Вернуться назад Распечатать

Як засолити скумбрію в розсолі?

Як засолити скумбрію в розсолі?
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачну скумбрію в розсолі, і докладно розповімо, як правильно засолити в домашніх умовах. Така риба вийде набагато смачніше подібного продукту, купленого в магазині.

Як солити скумбрію в розсолі шматочками?


Інгредієнти:

  • тушки скумбрії (свіжоморожені) – 3 шт.;

  • питна вода – 12 л;

  • кухонна сіль – 35 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 2 ст. ложки;

  • запашний перець – 5 шт.;

  • бутони гвоздики – 3 шт.;

  • зерна гірчиці – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Скумбрію викладаємо на нижню полицю холодильника і таким чином даємо їй розморозитися. Потім вспарываем кожної тушки черевце і ретельно видаляємо з них нутрощі. Слідом, зрізаємо гострим ножем голови, а кухонними ножицями відрізаємо хвіст і плавники. Знову беремо ніж і поділяємо їм рибу на 25-3 сантиметрові шматочки, які викладаємо на дно пластикового лотка.
    У закипілу воду, вводимо дрібний цукровий пісок разом з кухонною сіллю і розмішуємо. Далі додаємо сюди ж гвоздику, запашний духмяний перець і трохи зерен гірчиці. Знову включаємо плиту і кип'ятимо наш чудовий розсіл 4 хвилинки. Знімемо його з плити і охолодити в прохолодному місці. Після переливаємо весь його обсяг в лоточок зі скумбрією і відправляємо все на 10 годин на середню полицю холодильника.

    Як засолити скумбрію в розсолі?


    Інгредієнти:

  • скумбрія (заморожена) – 2 шт.;

  • питна вода – 700 мл;

  • запашний і чорний перець – 4 шт.;

  • лист лавра – 2 шт.;

  • кухонна кухонна сіль – 3 ст. ложки;

  • дрібний цукор – 15 ст. ложки.


  • Приготування
    Скумбрію з морозильної камери переміщаємо на поверхню столу і даємо їй трохи відтанути (не розморозитися). Далі гострим ножем підрізаємо під саме нижнє підставу зябер голови риби. Черевця вспарываем зверху вниз, витягуємо всі нутрощі і зрізаємо непотрібні нам плавці, а самі тушки укладаємо в підходящу невелику ємність.
    В миску, в якій ми будемо робити розсіл для нашої скумбрії, викладаємо запашні і чорні горошини перцю, листя лавра і сюди ж висипаємо сіль разом з дрібним цукром. Заливаємо вміст миски тільки закипілою водою і виставляємо всі на конфорки плити, щоб розсіл прокипел буквально 3-35 хвилини, а після охолодити його. Цим розсолом заливаємо рибини і відправляємо їх у камеру холодильника десь на 30 годин.