Найчастіше солону рибу їдять просто так або з маринованою цибулею, іноді додають у салати або використовують для приготування бутербродів. Нижче ми зупинимося на рецепти бутербродів з оселедцем на чорному хлібі.
Бутерброди з буряком і оселедцем на святковий стіл
Ці бутерброди – свого роду модифікація улюбленої всіма «Оселедця під шубою». На зажаристый тост із чорного хліба викладають простий буряковий салат і скибочки солоної риби, створюючи приємний смаковий контраст.
Інгредієнти: скибочки чорного хліба; філе оселедця – 135 г; часник – 1-2 зубчики; буряк (середній) – 1 шт.; зелений лук – для подачі; майонез – за смаком. Приготування На сухій сковороді підрум'яньте шматочки чорного хліба. Філе оселедця нарізати на скибочки, переконавшись, що в м'якоті не залишилося кісток.
Відваріть буряк, охолодіть її і натріть, попередньо очистивши. Приправте буряк і змішайте її з майонезом, регулюючи кількість останнього на свій смак. Додайте розтертий в пасту часниковий зубок.
Викладіть буряковий салат поверх хлібного тосту, слідом покладіть та буряк. Доповніть бутерброди з оселедцем і буряком зеленою цибулею і подавайте.
Бутерброди з оселедцем і плавленим сиром – рецепт
Інгредієнти: скибочки чорного хліба; філе оселедця – 320 г; плавлений сир – 95 г; яйця – 2 шт.; майонез – 65 г; свіжий огірок, зелень для подачі. Приготування Зварені круто яйця відваріть і очистіть. Яйця натріть на дрібній тертці і змішайте з натертим плавленим сиром. Доповніть суміш майонезом, приправити і здобріть подрібненою зеленню.
Викладіть порції сирної маси на хлібні тости, зверху покладіть шматочки оселедцевого філе і прикрасьте все скибочкою огірка.
Бутерброди з бородінським хлібом і оселедцем
У Данії національним блюдом вважаються сморреброды – бутерброди, на яких часто кладуть оселедцеве філе упереміж зі всім. Рецепт нижче – одна з різновидів цей популярної датської закуски.
Інгредієнти: філе оселедця – 6 шт.; сметана – 45 г; майонез – 35 г; діжонська гірчиця – 1 ч. ложка; яблуко – 45 г; подрібнений кріп – 1 ст. ложка; скибочки бородінського хліба. Приготування Підрум'яньте скибочки хліба на сухій сковороді. Поки тости остигають, приготуйте салат, змішавши нарізане філе оселедця з майонезом, гірчицею, сметаною і кропом. Доповніть салат чорним перцем і тертим яблуком. Викладіть оселедцеву суміш на тости і подавайте відразу ж.