Супи-пюре з кабачків надзвичайно корисні і смачні. Пропонуємо кілька рецептів приготування цього чудового страви, щоб ви змогли реалізувати подібну ідею у себе вдома на кухні.
Суп-пюре з цвітної капусти і кабачків – рецепт приготування
Інгредієнти: кабачки – 550 г; капуста цвітна – 550 г; морква – 155 г; цибулини ріпчасті – 155 г; соняшникова або оливкова без аромату масло – 70 г; свежеперемолотый чорний перець і кам'яна сіль – за смаком; сухарики , зелень і тертий сир (за бажанням) – за смаком. Приготування Приготувати такий супчик не складе ніякої праці. Достатньо лише спасерувати на рослинній олії цибулю, нарізану моркву, після чого скласти компоненти в каструлю, додати нарізані кабачки і суцвіття цвітної капусти, залити окропом, щоб він повністю покрив вміст. Через двадцять хвилин варіння овочів на помірному вогні, подрібнюємо їх блендером з додаванням невеликої кількості овочевого відвару, після чого розводимо до бажаної текстури залишилися відваром, підсолюємо і перчимо за смаком.
При подачі такий супчик-пюре можна доповнити сухариками, нарізаною зеленню і (або) перетертим на тертці сиром.
Як приготувати смачний овочевий суп-пюре з кабачків з вершками в мультиварці?
Інгредієнти: кабачок і цукіні середнього розміру – 1 шт.; картопля – 250 г; морква – 95 г; ріпчасті цибулини – 95 г; цибуля зелена – 65 г; соняшникова або оливкова олія без запаху масло – 40 мл; вершки домашні – 45 г; свежеперемолотый чорний перець, прованські трави і кам'яна сіль – за смаком; сухарики, зелень (за бажанням) – за смаком. Приготування Для приготування страви в мультиварці наливаємо у чашу трохи олії соняшникової без аромату і закладаємо нарізаний невеликими кубиками кабачок і цукіні. Даємо овочам трохи підрум'янитися в режимі «Смаження» після чого додаємо кубики моркви, картоплі і цибулі і смажимо все разом ще кілька хвилин.
Приправляємо овочеву обсмажену суміш прованськими травами, перцем і сіллю, доливаємо воду до повного покриття нею овочів і перемикаємо пристрій на програму «Суп» або «Гасіння». Через тридцять хвилин, пробиваємо вміст мультикастрюли заглибним блендером до отримання пюреподібної текстури супу, після чого додаємо нарізані дрібненько пір'я зеленої цибулі і ще раз пробиваємо.
На завершення вводимо вершки, перемішуємо і можемо супчик-пюре подавати, доповнивши страву при бажанні зеленню і сухариками.
Суп-пюре з кабачків з плавленим сиром рецепт приготування
Інгредієнти: кабачок середнього розміру – 1 шт.; помідори свіжі – 250 г; морква – 95 г; ріпчасті цибулини – 95 г; плавлений сир – 110 г; селянське вершкове масло – 30 г; часникові зубці – 1-2 шт.; свежеперемолотый чорний перець, прованські трави і кам'яна сіль – за смаком; базилік (зелень) – за смаком. Приготування Готуємо спершу овочі. Моєму і шаткуємо кубиками кабачкову м'якоть, очищену моркву перетираємо через тертку, а цибулину дрібно рубаємо гострим ножем. Свіжі помідори очищаємо від шкурочек, позбавляє від серединок з насінням і шаткуємо тим же методом, що і кабачки.
Тепер обсмажуємо на олії розтопленому морквяну стружку, а через п'ять хвилин додаємо кабачки, цибулю і томати і смажимо все разом до м'якості. Переміщаємо вміст сковороди в сотейник або каструлю, додаємо часник, сіль, перчик, сухі трави, закладаємо сир плавлений, заливаємо овочеву масу окропом до повного покриття, ретельно розмішуємо і варимо хвилин п'ять до розм'якшення овочів і розпускання плавленого сиру. По готовності розбиваємо шматочки овочів блендером і подаємо суп-пюре з листочками базиліку.