З чого ж складається соус чураско і дійсно він є новинкою від Макдональдс? Саме про це ми сьогодні і поговоримо і запропонуємо кілька варіацій рецептів такої приправи.
Насправді, при першому докладному вивченні питання стає зрозумілим, що чураско – це насправді назва страви з бразильської кухні, що представляє собою кусень пожаренного м'яса під пікантним і гострим соусом. Саме такий соус винахідливі кухаря і розробники страв з Макдональдс взяли за основу нового доповнення до своїх страв і, внісши в його рецептуру деякі корективи, пропонують тепер своїм відвідувачам спробувати новий смак звичних гамбургерів та ролів з новим соусом чураско.
Як зробити гострий бразильський соус чураско - рецепт
Даний рецепт дозволить отримати той самий бразильський соус, на підставі якого був винайдений популярний нині чураско з Макдональдс.
Інгредієнти: лайм середнього розміру – 1 шт.; часникові зубці – 2-3 шт.; петрушка, базилік (зелень) – 1 пучок; чилі мелений – 1 ч. ложка; кмин мелений – 1/4 ч. ложки; вода фільтрована – 185 мл; оливкова масло – 110 мл; сіль кам'яна – 10 г; цукровий пісок – 10 г; паприка червона мелена – 2 ч. ложки; перець мелений чорний – 1 ч. ложка; червоне вино – 35 мл; оцет винний або яблучний – 35 мл Приготування Невід'ємні складові автентичного соусу для м'яса чураско - це плід лайма, перець чилі і червоне вино. Інші компоненти, особливо зелень і спеції можуть замінюватися іншими за своїм смаком.
Зелень вибираємо для соусу з молоденькими стеблами і ніжними листочками. Споліскуємо гілочки під проточною прохолодною водою, обсушуємо трохи і нарізаємо дрібненько ножем. Очищаємо також і шаткуємо часникові зубчики, змішуємо їх з нарубаною зеленню, заправляємо яблучним або винним оцтом, соком лайма і додаємо перець мелений чилі. Розмішуємо компоненти і даємо їм тридцять хвилин настоятися.
На наступному етапі перекладаємо настоявшуюся ароматну масу в ємність блендера, додаємо мелену червону паприку і чорний перець, вливаємо воду і масло оливкове, підсолюємо компоненти соусу, приправляємо кмином і пробиваємо на високих оборотах протягом двадцяти секунд. Тепер вливаємо вино, розмішуємо соус перелити в соусник або баночку і даємо деякий час настоятися йому на полиці холодильника.
Як зробити бразильський соус чураско - рецепт як у Макдональдсі
Точні пропорції нового рецепту соусу чураско не розголошуються виробниками. Але відомо, що в оригінальний соус для м'яса чураско було додано томатне пюре і глюкозно-фруктовий сироп. Враховуючи, що соус з Макдональдс може досить довго зберігатися, варто тільки здогадуватися про те, які ще добавки, швидше за все консерванти, в ньому тепер присутні. В рецепті нижче ми обійдемося і без них, а фруктозні-глюкозний сироп замінимо цукром. Пікантності та гостроти можна відрегулювати по своєму смаку, зменшуючи або збільшуючи кількість перцю і спецій. Можливо, смак соусу за запропонованим рецептом буде трохи інший, але не менш цікавий і на сто відсотків нешкідливий.
Інгредієнти: сік лайма – 40 мл; пюре томатне – 45 г; часникові зубці – 2-3 шт.; цукровий пісок – 20 г; чилі мелений – 1 ч. ложка; мускатний горіх, коріандр і кмин мелений – по маленькій щіпці; вода фільтрована – 190 мл; оливкова олія – 110 мл; сіль кам'яна – 10 г; паприка червона мелена – 2 ч. ложки; перець мелений чорний – 1 ч. ложка; оцет винний або яблучний – 15 мл Приготування Дрібненько шаткуємо свіжу зелень і часник, додаємо до нарубаної масі сік лайма, томатне пюре, оцет, воду, цукровий пісок і сіль і пробиваємо компоненти за допомогою блендера до максимальної однорідності. У процесі подрібнення підливаємо потроху олію оливкову, приправляємо соус мускатним горіхом, коріандром і кмином, додаємо мелений перець і паприку. Даємо соусу настоятися хвилин тридцять і можемо пробувати.