Сирник з манкою – це ті ж сирники. Прекрасна альтернатива оладушкам і спосіб нагодувати корисним сирком тих, кому в чистому вигляді він не подобається.
Сирник – класичний рецепт на сковороді з манкою
Інгредієнти: сир 9% жирності – 190 г; куряче яйце – 1 шт.; пшеничне борошно – 45 г; пісок цукровий – 2 ст. ложки; розпушувач – 5 г; манка – 50 г; сіль. Приготування Розминаємо сир, додаємо манку, розпушувач, вбиваємо яйце і добре розмішуємо. Залишаємо постояти 30 хвилин, щоб манка набухла. У миску насипати борошно, кладемо ложку сирної маси і формуємо сирник. Обсмажуємо до рум'яності в рослинному маслі.
Сирник з манкою і яблуками рецепт
Інгредієнти: пшеничне борошно – 3 ст. ложки; сир – 450 г; натуральне вершкове масло – 30 г; крупа манна – 2 ст. ложки; сода – 1/4 ч. ложки; пісок цукровий – 30 г; кисло-солодкі яблука – 2 шт.; курячі яйця – 1 шт.; сіль – щіпка. Приготування Спочатку готуємо начинку: яблука чистимо і подрібнюємо невеликими кубиками. Обсмажуємо на вершковому маслечко. У самому кінці додаємо половину столової ложки цукру, перемішуємо і знімаємо з вогню. У мисці розмішуємо до однорідності яйце. Додаємо ванілін, сіль і столову ложку цукру. Знову розмішуємо. з'єднуємо яйце з сиром і содою. Підсипаємо борошно, додаємо манку і замішуємо тісто. Воно вийде мягеньким і трохи липким. Даємо півгодини настоятися, щоб крупа розбухла. На дошку насипаємо трохи борошна, ложкою набираємо порцію тіста, скачуємо кульку, а потім перетворюємо в коржик. У центр покласти начинку, знову скачуємо кульку, з'єднавши краю і формуємо сирник. Смажимо їх до рум'яності.
Смачні сирник з манкою
Інгредієнти: сметана – 1 ст. ложка; сир – 270 г; сіль – щіпка; манна крупа – 40 г; велике куряче яйце – 1 шт.; сода – 1/4 ч. ложки; пісок цукровий – 50 р. Приготування Розтираємо сирок з яйцем, додаємо соду, сіль, сметану і цукор. Додаємо манку і добре розмішуємо. Потім даємо півгодинки постояти. Насипаємо трохи манки в мисочку для панірування. Ложкою набираємо трохи сирної маси і поміщаємо в тарілку з манкою. Обвалюємо, скачуючи кульку, а потім його злегка придавлюємо. Обсмажуємо сирник з обох сторін в олії.
Сирник з манкою – класичний рецепт в духовці
Інгредієнти: манка – 5 ст. ложок; яйця – 2 шт.; сир – 500 г; сіль; пшеничне борошно – 70 г; цукор. Приготування Свіжий сир розтираємо з жовтками, сіллю, цукром, борошном і манкою. В кінці вводимо збиті до стану піни білки. З отриманого тіста формуємо кульки, злегка придавлюємо і кладемо на деко. При помірній температурі випікаємо до рум'яності.