Літо – не найкраща пора для любителів піци, оскільки розпечена до максимуму піч зовсім не полегшує існування в той час, коли за вікном далеко за +25. Виходу з цієї ситуації лише два: користуватися послугами по доставці класичного італійського ласощі або готувати піцу «Хвилинка» на сковороді.
Піца «Хвилинка» на сковороді – рецепт
Почнемо з рецепту, від якого італієць схопився за серце. Ця піца готується на основі рідкого тіста і абсолютно не має нічого спільного з італійської класикою. Тим не менш, такий простий і швидкий спосіб приготування здобув загальну любов в наших краях і став дуже популярний.
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; сметана – 55 г; борошно – 145 г; майонез – 55 г; сир – 95 г; шинка – 60 г; кетчуп – за смаком. Приготування Перед тим, як приготувати піцу «Хвилинка» на сковороду, змастіть саму холодну сковороду невеликою кількістю рослинного масла. Прийміть за тісто. З'єднайте пару яєць разом з порцією сметани і майонезу, додайте дрібку солі і всипте борошно. Густе тісто, подібне до того, що ми робимо на оладки, вилийте в сковороду і почніть викладати начинку. Склад начинки варіюйте на свій смак. Ми викладемо трохи шинки, поллємо все кетчупом і засиплемо сиром. Заготівлю піци розмістіть на середньому вогні і залиште, накривши посуд кришкою.
Піца «Хвилинка» на сковороді без сметани
У рамках цієї технології ми будемо використовувати класичне тісто для піци і обсмажимо його на сковороді. В результаті корж вийде неймовірно хрустким і смачним, а сама піца буде дуже схожа з класичною, приготовленої в дров'яної печі.
Інгредієнти: тісто для піци – 430 г; соус для піци – 210 мл; тертий сир – 115 г; топінги на свій смак – 180 р. Приготування Перед тим, як зробити піцу «Хвилинка» на сковороді, приготуйте тісто за обраним рецептом. На нашому сайті можна знайти широкий асортимент рецептів основи для піци на будь-який смак. Тісто розділіть на порції, враховуючи розмір використовуваної сковороди, і розтягніть кожну порцію руками в диск рівної товщини. Викладіть розтягнуте тісто на добре розігріту чавунну сковороду і підрум'яньте з однією з сторін. Коли поверхня тіста стане золотистою, переверніть його і покрийте шаром соусу. Поверх розподіліть тертий сир і викладіть будь-яку начинку на ваш смак. У хід можуть йти будь-які м'ясні вироби, овочі та морепродукти. Зменшіть жар, накрийте посуд з піцою і залиште дійти до готовності протягом 4-5 хвилин.
Піца «Хвилинка» на сковороді за 10 хвилин
Під час приготування піци з звичайного тесту на сковороді, кінцевий продукт може виглядати не зовсім привабливо: у піци не буде повітряного краю, вона здається плоскою і приготованої догори дригом,
тому для цінителів естетичності італійської класики пропонуємо спробувати таку технологію.
Приготуйте основу для піци з будь-якого переважного рецептом. Коли тісто підійде, розділіть його на порції, розтягніть і викладіть на добре розігріту сковороду. Основа повинна підрум'янитися з одного боку, але залишатися все ще злегка недосмажене. Переверніть основу і підсмажте її повністю з іншого боку. Тепер знову переверніть тісто і тепер викладіть будь-які улюблені начинки і соуси. Збавивши жар, накрийте піцу кришкою і дайте сиру повністю розплавитися.