Якщо видався великий врожай абрикосів та заготовки компоту, варення, джему вже зроблені, а вони все не думають закінчуватися, приготуйте з них дуже смачний соус. Як приготувати абрикосовий соус до м'яса, читайте нижче.
Абрикосовий соус до м'яса на зиму
Інгредієнти: абрикоси — 700 г; перець чилі — половинка; цукор — 30 г; часник — 5 зубчиків; кухонна сіль — 10 г; кріп. Приготування Абрикоси моєму, видаляємо кісточки. М'якоть подрібнюємо шматочками невеликого розміру. В підходящу каструлю кладемо нарізані шматочками абрикоси, додаємо сіль з цукром. Вливаємо воду, даємо масі закипіти і готуємо трохи більше чверті години на малому вогні. Тим часом подрібнюємо зелень, очищений часник і чилі. Туди ж кладемо приправи і варимо близько чверті години. За бажанням готовий соус можна пюрировать. Після цього розкладаємо його за пропаренным баночках і укупориваем прокип'яченими кришками.
Соус гострий з абрикосів до м'яса на зиму
Приготування абрикоси — 2 кг; болгарський перець — 3-4 шт.; цибуля — 2 шт.; червоний гострий перець — половинка; сіль; часник — 6-7 зубчиків; очищена вода — 100 мл; оцет — 35 мл; спеції. Приготування Абрикоси моєму і ділимо навпіл, видаляють кісточки. Складаємо фрукти в каструлю, заливаємо водою і ставимо на помірний вогонь. Тушкуємо 20 хвилин, потім додаємо подрібнений кубиками цибулька і болгарський перець. Тушкуємо до розм'якшення перцю і цибулі. Підсолюємо, додаємо оцет, подрібнений часник, гострий перчик і спеції за смаком. Знімаємо масу з вогню, все це збиваємо заглибним блендером, знову поміщаємо на плиту і даємо закипіти. Розподіляємо соус по стерилізованим баночках і укупориваем прокип'яченими кришками.
Рецепт соусу з абрикос і смородини до м'яса
Інгредієнти: абрикоси — 3 кг; цибуля — 150 г; болгарський перець — 5 шт.; мелені зерна коріандру — 1 ч. ложка; сухі листочки смородини — 4 шт.; часник — 4-5 зубчиків; свіжовичавлений лимонний сік — 15 мл; сіль — 15 ч. ложки. Приготування Абрикоси моєму, видаляємо кісточки і перетворюємо м'якоть в пюре будь-яким зручним способом. Поміщаємо його в каструлю і масу уварюють до загусання. Кладемо нашатковану кубиками цибулю і перець. Варимо до м'якості овочів, постійно помішуючи. Потім все це пюрируем блендером. Додаємо подрібнений часник, сухі листочки смородини, мелені в порошок, і гострий червоний перчик. Також масу солимо, додаємо лимонний сік. Знову даємо соусу закипіти і готуємо 7 хвилин. Розливаємо соус у підготовлені ємності.
Пікантний абрикосовий соус до м'яса — рецепт
Інгредієнти: абрикосове пюре — 2 літри; цибуля — 200 г; перець солодкий — 6 шт.; кардамон — 1 ч. ложка; корінь імбиру — 60 г; великий лимон — 1 шт.; тархун ; сіль — 10 р. Приготування Абрикоси моєму і пюрируем. Додаємо туди тертий імбир, подрібнений кубиками цибулю і солодкий перець, тархун за смаком. Варимо до розм'якшення інгредієнтів. Все це пюрируем блендером, додаємо свіжовичавлений сік лимона, сіль і кардамон. Трохи проварюємо на малому вогні і розливаємо по підготовленим пропаренным ємкостей.
Абрикосовий соус до м'яса — рецепт
Інгредієнти: цибуля — 400 г; перець болгарський — 5 шт.; стиглі абрикоси — 15 кг; стиглі томати — 1 кг; сіль; гострий перчик — 2 шт.; чорний перець мелений. Приготування Стиглі вимиті абрикоси, помідори, очищений болгарський перчик і ріпчасту цибулю перекручуємо на м'ясорубці. Поміщаємо масу у велику каструлю і уварюють до загусання, періодично помішуючи, на невеликому вогні. Додаємо сіль, перець чорний мелений, проварюємо ще хвилин 5 а потім розподіляємо по підготовленим пропаренным баночках і укупориваем. Після цього відправляємо його на зберігання в холод. Вдалих всім заготовок!