Сирний суп, приготований в домашніх умовах, різноманітить ваше звичне меню і порадує відмінним смаком і чудовим ароматом.
Як готувати сирний суп з куркою і грибами - рецепт
Інгредієнти: куряче м'ясо – 335 г; печериці свіжі – 235 г; плавлений сир – 125 г; цибулина – 85 м; морква – 85 м; картопля – 335 г; рослинне без запаху масло – 1/4 склянки; зелень; кам'яна йодована сіль і чорний перець свежеперемолотый; вершки середньої жирності (за бажанням); фільтрована вода. Приготування Для початкового етапу приготування цього супу нам знадобиться містка сковорода, ідеально з товстим дном. Прогріваємо її, додавши рослинне масло, і закладаємо в нього дрібненько порізану цибулину і моркву, нашатковану соломкою. Хвилин через п'ять додаємо дрібні шматочки курячої м'якоті, а ще через сім хвилин пластини попередньо промитих і подрібнених печериць. Присмачую багатокомпонентну піджарку сіллю, перцем і тушкуємо під кришкою протягом двадцяти хвилин. По закінченні часу вводимо скибочки плавленого сиру і при безперервному помішуванні даємо їм повністю розплавитися.
У каструлю з киплячою водою, додаємо очищені і нарізані кубиками картоплини, перекладаємо піджарку зі сковороди, пробуємо на смак і при необхідності додаємо сіль і спеції.
Наприкінці варіння, коли картопляні шматочки стануть м'якими, приправляємо супчик зеленню, вливаємо за бажанням додатково вершки, прогріваємо вміст каструлі ще пару хвилин і знімаємо страва з плити.
Як зварити смачний і насичений сирний суп з плавленим сиром і копченостями - рецепт
Інгредієнти: бульйон м'ясний або овочевий – 19 л; копченості (ковбаски, ребра, куряче м'ясо) – 320 г; плавлений сир – 415 г; картопля – 220 г; морква – 85 м; цибулина – 85 м; часниковий зубчик – 1 шт.; масло селянське вершкове – 35 г; олія рослинна без аромату – 35 мл; спеції на вибір; зелень; свежеперемолотый чорний перець і кам'яна йодована сіль; грінки або сухарики для подачі. Приготування Приготувати такий супчик просто, а результат приголомшливий. Спочатку очищаємо картоплини, моркву і цибулину, нарізаємо довільними шматочками і відварюємо в невеликій кількості підсоленої води до м'якості. При варінні можна додати бажані спеції для додання овочевої маси пікантного смаку. По досягненні овочевими скибочками м'якості пробиваємо їх блендером до отримання пюреподібної текстури. Поміщаємо після цього овочеву основу супу в каструлю і доливаємо бульйон до отримання бажаної консистенції страви.
Копченості нарізаємо дрібно і обсмажуємо в сковороді в суміші вершкового і рослинного масла. Перекладаємо копчену піджарку в каструлю з овочевим пюре і бульйоном, додаємо плавлений сир, зелень, сіль і перчик, перетираємо часниковий зубчик, прогріваємо страва до повного розплавлення сирних скибочок і знімаємо з плити.
Сирний суп з копченостями дуже смачно подати з грінками або сухариками.
Сирний суп з сьомгою
Інгредієнти: вершки середньої жирності – 355 мл; сьомга – 320 г; плавлений сир – 190 г; картопля – 310 г; морква – 145 г; цибулина – 145 г; кріп (зелень); сіль кам'яна йодована; перець солодкий болгарський – 145 р. Приготування Каструлю об'ємом три ліра на половину заповнюємо очищеною водою, даємо їй закипіти і додаємо кубики очищеної картоплі. Поки овоч вариться, пасеруємо цибулю дрібно нашатковану з тертої морквою і подрібненим перцем болгарським. Перекладаємо піджарку в суп до напівготового картоплі, додаємо вершки, плавлений сир і варимо кілька хвилин. Тепер підсолюємо страву, закладаємо скибочки сьомги, варимо хвилин п'ять, додаємо зелень кропу, після чого даємо ще п'ятнадцять хвилин настоятися.