Сирник – поживне і корисне блюдо, яке підійде для повноцінного сніданку або в якості перекусу на полуденок. Готуються вони досить швидко, і з ними без праці впорається навіть самий недосвідчений кулінар.
Рецепт сирників на сковороді
Інгредієнти: сир – 205 г; манна крупа – 20 г; яйце С0 – 1 шт.; сіль йодована; цукор дрібний – 20 г; борошно вищого гатунку – 20 г; мед, варення , сироп, сметана для подачі; масло рослинне – 20 мл Приготування Сир викладаємо в миску і добре розминаємо виделкою. Потім розбиваємо яйце, додаємо манну крупу, цукор і щіпку дрібної солі.Все перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції. Далі змочуємо руки водою, ліпимо невеликі кульки і злегка приплющиваем їх. Обвалюємо заготовки в борошні.
У сковороді розігріваємо масло і акуратно викладаємо сирник.Обсмажуємо кілька хвилин, а потім акуратно перевертаємо і підрум'янюємо до готовності з іншого боку. Тепер перекладаємо сирники на паперову серветку і витираємо, щоб видалити зайвий жир. Подаємо пишні сирника зі сметаною, сиропом, медом або варенням.
Рецепт пишних сирників
Інгредієнти: сир – 505 г; борошно – 215 г; яйце С0 – 1 шт.; цукор дрібний – 105 г; олія соняшникова без запаху – 10 мл Приготування У глибокій мисці змішуємо сир, яйце без шкаралупи і цукор. Поступово всипаємо невелику кількість борошна і перемішуємо масу. Мокрими руками формуємо коржі і обвалюють їх в залишилася борошні. Сковороду розжарюємо з маслом, викладаємо сирники і обсмажуємо з двох боків до утворення апетитною рум'яною кірочки.
Рецепт пишних сирників на сковороді з родзинками
Інгредієнти: борошно – 100 г; сир сільський – 315 г; цукор дрібний – 10 г; яйце С0 – 2 шт.; родзинки – 55 г; цукрова дрібна пудра – за бажанням. Приготування А ось ще один перевірений спосіб, як зробити сирник на сковороді. Сир збиваємо блендером до
однорідної консистенції, а яйця поділяємо акуратно на жовтки і білки. Потім збиваємо перші з цукром, а білки з дрібною сіллю. Родзинки гарненько промиваємо, ошпарюємо окропом, просушуємо на рушник, обвалюємо в борошні і змішуємо з сиром. Після вводимо спочатку жовтки, потім збиті білки і поступово всипаємо борошно. Замішуємо однорідне тісто, беремо потроху ложкою і формуємо сирники. Викладаємо їх в розпечену з олією сковорідку і обсмажуємо смачні сирник з двох боків до рум'янцю. Подаємо в теплому вигляді, присипавши за бажанням цукровою пудрою .