Здобні ароматні булочки з корицею і родзинками
Тісто по цьому рецепту підходить не тільки для десертної випічки, але і для несолодких булочок, наприклад, з сиром або кмином. Начинка може бути на ваш смак: ізюм, мак, цукор, горіхи.
Для здобних булочок з корицею вам знадобляться:
молоко - 400 мл яйця - 2 шт кориця - 2 пакетика маргарин - 100 гр цукор - 250 гр сухі дріжджі - 1 пакетик борошно - 400 гр рослинна олія -1 ст. л. сіль - 05 ч. л. родзинки - 100 гр Спосіб приготування
В половині склянки теплого молока розведіть дріжджі. Додайте 1 ст. л. цукру і трохи борошна, залиште на 15 хвилин. Збийте яйця з 3 ст. л. цукру і сіллю. Перелийте дріжджі в миску і додайте залишилися молоко, розтоплений маргарин і яєчну суміш. Потім почніть потроху всипати борошно і вимішувати тісто. Воно має лише трохи прилипати до рук. Накрийте тісто рушником і залиште хвилин на 15. Готове тісто розділіть на 2 однакові порції і розкачайте кожну в пласт товщиною 2-3 див Змастіть тісто олією (рафінований) і посипте сумішшю кориці і цукру. Зверху насипте родзинки. Сформуйте рулетик. Розріжте його приблизно на 12 однакових шматочків. Викладіть отримані булочки на деко, застелений пергаментним папером. Посипте булочки цукром. Випікайте здобні булочки з корицею в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Дріжджові булочки з корицею
Дріжджове тісто чудово підходить для приготування різних булочок. Багато господинь бояться його готувати, так як переживають, що тісто добре підніметься і випічка не вийде. Наш рецепт переконає вас у тому, що дріжджове тісто готувати легко і просто.
Для приготування дріжджових булочок з корицею вам потрібно взяти:
яйця - 2 шт молоко - 200 мл сирі дріжджі - 50 гр масло вершкове - 250 гр борошно - 600-800 гр цукор - 200 гр кориця - 2 пакетика сіль - 05 ч. л. Спосіб приготування
У підігріте молоко додайте дріжджі, 1 ст. л. цукру, розтоплений маргарин, яйця, сіль і половину борошна. Добре перемішайте і додайте решту борошно. Замісіть м'яке тісто і відразу ж приступайте до формування булочок. Розкачайте тісто в пласт товщиною приблизно 2 см, змастіть маргарином, посипте цукром і корицею. Скрутіть тісто в тугий рулет. Розріжте рулет на порції. Викладіть булочки на змащений маргарином деко і дайте постояти 10 хвилин. Надішліть булочки в розігріту духовку (180 градусів) хвилин на 20. Швидкі листкові булочки з корицею, рецепт з фото
Для приготування швидких булочок з листкового тіста вам знадобляться:
готове листкове тісто - 1 упаковка вершкове масло - 25 гр цукор - 150 гр кориця - 30-50 гр Спосіб приготування
Готове листкове тісто розморозьте при кімнатній температурі. Качалкою розкачайте його в тонкий пласт товщиною 5 див. Ретельно змастіть тісто м'яким вершковим масло. Зверху посипте пласт цукром і корицею. Сформуйте рулет і розріжте його на невеликі шматочки. Випікайте здобу при 180 градусах приблизно 15-20 хвилин. Приємного апетиту!
Автор: Алла Антонова