Вернуться назад Распечатать

Соковита горбуша, запечена в духовці

Соковита горбуша, запечена в духовці
Сьогодні пропонуємо вам зайнятися приготуванням корисною і поживною горбуші в духовці, а ми розповімо, як зробити, щоб її м'ясо вийшло напрочуд соковитим і, звичайно ж, смачним.

Соковита горбуша, запечена в духовці у фользі


Інгредієнти:

  • тушка горбуші (свіжозаморожена) – 1 шт.;

  • жирний майонез – 2 ст. ложки;

  • лимонний сік – 2 ст. ложки;

  • суміш перців – за смаком;

  • велика сіль – за смаком;

  • соняшникова олія – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Виклавши рибу на поверхню столу, даємо їй повністю відтанути. Далі занурюємо її у велику миску з холодною водою, і прямо в ній чистимо від дрібної луски. Тепер вспарываем по нижньому основи черевце і виймаємо нутрощі, видаляємо зябра, не зрізуючи голови і, взявши кухонні ножиці обрізаємо плавці. На тушці з боків робимо паралельні голові розрізи, а потім натираємо її великої кухонною сіллю і притрушиваем, перцем.
    В піалу наливаємо майонез і гарненько розмішуємо його з додаванням лимонного соку. Наносимо цю суміш на горбушу і рівномірно розподіляємо. На шматок фольги трохи наливаємо олії і розтираємо по всій площі. В центр листа кладемо рибку і щільно загортаємо її. Покласти рибу на пекарський лист і відправляємо в прогрітий до 185 градусів духовку. Після того, як горбуша побуде в духовці близько півгодини, розрізаємо ножицями фольгу і запікаємо рибку ще 15 хвилин.

    Рецепт соковитою горбуші в духовці з картоплею


    Інгредієнти:

  • свіжоморожене філе горбуші – 12 кг;

  • сметана (20%) – 4 ст. ложки;

  • майонез (62%) – 2 ст. ложки;

  • картопля – 12 кг;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • суміш перців за смаком.


  • Приготування
    Разморозившееся філе занурюємо в миску з холодною водою і добре вимиваємо. Далі викладаємо його в ємність великого друшляка і даємо трохи стекти зайвій воді. Поділяємо філе на порційні шматочки. Щедро присипаємо їх кухонною сіллю, сумішшю перців і перемішуємо руками. Тепер в невеликій тарілці змішуємо сметану з майонезом і з допомогою силіконової пензлика обмазуємо сумішшю кожен шматочок.
    Очищені бульби картоплі розрізаємо на 3-4 часточки, підсолюємо їх і присипаємо сумішшю перців. Кладемо картоплю в спеціальний рукав для запікання, а по її поверхні рівномірно розкладаємо горбушу. Зав'язуємо відкритий край рукава і відправляємо все на пекарському аркуші в духову шафу. Готуємо чудове блюдо протягом 45 хвилин при 190.