Вернуться назад Распечатать

Соус для бургерів

Соус для бургерів
Незмінні складові простого гамбургера - це м'яка булочка, соковита котлета і насичений, пікантний соус. Ця стаття присвячена кращим рецептами соусів спеціально для бургерів.

Соус для бургера - рецепт


Інгредієнти:

  • кетчуп будь, не гострий – 2 ст. ложки;

  • винний оцет – 1/4 ст. ложки;

  • вустерський соус – 1 /4 ст. ложки;

  • коричневий цукор – 1/4 ст. ложки;

  • гірчиця пекучий – 1 ч. ложки;

  • табаско – 4-5 крапель;

  • суміш ароматних спецій (для барбекю) – щіпка.


  • Приготування
    Поставте невеликий сотейник на малий вогонь і відправте всі складові майбутнього соусу в нього. Поступово доведіть суміш до кипіння, не забувайте помішувати. Як тільки соус закипить вогонь ще трохи зменшіть і продовжуйте готування до тих пір, поки маса не почне темніти і не загусне (10-15 хвилин). Тепер можна перелити соус в скляну піалу і дати йому охолонути.

    Соус зі сметани для бургерів


    Інгредієнти:

  • сметана - 85 м;

  • майонез -2 ст. ложки;

  • часник - 3 великих зубчики;

  • сухий базилік - 1 ч. ложка;

  • сіль і перець.


  • Приготування
    У глибоку миску влийте сметану, додайте майонез і перемішайте. В отриману суміш додайте пюрированный часник, базилік, сіль і перець, дуже добре перемішайте, щоб всі складові розподілилися рівномірно. Тепер можна використовувати його за призначенням.

    Як зробити соус із сиром для бургера?


    Інгредієнти:

  • сметана - 90 г;

  • сирі яйця – 2 шт.;

  • твердий сир - 35 г;

  • вершки - 65 г;

  • вершкове масло – 15 г;

  • борошно - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Блендером змішайте і добре збийте яйця і сметану. До цієї суміші додайте подрібнений на дрібній тертці сир. Розтопити масло на сковороді і влийте змішані раніше інгредієнти. До них додайте вершки і борошно, і нагрівайте суміш на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Отриманий соус необхідно трохи посолити. Такий сирний соус чудово наповнить новим оригінальним смаком домашній бургер.

    Соус з томатом для бургерів в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • сметана - 175 г;

  • м'ясний бульйон – 190 мл;

  • вершкове масло, томатна паста борошно – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець і паприка.


  • Приготування
    Масло розтопіть на сковороді, додайте борошно і обсмажте. Через пару хвилин у сковороду влийте бульйон тонкою цівкою, інтенсивно помішуючи, щоб не з'явилися грудочки. Влийте сметану і томатну пасту. Всю суміш тушкуйте 5 хвилин на слабкому вогні. На завершення додайте сіль, перець і паприку. Це ідеальний соус для бургерів. Він чудово поєднується з м'ясними і овочевими компонентами закуски.