Лаваш є не тільки корисною заміною звичайного хліба, але і може стати основою різноманітних гарячих страв. Одним з найбільш популярних гарячих страв є лаваш з сиром в духовці, який готується максимально швидко і виходить дуже ситним.
Лаваш з ковбасою і сиром в духовці
Такі лавашные рулетики можуть стати повноцінною заміною домашньої піци. Варіації можуть бути безмежні.
Інгредієнти: твердий сир – 235 г; шинка – 470 г; томатний соус – 145 мл; листи лаваша. Приготування Підготуйте твердий сир, розділивши його на тонкі пластини або крупно натерти. Викладіть пару аркушів тонкого лаваша поверх один одного і покрийте їх соусом. Розподіліть шар сиру, а зверху викладіть скибочки ковбаси. Поверніть лавашные листи в рулет і розділіть на порції бажаного розміру. Поставте рулетики зрізом вгору на добре змащеній формі для випікання. Поставте форму під гриль, чекаючи розплавлення сиру, а потім відразу ж подавайте закуску.
Лаваш запечений з сиром і сиром в духовці – рецепт
Інгредієнти: лист лаваша; твердий сир – 175 г; сир – 135 г; яйце – 1 шт.; сметана – 85 м; свіжа зелень. Приготування Сир приправте і змішайте його з яйцем, зеленню, третю тертого сиру і сметаною. Розподіліть масу з листом лаваша і скрутіть в рулет. Шматочки рулету викладіть у форму, покрийте шаром залишився сиру і залиште запікати при 160 градусах 25 хвилин.
Лаваш з сиром і зеленню в духовці
Інгредієнти: листи лаваша – 2 шт.; яйце – 1 шт.; тертий сир – 230 г; пучок асорті із зелені. Приготування З'єднайте яйце з тертим сиром, зеленню і невеликою кількістю солі з свіжомеленим перцем. Наріжте лаваш на рівні квадрати і розподіліть сирну начинку поверх кожного з них. Поверніть лаваші рулетом, укладіть впритул і запікайте при 18015-18 хвилин.
Лаваш з грибами і сиром в духовці
Інгредієнти: листовий лаваш – 2 шт.; печериці – 135 г; яйця – 2 шт.; жменя зелені кропу; йогурт – 185 г; ріпчаста цибуля – 45 р. Приготування Розділіть листової лаваш на менші шматочки. Гриби і цибулю спасеруйте разом. Занурте перший лист лаваша в яйце, викладіть в промаслений форму, покрийте шаром сиру з кропом і грибами. Чергуйте шари, заповнюючи форму. Випікайте страву при 170 градусах півгодини.