Вернуться назад Распечатать

Як запекти червону рибу в духовці?

Як запекти червону рибу в духовці?
Якщо червону рибу натерти сіллю і в такому неабиякий вигляді приготувати в духовці, ви вже отримаєте досить апетитне блюдо. Але, щоб шматочки були надзвичайно соковитими і особливо смачними приготуйте запечену червону рибу за описаним далі рецептами.

Як запекти червону рибу з овочами в духовці у фользі?


Інгредієнти:

  • стейки форелі – 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.;

  • червоний болгарський перець – 1 шт.;

  • м'ясистий помідор – 1 шт.;

  • суміш перців – за смаком;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • вершкове масло – 30 р.


  • Приготування
    Стейки розморожуємо і, якщо це можливо, то знімаємо з них шкірку, а також витягуємо з центру кожного шматка товстий хребет. Дрібно шаткуємо очищену цибулину. Очищений болгарський перець разом з великим м'ясистим помідором подрібнюємо ножем, на сантиметрові кубики, які викладаємо в миску з цибулею і все перемішуємо.
    З харчової фольги вирізаємо три квадрата такого розміру, щоб його вистачило для завертання стейків. По центру кожного такого квадрата компактно кладемо по шматочку, добре натертої кухонною сіллю, форелі. Поверх цих стейків рівномірно викладаємо асорті з овочів і притрушиваем всі сумішшю перців.
    Вершкове масло розрізаємо на три частини і розкладаємо їх по рибним шматочках. З вільно лежачих країв фольги формуємо щільні човники і зверху запечатуємо їх. Переміщаємо все на пекарський лист, відправляємо в прогріту до 210 градусної температури духовку і запікаємо дивовижно смачну рибку 35 хвилин.

    Як смачно запекти філе кранной риби з картоплею в духовці?


    Інгредієнти:

  • філе горбуші – 450-550 г;

  • твердий сир – 180 г;

  • майонез (67%) – 60 г;

  • сметана (20%) – 60 г;

  • перець, сіль – за смаком.


  • Приготування
    Майонез зі сметаною з'єднуємо в одну невелику миску, додаємо трохи меленого перцю, а також кухонної солі і ретельно перемішуємо отриманий соус. Наносимо його з усіх сторін на філе розмороженої і вимитої горбуші, укладаємо у велику ємність, а потім покриваємо залишилися соусом. Через півгодини знімаємо з риби зайву масу зі сметани і майонезу, а саме філе переміщаємо на застелений харчовою фольгою деко. Всю відкриту поверхню горбуші засипаємо попередньо натертим сиром і виставляємо всі в центр прогрітого до 185 градусної температури духової шафи. Буквально через півгодини, коли наша страва подзолотится витягаємо його і сервіруємо.