Оселедець, звичайно, відразу можна купити солоною. А ще можна самостійно її засолити. Рецепти смачною солоної оселедця чекають вас нижче.
Смачний рецепт солоного оселедця
Інгредієнти: вода – 800 мл; пісок цукровий – 10 г; оселедець слабосолона – 2 шт.; кухонна сіль – 50 р. Приготування Беремо оселедець, видаляємо зябра і кладемо в скляний посуд. У каструлі кип'ятимо воду, всипаємо цукор, сіль і розмішуємо. Остуджуємо розсіл і заливаємо їм ємність з рибою. Залишаємо приблизно на годинку, а потім прибираємо в холод. Засаливаться рибка може від 2 діб до тижня, тут вже справа смаку. Через пару днів оселедець стане слабосоленої, а через тиждень стане вже більш міцного засолу.
Сама смачна солена оселедець
Інгредієнти: велика свіжоморожена оселедець – 2 шт.; вода – 1 літр; чорний перець горошком – 10 шт.; сіль – 80 г; пісок цукровий – 15 г; перець духмяний горошком – 10 шт.; гвоздика суха – 4 шт. Приготування Рибу розморожуємо, промиваємо зовні холодною водою, видаляємо зябра і поміщаємо в ємність для засолювання. У киплячій воді розчиняємо цукор, сіль, кладемо спеції, ретельно перемішуємо і знову даємо закипіти. Коли розсіл охолоне, заливаємо їм оселедець. На годину залишаємо, а потім прибираємо в холод. Дня через 2 слабосолона оселедець вже буде готова.
Дуже смачна солона оселедець в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти: оселедець велика свіжоморожена – 2 шт.; гірчиця – 2 ст. ложки; фільтрована вода – 1 літр; лавровий лист – 3 шт.; сіль – 120 г; чорний перець горошком – 1 ч. ложка; пісок цукровий – 70 г; коріандр – 1 ст. ложка; подрібнений кріп – 20 р. Приготування Рибку спочатку розморожуємо, видаляємо зябра і промиваємо в прохолодній воді. Змащуємо тушки гірчицею і поміщаємо в засолочную ємність. Кип'ятимо воду, сахарим, солимо і кладемо спеції. Добре розмішуємо і доводимо до повторного кипіння. Коли розсіл охолоне, заливаємо їм рибу і на пару годин залишаємо. Потім прибираємо в холод дня на 2-3.
Як смачно і швидко приготувати солону оселедець?
Інгредієнти: оселедець велика свіжоморожена – 1 шт.; цукор – 1 ч. ложка; сіль – 30 р. Приготування Оселедець розморожуємо і на годину покласти в посуд з холодною водою. Потім відрізаємо хвіст, голову, потрошимо і промиваємо. Далі злегка промаківающімі паперовими рушниками. Змішуємо сіль з цукром і гарненько натираємо сумішшю тушку. Щільно загорнути її харчовою плівкою і даємо постояти 3 години. Потім плівку розгортаємо, акуратно змиваємо з неї сіль і цукор і злегка промаківающімі серветками. Все, оселедець фактично готова, тепер можна полити її маслом, змішати з кільцями цибулі і до подачі прибрати в холод. Приємного апетиту!