Класичний рецепт сирників на сковороді – це простий і смачний варіант для ситного сніданку, який можна заготовити про запас. Сам же склад сирників легко видозмінюється, а тому з разу в раз ви можете готувати все нові й нові варіації звичного ласощі.
Сирники із сиру - простий рецепт на сковороді
Базової ароматичною добавкою до сирної маси для сирників є ванілін. У цьому рецепті можна використовувати як порошок, так і рідкий екстракт, або навіть цілі ванільні стручки.
Інгредієнти: сир – 545 г; яйця – 2 шт.; цукор – 55 г; екстракт ванілі – 1/3 ч. ложки; цедра 1/2 лимона; борошно – 75 г; розпушувач – 1/4 ч. ложки. Приготування Перед тим, як спекти сирники із сиру на сковороді, найкраще протерти сир, намагаючись домогтися пастоподібної консистенції. Скористайтеся ситом або ж збийте масу блендером. До однорідного сиру додайте збиті з цукром яйця, ваніль і цедру половинки лимона. Збийте всі разом виделкою або міксером. Окремо змішайте решту пару сухих інгредієнтів і всипте їх до сирної основі порціями.
Злегка змочіть руки і протріть їх рослинним маслом, після чого сформуйте порції сирної суміші в котлетки-сирники і обсмажте до зарум'янювання на середньому вогні з обох сторін.
Подавайте з джемами, солодкими соусами, заварним кремом або сметаною.
Класичний рецепт сирників з манкою на сковороді
Сполучною компонентом, що дозволяє сирній масі триматися разом може стати не борошно, а манна крупа. Врахуйте, що для таких сирників слід виділити трохи більше часу, ніж для звичайних, оскільки манці потрібен час для вбирання вологи.
Інгредієнти: сир – 470 г; яйця – 2 шт.; цукор – 95 г; манна крупа – 1/3 ст.; розпушувач – 1/2 ст. Приготування Яйця і цукор перетворіть в пишний білястий крем, збивши інгредієнти разом з допомогою міксера. Влийте отриману кремоподібну масу до однорідного, перетертому сиру і знову збийте всі разом. Всипте манку, а після перемішування залиште суміш постояти близько 20 хвилин, щоб крупа встигла увібрати зайву вологу. У самому кінці додайте розпушувач і добре перемішайте складові.
Обсмажуйте порції сирної суміші до зарум'янювання з обох сторін.
Рецепт сирників без масла на сковороді
Якщо ви маєте намір приготувати більш низькокалорійну версію сирників, то рекомендуємо зупинитися на рецепті з низьким вмістом жирів. Вибирайте знежирений сир і використовувати сковороду з антипригиарным покриттям, щоб втілити цей рецепт в життя.
Інгредієнти: нежирний сир – 490 г; яйця – 2 шт.; цукор – 75 г; борошно – 55 г; щіпка ваніліну. Приготування Збийте пару яєць разом з цукровим піском і вилийте отриману яєчну масу до сиру. Всипте щіпку ваніліну і повторіть збивання. Коли інгредієнти зберуться разом в однорідну масу, всипте до неї борошно, добре перемішайте і приступайте до обжарке на сковороді без олії до рум'янцю кожного з сирників.
Пишні сирні сирники на сковороді
Інгредієнти: сир – 2 ст.; яйце – 1 шт.; борошно – 55 г; розпушувач – 2/3 ч. ложки; екстракт ванілі – 5 мл; мед – 15 мл Приготування Зсипте всі інгредієнти в чашу блендера і збийте до отримання максимально однорідної щільної маси. Відсипте трохи борошна або манки в окрему тарілку. Сирну масу розділіть на порції і сформуйте кожну, обсипаючи краю манною крупою.
Розігрійте сковороду з будь-яким рослинним жиром і обсмажуйте сирники до зарумянивая з обох сторін.