Торт "Графські руїни", рецепт з фото
Необхідні інгредієнти:
білки яєчні - 4 шт. цукор-пісок - 200 г (можна брати цукор навпіл з цукровою пудрою) цукор ванільний - 1 ч. л. масло вершкове - 200 г молоко згущене, хорошої якості - 8 ст. л. шоколад чорний - 1 плитка (100 г) горіхи волоські, подрібнені "Графські руїни", смачний рецепт - спосіб приготування:
Для початку потрібно зайнятися приготуванням безе. Білки потрібно гарненько збити в міцну піну. Потім поступово засипати половину норми цукру і продовжувати збивати. Після цього міксер відкладається в сторону, замість нього береться широка лопатка або ложка. Додається цукор, що залишився і маса акуратно перемішується рухами зверху вниз. Деко для випічки безе застеляється пергаментним папером. Безе можна просто викласти ложкою або ж відсадити з кондитерського мішечка. В останньому випадку вони будуть більш акуратними і красивими. Безе відправляються в духовку на 15 -25 години, в залежності від їх розмірів. Температура не повинна бути дуже високою, досить 80-100С. Процес випічки правильніше буде назвати сушкою. Готові безе легкі і добре знімаються з дека. Масляний крем готується дуже просто. Розм'якшене вершкове масло збивається міксером до пишної консистенції. Потім, продовжуючи збивати, додають згущене молоко. Готова маса повинна бути однорідною. Можна приступати до формування торта. На плоске блюдо в один ряд викладаються безе. З допомогою наступних рядів формується гірка. Кожна безе знизу змащується кремом і потім укладається у торт. Отримані "Графські руїни" прикрашаються, поливаються розтопленим шоколадом і посипаються подрібненими горіхами. Торт повинен настоятися якийсь час у холодильнику. Можна в цей класичний рецепт внести деякі корективи, залежно від власних уподобань і побажань. Наприклад, при збиранні торта між безе викласти розпарений чорнослив або шматочки лимона. Це надасть торту приємною, відтіняє солодкий смак, кислинки.
Автор: Анастасія Блюмм