Вернуться назад Распечатать

Соус із слив до м'яса на зиму

Соус із слив до м'яса на зиму
Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню, соус із слив на зиму, який подають до м'яса на Кавказі, зробить ваші другі страви неймовірно смачними та оригінальними. У той же час така приправа чудово впливає на здоров'я та збуджує апетит, так що для урочистих прийомів варто потрудитися, щоб її приготувати.

Соус ткемалі з злив до м'яса


Під цим гарною назвою ховається чудова кисло-солодка заправка, яка додасть тушкованого м'яса або котлет абсолютно незвичайний і свіжий смак.
Інгредієнти:

  • темні сливи – 2 кг;

  • часник – 1 головка великого розміру;

  • сіль, цукор і червоний пекучий перець – за смаком;

  • приправа хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;

  • зелень (базилік, кріп, кінза) – 160 р.


  • Приготування
    Вимийте сливи, видаліть кісточки і максимально дрібно поріжте. Щоб соус із слив до м'яса не пригорав, покладіть ягоди в каструлю, має товсте дно, або сотейник. Поставте посуд на плиту і дочекайтеся закипання, після чого відразу прикрутіть вогонь і проваріть ягідну масу близько 20-25 хвилин. Не забувайте періодично прибирати піну, що утвориться на поверхні.
    Зелень дрібно порубаєте. Так само поступите з зубцями часнику і пекучим перцем. Все це додайте гаряче сливове пюре і добре розмішайте. Приправити соус хмелі-сунелі, перемішайте його ще раз. Посоліть і додайте трохи цукру за смаком. Потім продовжуйте варити соус приблизно чверть години до отримання практично однорідної консистенції. Розлийте ще гарячу приправу за простерилизованным банкам і закатайте.

    Соус з жовтої сливи до м'яса


    Він стане прекрасним доповненням до всіх видів м'яса: свинини, птиці, телятини і т. д. Приготувати таку заправку не складе проблем. Навіть якщо раніше ви не мали уявлення, як приготувати соус зі сливи до м'яса, ви легко впораєтеся з цим.
    Інгредієнти:

  • алича – 400 г;

  • кріп і кінза – по 1 пучку;

  • оцет 9% - 3 ч. ложки;

  • сливи – 16 кг;

  • сіль – за смаком;

  • часник – 225 г;

  • цукор – 170 г;

  • мелений коріандр – 1 ст. ложка;

  • сіль – за смаком;

  • гострий перець – 115 р.


  • Приготування
    Помийте і висушіть сливу і аличу, висушіть, вийміть кісточки і пропустіть через м'ясорубку. Покладіть ягідну кашку в емальовану ємність, досипте цукор і на невеликому вогні доведіть до закипання. Щоб ваш кисло-солодкий соус із слив до м'яса ароматним, перемеліть кріп, часник і кинзу в м'ясорубці. Додайте зелень, гострий перець і коріандр до закипевшему сливового пюре і прокип'ятіть приблизно 20 хвилин. Посоліть і влийте оцет. Перелийте соус гарячим в попередньо простерилізовані банки, загорніть, переверніть на кришки і укутайте до остаточного охолодження.

    Соус із зелених слив до м'яса


    Зрозуміти, як робити такий соус із слив для м'яса, можна дуже легко завдяки наступним рецептом.
    Інгредієнти:

  • сливи – 1 кг;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • гострий свіжий перець – 1 шт.;

  • кінза – 1 пучок;

  • часник – 1 головка;

  • м'ята перцева – 1 пучок;

  • часник – 1 маленька головка;

  • мелений коріандр – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Вимийте сливи і помістіть в каструлю і залийте водою приблизно на 05 обсягу всіх ягід. Увімкніть максимальний вогонь і варіть після закипання хвилин 8-10 – до початку тріскання шкірки.
    Відкиньте сливи на друшляк і дайте їм трохи охолонути. Дрібно порубаєте м'яту і кінзу, а часник подрібніть за допомогою чесночницы і змішайте з сіллю. Гострий перець розріжте, видаліть все насіння і поріжте дрібними шматочками.
    Ложкою добре пам'ятаєте сливи і видаліть кісточки. У блендері змішайте сливове пюре, часник, зелень і спеції і подрібніть. Посоліть за смаком, перелийте в каструлю і після закипання проваріть ще пару хвилин, постійно помішуючи. Потім швидко розлийте гарячим вже простерилізовані банки і закатайте. Переверніть кришку і укрийте теплою тканиною до охолодження.