доспевать томати, зібрані зеленими. В цьому випадку готується грибна ікра з зеленими помідорами на зиму. Рецепт буде таким же – пропускаємо помідори через м'ясорубку і змішати з грибами і тушкованими овочами, однак смак цієї страви буде трохи більш агресивно-кислуватим, так що ви можете додати в ікру трохи цукру.