Гриби – універсальний компонент, який гармонійно поєднується з найрізноманітнішими продуктами. Їх можна вживати свіжими, смажити, маринувати, заморожувати і навіть сушити. А ми розглянемо, як зварити наваристий, ароматний суп з лісових грибів.
Суп-пюре з лісових грибів
Інгредієнти: свіжі опеньки або печериці – 320 г; картопля – 65 г; цибуля біла ріпчаста – 45 г; вода питна – 510 мл; вершки нежирні або молоко – 210 мл; масло вершкове – 5 р; спеції – за смаком; свіжа зелень за бажанням. Приготування Грибочки обробляємо, промиваємо і відварюємо протягом 20 хвилин. Картоплю чистимо, нарізаємо соломкою і готуємо до м'якості в іншому посуді, заливши водою. З лука знімаємо піну, рубаємо кубиками і підрум'янюємо на розтопленому вершковому масло до появи золотистого відтінку. Потім додаємо готові опеньки, ретельно перемішуємо лопаткою і тушкуємо овочі 20 хвилин на невеликому вогні. Зварену картоплю і обжарку перекладаємо в чашу блендера, збиваємо і викладаємо отримане пюре в каструлю з відваром, де готувався картоплю. Все розмішуємо до однорідного стану, доводимо до закипання і знімаємо посуд з плити. В самому кінці вводимо теплі вершки або молоко, приправляємо блюдо спеціями і подаємо готовий суп зі свіжих лісових грибів до столу.
Рецепт супу з лісових грибів
Інгредієнти: заморожені лісові гриби – 340 г; вермішель тонка – 40 г; картопля – 130 г; цибуля ріпчаста – 55 г; морква середня – 45 г; кріп свіжий – за бажанням; спеції – за смаком; вода фільтрована; сметана для подачі; масло рослинне – 10 мл Приготування Для приготування смачного і ароматного супу, заморожені лісові гриби заздалегідь виймаємо з морозилки і викладаємо в каструлю з водою. Доводимо вміст до закипання, зменшуємо нагрівання, прикриваємо кришкою і проварюємо хвилин 10. Готові грибочки акуратно виймаємо шумівкою, а бульйон знову кип'ятимо. Картопля очищаємо, нарізаємо соломкою і кидаємо в киплячий відвар, подсаливая за смаком. Тим часом оброблений цибулю дрібно шаткуємо і відправляємо в розігріту з маслом сковороду. Слідом додаємо гриби, перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин, прикривши зверху кришкою. Моркву очищаємо, шаткуємо соломкою і кидаємо в суп. Кидаємо вермішель, перемішуємо і проварюємо хвилин 5. Далі акуратно викладаємо овочеву обжарку, перемішуємо, заправляємо блюдо спеціями і тушкуємо ще 10 хвилин. Подаючи на стіл, заправляємо суп з лісових грибів з вермішеллю сметаною і за бажанням посипаємо рубаним кропом.
Суп з лісовими грибами і плавленим сиром
Інгредієнти: гриби свіжі лісові – 510 г; сир плавлений – 310 г; картопля молода – 170 г; морква – 55 г; цибуля біла ріпчаста – 85 м; масло рослинне – 20 мл; спеції і сухий лавровий лист; зелень свіжа – для подачі; вода фільтрована – 25 л. Приготування Промиті та оброблені лісові гриби ножем нарізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо їх у каструлю з водою і ставимо посуд на 30 хвилин на плиту. Періодично знімаємо шумівкою піну, що утворюється і в самому кінці підсолюємо відвар.
Не гаючи часу, чистимо картоплю, шаткуємо його тонкою соломкою і відправляємо в каструлю разом з лаврушкой. Оброблені цибулю з морквою рубаємо дрібно і пасеруємо на розігрітому маслечко. Як тільки картопля стане м'якою, акуратно викладаємо овочеву обжарку і доводимо суп з лісових грибів до кипіння. Після приправляємо страву за смаком будь-якими спеціями, кладемо тертий плавлений сир і перемішуємо до його повного розчинення. Тушкуємо блюдо хвилин 5-7 і відразу ж розливаємо по тарілках, присипаючи кожну порцію рубаною свіжої зеленню.