Вернуться назад Распечатать

Соус з агрусу на зиму - рецепти

Соус з агрусу на зиму - рецепти
У сучасній кулінарії цілком буденною і прийнятним став соус з аґрусу. Він прекрасно поєднується з будь-якими стравами, роблячи їх більш вишуканими і пікантними. Сьогодні ми розглянемо з вами, як приготувати соус з агрусу на зиму.

Соус з агрусу з часником на зиму


Інгредієнти:

  • зелений аґрус – 990 м;

  • кріп свіжий – 205 г;

  • часник – 310 г;

  • сіль і дрібний цукор – по щіпці.


  • Приготування
    Кріп ополоснем, струснемо, дрібно нарубим ножем, а часник звільнимо від оболонки. Весь агрус переберемо, погані ягоди викинемо, а у решти відірвемо плодоніжки і добре промиємо. Потім перекрутимо все через м'ясорубку, ретельно розмішуєм і кинемо трохи цукру і солі за смаком. Після цього суміш розкладемо по маленьким стерильним баночках, закриємо кришкою і приберемо на 35 днів у холодильник. Після закінчення часу, готовий соус подаємо до м'яса, птиці або будь-яким гарнірів.

    Гострий соус з агрусу на зиму


    Інгредієнти:

  • зелений аґрус – 655 м;

  • цибуля ріпчаста – 105 г;

  • імбир і гострий перець – за смаком;

  • цукор – 120 г;

  • сіль – щіпка;

  • яблучний оцет – 45 мл


  • Приготування
    Агрус ретельно промиємо, відріжемо хвостики і відправимо його в каструлю. Додамо очищений і дрібно нашатковану цибулю, всипаємо цукор і наллємо оцет. Поставимо посуд на невеликий вогонь і проваримо вміст, помішуючи.
    Імбир і гострий перчик чистимо, обполіскуємо, подрібнюємо і додаємо за бажанням в соус. Тушкуємо масу 10-15 хвилин, а потім кидаємо спеції, сіль і пробуємо на смак. Проварюємо вміст до густої консистенції і розкладаємо соус із зеленого агрусу на зиму в підготовлені баночки. Щільно закручуємо кришками і прибираємо заготовку в льох.

    Рецепт соусу з агрусу на зиму


    Інгредієнти:

  • стиглий агрус червоний – 510 г;

  • цукор білий – 155 г;

  • часник – 105 г;

  • перець червоний чилі – 1 шт.;

  • сіль дрібна – 5 р.


  • Приготування
    Агрус ретельно промиємо, видалимо плодоніжки і обріжемо акуратно хвостики. Перекладемо ягоду в невелику емальовану каструлю, кинемо трохи цукру, солі за смаком і відправимо посуд на вогонь. Проваримо до тих пір, поки агрус не пустить достатньо соку. Після знімемо з поверхні шумівкою всю піднялася пінку, додамо подрібнений гострий перчик чилі і витиснемо через прес очищений часник. Все ретельно перемішати дерев'яною ложкою, протушкуйте суміш хвилин 10 помішуючи, поки вона злегка не загусне. Готовий соус з червоного агрусу на зиму подрібнити блендером до отримання однорідної маси консистенції і повторно прокип'ятимо на слабкому вогні. Розкладемо заготовку по стерильним невеликим банкам і закриємо капроновими кришками. Повністю остудимо консервацію при кімнатній температурі, а потім переставимо на зберігання в темне прохолодне місце.

    Кисло-солодкий соус з агрусу на зиму


    Інгредієнти:

  • ягоди агрусу – 990 м;

  • часник – 2 головки;

  • стручок червоного перцю – 1 шт.;

  • селера , кінза, базилік – по 1 пучку;

  • лист хрону – 1 шт.;

  • вода питна – 35 мл;

  • сіль дрібна – 5 г;

  • цукор – 025 р.


  • Приготування
    Ягоди промиємо, опрацюємо, відріжемо хвостики і перетрем через ситечко, щоб у готовому соусі не попалися шкурки або насіння. Для цього агрус висипаємо в каструльку, заллємо водою і протушкуйте 10 хвилин.
    Отриману ягідну масу знову перельем в каструлю і тушкуємо 40 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою.
    Тим часом ополоснем всю зелень, очистимо від лушпиння часник і виймемо у перцю насіння. Всі обсушим і подрібнити блендером. Додамо готову кашку в гарячий соус, кинемо за смаком білий цукор, сіль, перемішати і проваримо ще 30 хвилин, а потім расфасуем його по невеликих баночках і закриємо туго кришками.