Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню, соус із слив на зиму, який подають до м'яса на Кавказі, зробить ваші другі страви неймовірно смачними та оригінальними. У той же час така приправа чудово впливає на здоров'я та збуджує апетит, так що для урочистих прийомів варто потрудитися, щоб її приготувати.
Соус ткемалі з злив до м'яса
Під цим гарною назвою ховається чудова кисло-солодка заправка, яка додасть тушкованого м'яса або котлет абсолютно незвичайний і свіжий смак.
Інгредієнти: темні сливи – 2 кг; часник – 1 головка великого розміру; сіль, цукор і червоний пекучий перець – за смаком; приправа хмелі-сунелі - 1 ч. ложка; зелень (базилік, кріп, кінза) – 160 р. Приготування Вимийте сливи, видаліть кісточки і максимально дрібно поріжте. Щоб соус із слив до м'яса не пригорав, покладіть ягоди в каструлю, має товсте дно, або сотейник. Поставте посуд на плиту і дочекайтеся закипання, після чого відразу прикрутіть вогонь і проваріть ягідну масу близько 20-25 хвилин. Не забувайте періодично прибирати піну, що утвориться на поверхні.
Зелень дрібно порубаєте. Так само поступите з зубцями часнику і пекучим перцем. Все це додайте гаряче сливове пюре і добре розмішайте. Приправити соус хмелі-сунелі, перемішайте його ще раз. Посоліть і додайте трохи цукру за смаком. Потім продовжуйте варити соус приблизно чверть години до отримання практично однорідної консистенції. Розлийте ще гарячу приправу за простерилизованным банкам і закатайте.
Соус з жовтої сливи до м'яса
Він стане прекрасним доповненням до всіх видів м'яса: свинини, птиці, телятини і т. д. Приготувати таку заправку не складе проблем. Навіть якщо раніше ви не мали уявлення, як приготувати соус зі сливи до м'яса, ви легко впораєтеся з цим.
Інгредієнти: алича – 400 г; кріп і кінза – по 1 пучку; оцет 9% - 3 ч. ложки; сливи – 16 кг; сіль – за смаком; часник – 225 г; цукор – 170 г; мелений коріандр – 1 ст. ложка; сіль – за смаком; гострий перець – 115 р. Приготування Помийте і висушіть сливу і аличу, висушіть, вийміть кісточки і пропустіть через м'ясорубку. Покладіть ягідну кашку в емальовану ємність, досипте цукор і на невеликому вогні доведіть до закипання. Щоб ваш кисло-солодкий соус із слив до м'яса ароматним, перемеліть кріп, часник і кинзу в м'ясорубці. Додайте зелень, гострий перець і коріандр до закипевшему сливового пюре і прокип'ятіть приблизно 20 хвилин. Посоліть і влийте оцет. Перелийте соус гарячим в попередньо простерилізовані банки, загорніть, переверніть на кришки і укутайте до остаточного охолодження.
Соус із зелених слив до м'яса
Зрозуміти, як робити такий соус із слив для м'яса, можна дуже легко завдяки наступним рецептом.
Інгредієнти: сливи – 1 кг; сіль – 1 ст. ложка; гострий свіжий перець – 1 шт.; кінза – 1 пучок; часник – 1 головка; м'ята перцева – 1 пучок; часник – 1 маленька головка; мелений коріандр – 1 ч. ложка. Приготування Вимийте сливи і помістіть в каструлю і залийте водою приблизно на 05 обсягу всіх ягід. Увімкніть максимальний вогонь і варіть після закипання хвилин 8-10 – до початку тріскання шкірки.
Відкиньте сливи на друшляк і дайте їм трохи охолонути. Дрібно порубаєте м'яту і кінзу, а часник подрібніть за допомогою чесночницы і змішайте з сіллю. Гострий перець розріжте, видаліть все насіння і поріжте дрібними шматочками.
Ложкою добре пам'ятаєте сливи і видаліть кісточки. У блендері змішайте сливове пюре, часник, зелень і спеції і подрібніть. Посоліть за смаком, перелийте в каструлю і після закипання проваріть ще пару хвилин, постійно помішуючи. Потім швидко розлийте гарячим вже простерилізовані банки і закатайте. Переверніть кришку і укрийте теплою тканиною до охолодження.