Рідкий суп з консервованої кільки в томаті можна сміливо віднести до страв на швидку руку. Готується він швидко, а на смак виходить надзвичайно насиченим. Пропонуємо варіант страви з рисом, а також рецепт в мультиварці з капустою.
Рибний суп з консерви «Кілька в томаті» з рисом - рецепт
Інгредієнти: консерви «Кілька в томаті» – 1 стандартна банку; картопля – 395 м; крупа рисова – 65 г; морква – 90 г; цибуля – 90 г; олія без запаху рослинне – 35-45 мл; вода очищена – 22 л; чорний і запашний перець (горошини) – 5 та 3 шт. відповідно; листи лавра середнього розміру – 1-2 шт.; кухонна йодована сіль; листя зелені. Приготування Приготувати смачний супчик з кільки в томаті надзвичайно просто. Спочатку чистимо і нарізаємо дрібно картоплини, закладаємо в посудину з киплячою водою і даємо повторно закипіти. Закладаємо також і промитий рис, а через хвилин десять додаємо піджарку з дрібненько шинкованої цибулі і моркви, яку приготуємо на сковороді з рафінованим рослинним маслом. Приправляємо страва також сіллю, горошинами перчика, лавровими листками і готуємо до м'якості овочів і рисинок.
Тепер закладаємо в суп кільку в томаті, даємо страві ще пару хвилин прокипіти і знімаємо з плити. При подачі доповнюємо блюдо листочками свіжої зелені.
Смачний суп з кільки в томаті з капустою в мультиварці
Інгредієнти: консерви «Кілька в томаті» – 1 стандартна банку; картопля – 395 м; капуста – 280 м; морква – 90 г; цибуля – 90 г; паста томатна – 65 г; вода очищена – 32 л; запашний і чорний перець (горошини) – 3 і 5 шт. відповідно; листи лавра середнього розміру – 1-2 шт.; кухонна йодована сіль; листя зелені. Приготування Суп на перше з кількою в томаті можна знайти і в мультиварці. Для цього очищаємо картоплини і нарізаємо кубиками середнього розміру, морква рубаємо соломкою, а цибулини подрібнюємо як можна дрібніше. Шаткуємо також дрібно і капусту білокачанну. Викладаємо підготовлені овочеві компоненти в ємність мультиустройства і заливаємо їх підігрітою до кипіння водичкою. Налаштовуємо прилад на режим «Гасіння» і виставляємо таймер на годину. У середині циклу додаємо в суп сіль, горошини перцю запашного і чорного, лаврове листя, а також вводимо розведену в невеликій порції відвару з супу томатну пасту. Останній закладаємо відкорковану попередньо кільку в томаті, прикриваємо кришкою і чекаємо завершення програми. Готовий суп при подачі доповнюємо нарубаною зеленню.