Крім того, технологія заварювання чаю дозволяє збагачувати його різними корисними добавками, які підвищують цілющі властивості напою. Лимон і мед - традиційні чайні «складові" в наших широтах. А ще більш корисним чай роблять: молоко, імбир, апельсин, кориця, м'ята, кардамон, гвоздика, аніс. Сьогодні ми поділимося з вами одним незвичайним рецептом чорного чаю з додаванням апельсина і кориці.
Чорний чай з апельсином і корицею - простий рецепт чудового напою
Приготований за цим рецептом напій добре зігріває після прохолодної погоди, а завдяки апельсину і кориці ще і служить відмінним профілактичним засобом від простудних захворювань.
Щоб приготувати чай з корицею і апельсином вам знадобляться:
чорний листовий чай - 1 ч. л. вода - 250 мл апельсин - 1 шт лимон - 1/2 шт палички кориці - 2 шт гвоздика - 2 шт бадьян - 2 шт цукор або мед - 2 ч. л. Спосіб приготування
Підготуйте цитрусові. Ретельно вимийте апельсин і лимон, очистіть або натріть цедру на дрібній тертці. Видавіть сік з апельсина і половини лимона. Цедру і прянощі складіть у сотейник або маленьку каструлю, залийте водою і поставте на повільний вогонь. Дайте суміші закипіти і проваріть протягом 5 хвилин, щоб спеції віддали всі свої аромати і корисні властивості майбутнього напою. Додайте в суміш лимонно-апельсиновий сік і добре розмішайте. Не дайте напою закипіти, і як тільки з'явиться легкий пар, зніміть сотейник з плити. Додайте в напій чай і накрийте кришкою. Дайте чаю настоятися 2-3 хвилини. Процідіть чай через ситечко, щоб напій не траплялися шматочки цедри і прянощі. Додайте цукор або мед. Подавайте з скибочками цитрусових і паличками кориці. Смачний і ароматний чай з апельсином і корицею - готовий! Можна також приготувати більш «дорослий» варіант чаю з корицею і цитрусовими. Наприклад, у чай можна додати коньяк або ром, приблизно 50 грам, але тільки коли він трохи охолоне. Головне, не перестаратися з алкогольним компонентом, адже вам важливо підбадьориться і зігрітися смачним чаєм.
Автор: Анастасія Блюмм