Кунжутна паста під назвою тахін широко поширена в безлічі рецептів страв східної кухні, найбільш популярні з яких є хумус. Магазинний продукт часто імпортують, від того ціна на нього шокує, однак ми пропонуємо набагато більш економічний метод приготування тахін власноруч.
Кунжутна паста тахін – рецепт
Тахін готується не складніше арахісового масла, а список інгредієнтів включає в себе всього пару базових складових – кунжутне насіння і рослинне масло. Останнє може бути як соняшниковою, так і будь-яким іншим маслом без запаху, включаючи масло виноградної кісточки або кукурудзяна, наприклад.
Інгредієнти: насіння кунжуту – 1 ст.; рослинне масло – 65 мл Приготування Перед тим, як зробити кунжутную пасту, самі насіння кунжуту краще обсмажити. Це крок залишається на ваш розсуд, але після обжарювання кунжут набуває значно більш виражений аромат і присмак, а сама паста стає приємного золотистого кольору.
Для обжарювання кунжут пересипають на суху сковороду і підрум'янюють її протягом 3-5 хвилин при постійному помішуванні. Слідкуйте за тим, щоб насіння не підгоряли!
Пересипте кунжут в чашу високошвидкісного блендера. Блендер обов'язково повинен бути високошвидкісним, інакше паста не вийде. Пересипте насіння в чашу і вбийте близько хвилини, до отримання крихти. Далі, продовжуючи збивання, почніть підливати до кунжуту рослинне масло. Збивайте пасту до однорідності, а потім приправити невеликою кількістю солі.
В залежності від бажаної консистенції, ви можете змінювати рецепт приготування кунжутної пасти, вливаючи більше або менше рослинного масла. Останнє допомагає насіння перемолоти ще більш ретельно, особливо в тих випадках, коли ви не використовуєте сучасний блендер.
Як використовувати кунжутную пасту?
Найпопулярнішим методом використання кунжутною пасти є її додавання в хумус але цим справа не обмежується. За рахунок вираженого смаку, кунжутную пасту часто додають в соуси і маринади для м'яса або використовують як дипа для крекерів і овочів, а також в салатних заправках. Тахін додають в гарячі страви, наприклад, рагу і супи, використовують у випічці і як зв'язуюче для різноманітних енергетичних батончиків і домашніх трюфелів.