Графські руїни мають безліч варіантів виконання. Існують такі, де використовується безе і білковий крем, бісквіт і сметана. Тут, як кажуть, на любителя, кожному сластьона, своє. Зупинимося докладніше на рецепті з бісквіту зі сметанним кремом. Торт буде неймовірно ніжним, з вершково-шоколадним смаком.
Торт «Графські руїни» зі сметаною, смачний рецепт
Неймовірно смачний і швидкий рецепт з фото.
Необхідні інгредієнти
Сметанний крем:
сметана (жирна) - 400 мл цукор - 1 ст. Бісквіт:
молоко - 100 мл борошно - 300 г яйця - 6 шт масло вершкове - 300 г цукор - 350 г крохмаль - 100 г розпушувач - 1 уп сіль - 1 щіпка Шоколадна глазур:
сметана (жирна) - 2 ст. л. вершкове масло - 50 г цукор або цукрова пудра - 2 ст. л. какао - 50 г Спосіб приготування:
Для початку перетираємо масло, цукор з дрібкою солі. Потім в отриману суміш по черзі вбиваємо яйця. Коли трохи збільшиться обсяг, додаємо розпушувач, перемішуємо. Далі поперемінно вводимо молоко - борошно, молоко - борошно, весь час збиваючи. Для випікання, на око ділимо тісто навпіл, виливаємо у форму. При бажанні, можете одну половину зробити шоколадною, додавши какао. Випікаємо в 2 заходу при температурі 180 градусів, близько півгодини. Крем готується дуже просто! Збиваємо сметану з додаванням цукру до розчинення крупинок цукру. Якщо сметана у вас дуже рідка, варто насипати трохи згущувача для сметани, інакше крем буде розтікатися, що не тільки зіпсує зовнішній вигляд десерту, а так само додасть йому клейкості. Краще, звичайно, використовувати домашню густу сметану. Щоб приготувати глазур, змішуємо міксером всі інгредієнти і ставимо суміш на водяну баню. Варимо до досягнення тягучою консистенції. Збираємо торт! Бісквітні коржі розрізаємо упоперек. Повинно вийти 4 коржа. Якщо зробили шоколадно-білі, тоді кладемо на плоске блюдо білий корж змащуємо кремом, накриваємо зверху шоколадним і знову шар крему. Не забуваємо промазати бічні сторони. Решта 2 коржа нарізаємо на невеликі шматочки у формі ромбів і занурюємо їх у залишився крем, стежимо, щоб вони рівномірно з усіх боків вкрилися кремом. Викладаємо їх поверх торта у формі пірамідки. Ось і руїни! Залишки крему викладаємо ложкою поверх всієї гірки. Глазур повинна струмувати, по руїнах. Черпаємо її ложкою і тоненькими цівками поливаємо. Прибираємо наше творіння в холодильник для просочення, приблизно на 5-6 годин. Автор: Анастасія Блюмм