Свинина – м'ясо дуже смачне. А якщо подати його з соусом, то вийде взагалі щось неймовірне. Рецепти соусів для свинини чекають вас нижче.
Соус для смаженої свинини
Інгредієнти: томатна паста без добавок – 200 г; петрушка – 1 пучок; виноградний оцет – 10 мл; вода – 100 мл; часник – 6 зубчиків; перець чорний мелений; хмелі-сунелі – 1 ст. ложка; сіль. Приготування Для соусу до свинини зелень миємо, обсушуємо й дрібненько кришимо. Часник дрібненько рубаємо або пропускаємо через прес. Додаємо його до зелені. Кладемо томатну пасту, всі інші спеції і, помішуючи, вливаємо воду. Соус повинен вийти досить густої консистенції. Вливаємо оцет в останню чергу, тоді ж і підсолюємо за смаком. Все знову розмішуємо. До подачі соус для м'яса свинини повинен настоятися не менше години на холоді.
Свинина в соєвому соусі
Інгредієнти: свиняча вирізка – 700 г; часник – 5 зубчиків; цибуля – 300 г; очищена вода – 100 мл; картопляний крохмаль – 1 ч. ложка; олія для смаження; соєвий соус – 150 мл; насіння кунжуту – 2 ч. ложки. Приготування М'ясо добре миємо, обсушуємо й ріжемо шматочками. Соєвим соусом заливаємо м'ясо, перемішуємо і ставимо в холод для маринування на півгодини. Очищений часник ріжемо тоненькими пластинками, а цибулю шаткуємо півкільцями. Коли свинина добре промаринується, викладаємо її на велику сковороду разом з соусом. Обсмажуємо м'ясо під закритою кришкою на середньому вогні. Хвилин через 7 коли м'ясо поміняє колір, додаємо в сковороду цибулю з часником, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Картопляний крохмаль розвести холодною водою. Потім додаємо насіння кунжуту, спеції і вливаємо розведений крохмаль. За бажанням можна влити ще соєвого соусу. Перемішуємо, прикриваємо сковороду кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин на малому вогні. Коли страва буде готове, зайва рідина випарується, а соус при цьому загусне і свинина стане дуже м'якою.
Свинина у вершковому соусі
Інгредієнти: свинина м'якоть – 400 г; цибуля – 1 шт.; вершки 20% – 250 мл; сіль; часник – 2-3 зубчики; перець; олія рослинна. Приготування М'ясо нарізаємо брусочками, цибулю шаткуємо півкільцями, а часник дрібненько кришимо. Злегка обсмажуємо м'ясо на олії. Воно повинно злегка посвітліти, а не засмажитися. Додаємо цибулю, розмішуємо і смажимо 5 хвилин на середньому вогні. Потім вливаємо вершки, солимо, перчимо. Все це розмішуємо, доводимо вершки майже до кипіння, вогонь робимо мінімальним і тушкуємо м'ясо під кришкою близько 20 хвилин. Періодично м'ясо потрібно перемішувати. Після закінчення зазначеного часу свинина у вершковому соусі буде готова.